Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht maakt er een feest van en boekt ruime zege op FC Eindhoven

Debutant Tidjany Touré scoorde twee doelpunten René Kamps
Alles klopte vrijdagavond bij FC Dordrecht, dat een ruime zege boekte op FC Eindhoven: 4-0. Feyenoord-huurling Tidjany Touré, die zijn debuut maakte aan de Krommedijk, was met twee doelpunten meteen belangrijk.
Corrado Francke | 3 februari 2023 23:14 | Aangepast op 3 februari 2023 23:14
Dordt-trainer Michele Santoni liet de twee meest recente versterkingen, de ervaren Tim Receveur en Feyenoord-huurling Tidjany Touré, meteen starten bij absentie van Sahverdi Cetin, Boubakar Camara en Samuele Longo. Topscorer Aliou Baldé was door Feyenoord verkocht aan het Zwitserse FC Lausanne-Sport en stond zodoende niet meer op het wedstrijdformulier.

Ondanks het ontbreken van Longo en Baldé, samen goed voor veertien goals, zocht FC Dordrecht al snel de aanval. Een vroege rush van Benjamin Reemst leverde niets op, terwijl Pepijn Doesburg even later een overtreding beging voor hij in scoringspositie kwam.

Openingstreffer
Touré liet zich meteen gelden met zijn creativiteit terwijl mede-aanwinst Receveur na tien minuten ook belangrijk was. Na een onderschepping van de middenvelder en een slim balletje van Jaymillio Pinas schoot spits Pepijn Doesburg overtuigend binnen: 1-0.

Na de openingstreffer ging de Dordtse aanvalsstorm wat liggen. De Eindhovenaren, die het ook zonder de twee clubtopscorers moesten doen, kregen vaak de bal maar zetten daar maar weinig tegenover. Wel viel Naoufal Bannis op. De spits draaide knap weg, maar werd voor zijn schot voldoende uit balans gebracht om het Dordt-goalie Liam Bossin lastig te maken.
FC Dordrecht loerde op de omschakeling en dat bleek vlak voor het rustsignaal succesvol. Pinas bracht ditmaal Touré in stelling, die alle ruimte had en de bal prachtig in de rechterhoek krulde: 2-0. Doelman Nigel Bertrams stond aan de grond genageld.

In de tweede helft ging de thuisclub vrolijk verder waar het voor rust gebleven was. Doesburg had al snel de wedstrijd in het slot moeten gooien, maar schoot op Bertrams in plaats van in de hoek. Aan de overzijde kende een voorzet van Pjotr Kestens geen eindstation en kopte invaller Mohamed Diaby tweemaal in de handen van Bossin.

Beslissing
Maar heel doelgericht werd FC Eindhoven nooit, terwijl dat bij FC Dordrecht wel op orde was. Na goed werk van Abdullah Aberkane en Schuurman gooide Touré het duel op slot met zijn tweede goal van de avond: 3-0.

De knuffel van Touré voor Dordt-trainer Michele Santoni bij zijn wissel was veelzeggend. Santoni, die ook Joey de Bie, Bartek Smolarczyk en Vincent Schippers nog minuten gunde, zag FC Dordrecht de negentig minuten vrolijk vol voetballen. Uit de laatste aanval maakte Mauro Savastano het feest compleet en dat betekende tevens de eindstand: 4-0.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Aberkane (Schippers/74), Van Huizen, Van der Avert; Reemst, Schuurman (De Bie/82), Receveur, Brito; Pinas (Savastano/67), Doesburg (Smolarczyk/74), Touré (Miceli/74)
Jop van der Avert in actie namens FC Dordrecht Corrado Francke

Lees ook

Schade en letsel bij botsing

Het moet een flinke klap geweest zijn afgelopen zondag. Op het kruispunt van de aansluiting N3 met d...

Overvolle koelkasten in restaurants voor kerst, maar wat nu?

Een strengere lockdown zorgt ervoor dat restaurants weer snel moeten schakelen naar andere manieren ...

Meer bezoekers voor Dordrechts Museum dan vorig jaar

Het Dordrechts Museum heeft dit jaar 56 duizend bezoekers ontvangen. Dat is bijna zesduizend meer da...

Vuurwerkhandelaar Pap vermijdt confrontatie nieuwjaarsnacht en gaat op vakantie

De politie heeft maandagochtend naar buiten gebracht niet actief te handhaven op mensen die tijdens ...

Kappers gaan demonstreren, maar niet in Dordt

Door heel Nederland gaan donderdag 30 december kappers demonstreren. Doel: extra coronasteun en het ...

12-jarige Ezechiel speelt orgel en ging viral: “Gelukkig zijn de buren doof”

In het jaaroverzicht van het Jeugdjournaal zit de 12-jarige Dordtenaar Ezechiel Vuijk. Hij houdt nam...