Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht sluit seizoen af op plek zeventien na gelijkspel in Eindhoven

FC Dordrecht heeft het seizoen afgesloten met een gelijkspel in Eindhoven tegen Jong PSV: 1-1. Door het gelijkspel eindigt de ploeg als zeventiende in de Keuken Kampioen Divisie.
Corrado Francke | 6 mei 2022 21:55 | Aangepast op 6 mei 2022 21:55
Dordt begon aan de wedstrijd in de wetenschap dat enerzijds een vijftiende, anderzijds een negentiende plek nog tot de mogelijke eindklasseringen behoorden. Die gedachten werden al snel ingeruild voor keiharde realiteit, want het was eenrichtingsverkeer richting de goal van Dordrecht-doelman Liam Bossin in de openingsfase.

Dat Bossin geen treffer om zijn oren kreeg in de openingsfase, mag een klein wonder heten. Onder meer pogingen van Johan Bakayoko en Mohamed Nassoh strandden in de handschoenen van de Belgisch-Ierse goalie, die nog niet weet of FC Dordrecht ook volgend seizoen zijn werkgever is. Bossin had geen antwoord op een schuiver van Mathias Kjölö, maar zijn schot ging net naast.

Jong PSV veel beter
De bezoekers hadden niets te vertellen in Eindhoven en werden nogmaals gewaarschuwd toen verdediger Felipe Luis op de paal kopte. Toch bleef een antwoord uit en daarom gebeurde wat al lang in de lucht hing. Spits Simon Colyn was het eindstation van een mooie aanval en bracht Jong PSV op 1-0.

Het spelbeeld na rust was nagenoeg hetzelfde als in het eerste bedrijf. De Brabanders waren gevaarlijker, Dordrecht grossierde in fouten en miscommunicatie. Van overtuiging was ook weinig te bekennen.

Uitblinker was – niet voor het eerst dit seizoen bij de Eindhovenaren – Johan Bakayoko. Met wat fraaie acties, voorzetten en doelpogingen vermaakte hij het publiek op De Herdgang.

Toch nog gelijk
De groenwitten werden richting het eindsignaal wel iets beter, maar aanvallend bleef het pover. Veel ballen werden ingeleverd en ook de aanvallend ingestelde invallers Kevin Vermeulen en Sergio Tremour konden hun stempel niet drukken op het duel. Maar in de laatste minuut lukte het toch: op aangeven van Stijn Meijer schoot Jari Schuurman FC Dordrecht naar een punt in Brabant: 1-1.

De ploeg van Santoni sloot dit seizoen af met 39 punten en de zeventiende plek in de Keuken Kampioen Divisie. Sinds het seizoen 2017/2018 (dertiende met 47 punten) sprokkelden de ‘Schapekoppen’ nog niet zo veel punten bijeen.

Terugblikken met Santoni en supporters
Santoni blikt later deze week bij RTV Dordrecht uitgebreid terug op het seizoen. Zaterdagochtend vertellen supporters Frank Berkhout en Timo van de Lagemaat over FC Dordrecht in het afgelopen jaar. Zij gaan tussen 11:00 uur en 12:00 uur in gesprek met presentator Ben Corino en verslaggever Corrado Francke op Drechtstad FM.

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Oud-nieuwslezer TV Dordrecht Sieto Zeeman (66) overleden

Redactie RTV Dordrecht | 18 apr 2024 15:35

Brandbrief aan Blue Amigo: zorg voor een alternatief!

Redactie RTV Dordrecht | 19 apr 2024 17:00

Lees ook

FC Dordrecht tien duels ongeslagen na zege op TOP Oss

FC Dordrecht heeft vrijdagavond de ongeslagen reeks verlengd naar tien wedstrijden. Thuis tegen TOP ...

Aftellen naar Tour de France Femmes is begonnen: 'Laat de stad geel kleuren'

De Tour de France Femmes komt steeds dichterbij. Op 13 augustus begint de tweede etappe van het wiel...

Waar eindigt het KKD-sprookje van FC Dordrecht? 'Dit smaakt naar veel meer'

FC Dordrecht blijft comfortabel op de roze wolk zitten en mag dromen van promotie naar de eredivisie...

FC Dordrecht declasseert NAC en verzekert zich van dikverdiende play-offplek

FC Dordrecht heeft zich voor het eerst sinds het seizoen 2017/2018 verzekerd van deelname aan de pla...

Minder FC Dordrecht-fans naar NAC na bekladding supporterscafé

Supporters van FC Dordrecht mogen vanavond niet meer met de auto naar het uitduel bij NAC Breda. Die...

FC Dordrecht dendert door richting de play-offs: 'Moeten het niveau heel hoog houden'

Met een 2-1 zege op De Graafschap bewees FC Dordrecht ook vrijdagavond bij de beste ploegen in de Ke...