Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht ook in Helmond onderuit na weer een inzinking na rust

FC Dordrecht in actie bij Helmond Sport Corrado Francke
FC Dordrecht heeft vrijdagavond, na weer een slechte fase na rust, met 2-1 verloren bij Helmond Sport. De Schapenkoppen kwamen op merkwaardige wijze op voorsprong, maar die goal leverde uiteindelijk helemaal niets op.
Corrado Francke | 17 september 2022 01:21 | Aangepast op 17 september 2022 01:21
De grote vraag: lukte het de Dordtenaren om, na de 2-1 zege op FC Den Bosch een week eerder, eens om twee goede wedstrijden achter elkaar op de mat te leggen? Nee, bleek achteraf. Het feit dat de ploeg voor het eerst in vijf duels niet tot scoren kwam in de eerste tien minuten was nog geen voorbode voor de zeperd, al solliciteerde Helmond met slordig balverlies in de openingsfase wel naar een vroege tegengoal.

De thuisclub liet via een schot van Peter van Ooijen voor het eerst van zich horen. Aan de overkant was een voorzet van Jari Schuurman, via Jop van der Avert, een eenvoudige prooi voor doelman Mike Havekotte.

Vertrouwen en puzzelen
Dat Helmond nog niet met veel vertrouwen voetbalt en ook Dordrecht niet uitgepuzzeld is, bleek wel uit de eerste helft. De Brabanders voetbalden vooral opzij en achteruit, FC Dordrecht had veel de bal maar kreeg het niet echt voor elkaar om veel gevaar te stichten.

Maar als dat betekende dat ‘geduld’ het devies was, werd dat geduld beloond. Havekotte mikte volledig over de bal heen, Aliou Baldé pikte op en profiteerde: 0-1. Het doelpunt werd gevierd door de uitsupporters, in het thuisvak heerste gemopper.
Voor het rustsignaal kreeg FC Dordrecht nog kansen de marge te verdubbelen, maar Jari Schuurman (vrije trap een meter naast) en Aliou Baldé (mislukte aanname) lieten dat na.

Sterk Helmond
De fluitende Helmond-supporters leverden een flinke hoeveelheid aan strijdlust op bij de rood-zwarten. Dat bleek wel toen Dordt-doelman Liam Bossin een bal inleverde. Eros Maddy onderschepte, die Peter van Ooijen een niet te missen kans gunde: 1-1.

Helmond denderde door en wie even niet oplette, miste de tweede treffer van de Brabanders. Martijn Kaars verschalkte Bossin na een geweldige steekpass en scoorde de 2-1. Zo had de start van de tweede helft veel weg van het uitduel met Jong AZ, toen de Schapenkoppen in het kwartier na rust drie tegentreffers incasseerde.

Dordrecht teleurstellend
Helmond legde de zwakte van FC Dordrecht bloot, dat na de tegengoals wel veel de bal had, maar weinig gevaar stichtte. Invallers Jaymillio Pinas, Alessio Miceli en Pepijn Doesburg konden het tij ook niet meer keren en zo bleef het bij een teleurstellende 2-1 nederlaag.

Het laatste fluitsignaal klonk wat later omdat het duel tijdelijk werd stilgelegd nadat supporters bier op het veld gooiden. Even daarvoor kreeg Baldé nog op domme wijze zijn tweede gele kaart, dus eindigde Dordrecht het duel met tien man.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; El Azzouzi, Van Huizen, Van der Avert (Miceli/71); Schippers, Reemst (Pinas/55), Schuurman, Savastano; Suray (Doesburg/80), Longo, Baldé

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Oud-nieuwslezer TV Dordrecht Sieto Zeeman (66) overleden

Redactie RTV Dordrecht | 18 apr 2024 15:35

Brandbrief aan Blue Amigo: zorg voor een alternatief!

Redactie RTV Dordrecht | 19 apr 2024 17:00

Lees ook

FC Dordrecht tien duels ongeslagen na zege op TOP Oss

FC Dordrecht heeft vrijdagavond de ongeslagen reeks verlengd naar tien wedstrijden. Thuis tegen TOP ...

Aftellen naar Tour de France Femmes is begonnen: 'Laat de stad geel kleuren'

De Tour de France Femmes komt steeds dichterbij. Op 13 augustus begint de tweede etappe van het wiel...

Waar eindigt het KKD-sprookje van FC Dordrecht? 'Dit smaakt naar veel meer'

FC Dordrecht blijft comfortabel op de roze wolk zitten en mag dromen van promotie naar de eredivisie...

FC Dordrecht declasseert NAC en verzekert zich van dikverdiende play-offplek

FC Dordrecht heeft zich voor het eerst sinds het seizoen 2017/2018 verzekerd van deelname aan de pla...

Minder FC Dordrecht-fans naar NAC na bekladding supporterscafé

Supporters van FC Dordrecht mogen vanavond niet meer met de auto naar het uitduel bij NAC Breda. Die...

FC Dordrecht dendert door richting de play-offs: 'Moeten het niveau heel hoog houden'

Met een 2-1 zege op De Graafschap bewees FC Dordrecht ook vrijdagavond bij de beste ploegen in de Ke...