Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht sluit seizoen af op plek zeventien na gelijkspel in Eindhoven

FC Dordrecht heeft het seizoen afgesloten met een gelijkspel in Eindhoven tegen Jong PSV: 1-1. Door het gelijkspel eindigt de ploeg als zeventiende in de Keuken Kampioen Divisie.
Corrado Francke | 6 mei 2022 21:55 | Aangepast op 6 mei 2022 21:55
Dordt begon aan de wedstrijd in de wetenschap dat enerzijds een vijftiende, anderzijds een negentiende plek nog tot de mogelijke eindklasseringen behoorden. Die gedachten werden al snel ingeruild voor keiharde realiteit, want het was eenrichtingsverkeer richting de goal van Dordrecht-doelman Liam Bossin in de openingsfase.

Dat Bossin geen treffer om zijn oren kreeg in de openingsfase, mag een klein wonder heten. Onder meer pogingen van Johan Bakayoko en Mohamed Nassoh strandden in de handschoenen van de Belgisch-Ierse goalie, die nog niet weet of FC Dordrecht ook volgend seizoen zijn werkgever is. Bossin had geen antwoord op een schuiver van Mathias Kjölö, maar zijn schot ging net naast.

Jong PSV veel beter
De bezoekers hadden niets te vertellen in Eindhoven en werden nogmaals gewaarschuwd toen verdediger Felipe Luis op de paal kopte. Toch bleef een antwoord uit en daarom gebeurde wat al lang in de lucht hing. Spits Simon Colyn was het eindstation van een mooie aanval en bracht Jong PSV op 1-0.

Het spelbeeld na rust was nagenoeg hetzelfde als in het eerste bedrijf. De Brabanders waren gevaarlijker, Dordrecht grossierde in fouten en miscommunicatie. Van overtuiging was ook weinig te bekennen.

Uitblinker was – niet voor het eerst dit seizoen bij de Eindhovenaren – Johan Bakayoko. Met wat fraaie acties, voorzetten en doelpogingen vermaakte hij het publiek op De Herdgang.

Toch nog gelijk
De groenwitten werden richting het eindsignaal wel iets beter, maar aanvallend bleef het pover. Veel ballen werden ingeleverd en ook de aanvallend ingestelde invallers Kevin Vermeulen en Sergio Tremour konden hun stempel niet drukken op het duel. Maar in de laatste minuut lukte het toch: op aangeven van Stijn Meijer schoot Jari Schuurman FC Dordrecht naar een punt in Brabant: 1-1.

De ploeg van Santoni sloot dit seizoen af met 39 punten en de zeventiende plek in de Keuken Kampioen Divisie. Sinds het seizoen 2017/2018 (dertiende met 47 punten) sprokkelden de ‘Schapekoppen’ nog niet zo veel punten bijeen.

Terugblikken met Santoni en supporters
Santoni blikt later deze week bij RTV Dordrecht uitgebreid terug op het seizoen. Zaterdagochtend vertellen supporters Frank Berkhout en Timo van de Lagemaat over FC Dordrecht in het afgelopen jaar. Zij gaan tussen 11:00 uur en 12:00 uur in gesprek met presentator Ben Corino en verslaggever Corrado Francke op Drechtstad FM.

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Lees ook

Jari Schuurman verlengt contract bij FC Dordrecht met drie jaar

Middenvelder Jari Schuurman blijft drie jaar langer bij FC Dordrecht. Donderdagmiddag kondigde de cl...

KNVB over stilleggen duel FC Dordrecht na racisme-incident: ‘Walgelijk, kwetsend en schadelijk’

Voetbalbond KNVB heeft gereageerd op het stilleggen van de wedstrijd FC Dordrecht – MVV vrijdagavo...

FC Dordrecht verliest voor het eerst in 2022 in eigen stadion

FC Dordrecht heeft vrijdagavond in 2022 voor het eerst verloren in eigen stadion. Na vijf minuten sc...

Bekijk hier een samenvatting van VV Arnemuiden - FC Dordrecht

FC Dordrecht opende vrijdagavond de oefencampagne met een 0-4 zege op tweedeklasser Arnemuiden. In h...

FC Dordrecht-aanvaller Jacky Donkor op weg naar Excelsior

Het zat er al even aan te komen: Excelsior wil Jacky Donkor binnenhalen. De buitenspeler van FC Dord...

Supporters FC Dordrecht en lokale omroep slaan handen ineen met podcast

De voetbalwereld is een podcast rijker: de FC Dordtcast. De podcast is het resultaat van een samenwe...