Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht en Telstar blijven, na vermakelijk begin, steken op gelijkspel

FC Dordrecht en Telstar in actie Corrado Francke
Al na twaalf minuten stond de teller op drie doelpunten bij FC Dordrecht – Telstar. Ondanks deze spectaculaire start bleven de teams steken op een gelijkspel: 2-2. Jaymillio Pinas nam beide Dordtse treffers voor zijn rekening.
Corrado Francke | 28 oktober 2022 21:53 | Aangepast op 28 oktober 2022 21:53
Het was maar goed dat de uitsupporters vijf minuten voor de aftrap het stadion betraden, want anders misten zij twee heel vroege goals. Jaymillio Pinas schoot FC Dordrecht al na 52 seconden op voorsprong na een mooi wippertje van Samuele Longo, maar nog geen twee minuten later herstelde Tom Overtoom de balans met een ware vuurpijl in de kruising: 1-1.

Plet scoort weer tegen Dordt
FC Dordrecht, dat vergeleken NAC-thuis vorige week aantrad met Anouar El Azzouzi en Sergio Tremour in plaats van Sefik Abali en Benjamin Reemst, leek wel even van slag. Glynor Plet, uitgerekend dé man om in de gaten te houden in luchtduels, kopte na twaalf minuten de 2-1 binnen. Zo had de man bij Telstar die bij ieder doelpunt een mandje in de lucht hijst veel te doen in de openingsfase.

Ook Dordt-doelman Liam Bossin verveelde zich niet. Met zijn vingertoppen voorkwam hij dat Christos Giousis een hoekschop in één keer tot de derde Noord-Hollandse treffer promoveerde. De bezoekers zetten daar maar weinig tegenover, want veel passes waren te onzuiver om gevaarlijk te worden. Tien minuten voor rust kwam daar verandering in. Jaymillio Pinas rondde af na een fraaie pass van Anouar El Azzouzi en bracht FC Dordrecht zo op gelijke hoogte: 2-2.
Mazzeltje voor de ploeg van trainer Michele Santoni was dat Glynor Plet, de afgelopen seizoenen steevast trefzeker tegen de Dordtenaren, geblesseerd in de kleedkamer achterbleef. Zijn vervanger Yahya Boussakou glipte vlak na rust iets te makkelijk langs Jop van der Avert, maar schoot naast.
Giousis leek even later onderweg naar een nieuwe voorsprong voor Telstar, al dacht El Azzouzi daar anders over. Met een knappe tackle lag hij de Griek in de weg die te veel tijd nodig had om tot een schot te komen. De thuisclub bleef gevaarlijker, want Jonathan Mulder kopte op de paal en de rebound was niet aan Delvechio Blackson besteed.

Aanvallend te pover
Aan de invallers de taak om alsnog de drie punten binnen te hengelen. Verdedigend stond het allemaal prima, maar aanvallend was het te pover voor beide teams. De wedstrijd sukkelde richting het einde en zo bleven de teams steken op een gelijkspel: 2-2.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; El Azzouzi (Wielzen/79), Van Huizen, Van der Avert, Schippers, Schuurman, Suray, Brito (Doesburg/79); Tremour (Reemst/61), Longo, Pinas (Savastano/61)

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Lees ook

FC Dordt steunt Sparta: stadion niet openen voor een derde capaciteit

Alle voetbalstadions in Nederland zijn vanwege de coronamaatregelen al vanaf 12 november gesloten vo...

FC Dordrecht sorteert voor op laatste seizoensmaanden: ‘We hebben elke week nog een finale’

Na een week rust wegens storm Eunice pakt FC Dordrecht het seizoen weer op met een thuiswedstrijd te...

Santoni niet blij met instelling FC Dordrecht in Den Bosch: 'Sommige spelers te veel gepamperd'

FC Dordrecht verloor vrijdagavond met 3-0 van FC Den Bosch en dat zorgde voor sombere gezichten bij ...

Fransman Malhory Noc moet Christian Conteh doen vergeten bij FC Dordrecht

Malhory Noc is de nieuwe rechtsbuiten van FC Dordrecht. De 24-jarige aanvaller komt over van US Boul...

FC Dordrecht nipt verslagen door Almere City in oefenduel

FC Dordrecht heeft vrijdagmiddag een oefenwedstrijd tegen Almere City met 1-0 verloren. Het enige do...

FC Dordrecht verslaat Jong FC Utrecht en pakt eerste driepunter dit seizoen

FC Dordrecht heeft vrijdagavond de eerste overwinning van het seizoen behaald. In eigen huis werd Jo...