Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht ook in Helmond onderuit na weer een inzinking na rust

FC Dordrecht in actie bij Helmond Sport Corrado Francke
FC Dordrecht heeft vrijdagavond, na weer een slechte fase na rust, met 2-1 verloren bij Helmond Sport. De Schapenkoppen kwamen op merkwaardige wijze op voorsprong, maar die goal leverde uiteindelijk helemaal niets op.
Corrado Francke | 17 september 2022 01:21 | Aangepast op 17 september 2022 01:21
De grote vraag: lukte het de Dordtenaren om, na de 2-1 zege op FC Den Bosch een week eerder, eens om twee goede wedstrijden achter elkaar op de mat te leggen? Nee, bleek achteraf. Het feit dat de ploeg voor het eerst in vijf duels niet tot scoren kwam in de eerste tien minuten was nog geen voorbode voor de zeperd, al solliciteerde Helmond met slordig balverlies in de openingsfase wel naar een vroege tegengoal.

De thuisclub liet via een schot van Peter van Ooijen voor het eerst van zich horen. Aan de overkant was een voorzet van Jari Schuurman, via Jop van der Avert, een eenvoudige prooi voor doelman Mike Havekotte.

Vertrouwen en puzzelen
Dat Helmond nog niet met veel vertrouwen voetbalt en ook Dordrecht niet uitgepuzzeld is, bleek wel uit de eerste helft. De Brabanders voetbalden vooral opzij en achteruit, FC Dordrecht had veel de bal maar kreeg het niet echt voor elkaar om veel gevaar te stichten.

Maar als dat betekende dat ‘geduld’ het devies was, werd dat geduld beloond. Havekotte mikte volledig over de bal heen, Aliou Baldé pikte op en profiteerde: 0-1. Het doelpunt werd gevierd door de uitsupporters, in het thuisvak heerste gemopper.
Voor het rustsignaal kreeg FC Dordrecht nog kansen de marge te verdubbelen, maar Jari Schuurman (vrije trap een meter naast) en Aliou Baldé (mislukte aanname) lieten dat na.

Sterk Helmond
De fluitende Helmond-supporters leverden een flinke hoeveelheid aan strijdlust op bij de rood-zwarten. Dat bleek wel toen Dordt-doelman Liam Bossin een bal inleverde. Eros Maddy onderschepte, die Peter van Ooijen een niet te missen kans gunde: 1-1.

Helmond denderde door en wie even niet oplette, miste de tweede treffer van de Brabanders. Martijn Kaars verschalkte Bossin na een geweldige steekpass en scoorde de 2-1. Zo had de start van de tweede helft veel weg van het uitduel met Jong AZ, toen de Schapenkoppen in het kwartier na rust drie tegentreffers incasseerde.

Dordrecht teleurstellend
Helmond legde de zwakte van FC Dordrecht bloot, dat na de tegengoals wel veel de bal had, maar weinig gevaar stichtte. Invallers Jaymillio Pinas, Alessio Miceli en Pepijn Doesburg konden het tij ook niet meer keren en zo bleef het bij een teleurstellende 2-1 nederlaag.

Het laatste fluitsignaal klonk wat later omdat het duel tijdelijk werd stilgelegd nadat supporters bier op het veld gooiden. Even daarvoor kreeg Baldé nog op domme wijze zijn tweede gele kaart, dus eindigde Dordrecht het duel met tien man.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; El Azzouzi, Van Huizen, Van der Avert (Miceli/71); Schippers, Reemst (Pinas/55), Schuurman, Savastano; Suray (Doesburg/80), Longo, Baldé

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Lees ook

Gedroomd van de eredivisie, nu aanvoerder van KKD-hekkensluiter Dordrecht: Toine van Huizen blikt terug op bewogen jaar

Het jaar 2021 afsluiten op een mooie plek in de eredivisie met De Graafschap. Het was een reële dro...

Balende gezichten bij FC Dordrecht na nederlaag in Limburg: ‘Vandaag was niks best’

Het was niet de wedstrijd van FC Dordrecht zondagmiddag. In Limburg bleek VVV Venlo na een goede ein...

Prachtgoals en een late tegentreffer bezorgen FC Dordrecht een punt tegen Jong Ajax

FC Dordrecht heeft vrijdagavond in eigen huis gelijkgespeeld tegen Jong Ajax: 3-3. Bij twee van de d...

FC Dordrecht wint voor het tweede jaar op rij in Breda na goal in blessuretijd

FC Dordrecht heeft voor het tweede jaar op rij gewonnen van NAC in Breda. Net als de vorige editie w...

Levi de Wilde wil ruiken aan volwassen voetbal bij FC Dordrecht: 'Dit is een perfecte stap'

Levi de Wilde is een van de nieuwe namen in de selectie van FC Dordrecht komend seizoen. De 18-jarig...

FC Dordrecht verliest nipt van PEC Zwolle in generale repetitie voor seizoensstart

FC Dordrecht heeft, zes dagen voor de start van de competitie, het laatste oefenduel verloren van PE...