Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht overtuigt niet, maar wint wel van Jong Utrecht door vroege goal

Vroeg scoren, alles dichthouden en de drie punten binnenslepen. Het recept voor de zege van FC Dordrecht op Jong FC Utrecht klinkt simpel, maar zonder slag of stoot ging het niet. Toch bleek de achtste seizoenstreffer van Aliou Baldé voldoende voor de overwinning: 0-1.
Corrado Francke | 16 januari 2023 21:58 | Aangepast op 16 januari 2023 21:58
In de Dordtse basiself een opvallende naam: Sahverdi Cetin. De Duitse middenvelder werd vrijdag gepresenteerd aan de Krommedijk en mocht meteen starten van trainer Michele Santoni, die ook Samuele Longo, Aliou Baldé en Elso Brito in de basis liet terugkeren.

Snelle goal
Waar een jaar geleden aanvoerder Toine van Huizen voor een vroege openingstreffer zorgde, opende nu Aliou Baldé de score in Utrecht. Jop van der Avert stuurde Baldé de diepte in en waar iedereen aan een voorzet dacht, knalde de Senegalees FC Dordrecht met links op voorsprong: 0-1. Jong Utrecht-doelman Calvin Raatsie was verrast en kon niets meer betekenen.

Na de snelle goal nam de thuisclub het heft in handen. Eliano Reijnders en Ruben Kluivert zorgden voor het eerste Utrechtse gevaar terwijl de bezoekers loerden op slordige momenten van hun tegenstander. Uit een corner werd Van Huizen gevaarlijk, maar de verdediger kopte uit kansrijke positie over.

Verder overtuigden de manschappen van Santoni nog niet. In balbezit was de ploeg vaak onzuiver, al kwam de ploeg van Darije Kalezic aanvallend meestal niet verder dan de rand van de Dordtse zestienmeter.

Housemix
Ook na de rust, waarin de supporters werden vermaakt met een Keuken Kampioen Divisie-housemix, zochten de Utrechters de aanval. Bossin hield zijn doel voorlopig, met hulp van zijn defensie, droog ondanks pogingen van Derensili Sanches Fernandes en Daishawn Redan, die door FC Utrecht gehuurd wordt van Hertha BSC.

De grootste kans op de gelijkmaker kwam tien minuten voor het eindsignaal, toen invaller Rafik El Arguioui een fantastische voorzet onvoldoende raakte en zijn inzet naast zag verdwijnen. De meeste supporters van de thuisclub juichten al, maar dat bleek tevergeefs.

De zege was niet zonder slag of stoot en tot de laatste seconde bleef het spannend, maar toch sleepten de Dordtenaren de drie punten binnen in Utrecht: 0-1. Door de overwinning stijgt de ploeg naar de zestiende plek in de Keuken Kampioen Divisie.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Van Huizen, El Azzouzi, Van der Avert; Reemst, Miceli, Cetin, Brito (Savastano/64); Pinas (Camara/30), Longo (Doesburg/77), Baldé (Tremour/77)

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Lees ook

FC Dordrecht tien duels ongeslagen na zege op TOP Oss

FC Dordrecht heeft vrijdagavond de ongeslagen reeks verlengd naar tien wedstrijden. Thuis tegen TOP ...

Aftellen naar Tour de France Femmes is begonnen: 'Laat de stad geel kleuren'

De Tour de France Femmes komt steeds dichterbij. Op 13 augustus begint de tweede etappe van het wiel...

Waar eindigt het KKD-sprookje van FC Dordrecht? 'Dit smaakt naar veel meer'

FC Dordrecht blijft comfortabel op de roze wolk zitten en mag dromen van promotie naar de eredivisie...

FC Dordrecht declasseert NAC en verzekert zich van dikverdiende play-offplek

FC Dordrecht heeft zich voor het eerst sinds het seizoen 2017/2018 verzekerd van deelname aan de pla...

Minder FC Dordrecht-fans naar NAC na bekladding supporterscafé

Supporters van FC Dordrecht mogen vanavond niet meer met de auto naar het uitduel bij NAC Breda. Die...

FC Dordrecht dendert door richting de play-offs: 'Moeten het niveau heel hoog houden'

Met een 2-1 zege op De Graafschap bewees FC Dordrecht ook vrijdagavond bij de beste ploegen in de Ke...