Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht vecht zich voorbij VVV Venlo en houdt weer de nul

VVV Venlo in de aanval tegen FC Dordrecht Corrado Francke
Het is FC Dordrecht vrijdagavond gelukt om ook bij VVV Venlo een zege te boeken. Aliou Baldé was verantwoordelijk voor het enige doelpunt in een wedstrijd die op vechtlust werd beslist: 0-1. Door de overwinning stijgen de Schapenkoppen naar de twaalfde plek in de Keuken Kampioen Divisie.
Corrado Francke | 14 oktober 2022 21:56 | Aangepast op 14 oktober 2022 21:56
Na een gelijkspel bij FC Eindhoven en een knappe thuisoverwinning op PEC Zwolle (3-0) was de formatie van trainer Michele Santoni gebrand op meer. Met Jop van der Avert terug in de basis en Jaymillio Pinas die Boubakar Camara verving was de eerste kans voor de uitploeg. Spits Samuele Longo kopte een meter naast na een voorzet van Pinas.

Op het Venlose veld – vorig jaar al heel snel een soort omgeploegde akker, in het voorjaar nieuw aangelegd en nu een biljartlaken – waren de kansen schaars. VVV-captain Sven Braken schoot te wild en dat gold aan de overkant ook voor Aliou Baldé. Dordrecht-keeper Liam Bossin moest zich wel strekken na een schot van Daan Huisman, maar die poging vloog net naast.

Dordt op voorsprong
Toch miste de wedstrijd nog wat energie. De thuisploeg gooide er iets meer wilskracht tegenaan en had vaker de bal, maar speelde onzorgvuldig. Dat deed FC Dordrecht beter: Jari Schuurman bediende Aliou Baldé op maat en die rondde zes minuten voor rust koelbloedig af: 0-1. Zo gingen de Schapenkoppen niet alleen op voorsprong de rust in, maar incasseerde de ploeg dit seizoen nog geen enkele tegentreffer voor rust in uitwedstrijden.

De tegengoals in uitwedstrijden kwamen tot nu toe na rust en na amper drie minuten was dat ook bijna in Venlo het geval. Invaller Yahcuroo Roemer nam een voorzet van de linkerkant heerlijk op de pantoffel, maar knalde op de kruising. FC Dordrecht kwam goed weg en het publiek ging nog eens flink achter de thuisploeg staan.

Bossin weer belangrijk
Naast Baldé eiste ook doelman Bossin, niet voor het eerst dit seizoen, een hoofdrol op. De Ierse Belg haalde een geweldig schot van Huisman met zijn vingertoppen uit de kruising. De bal belandde op de onderkant van de lat, vervolgens werkte aanvoerder Toine van Huizen weg. Even daarvoor had Bossin ook een antwoord op een kopbal van diezelfde Huisman.

Na verdedigend wisselwerk van Santoni was de intentie voor het laatste halfuur duidelijk: afstoppen en hopen op een countertje. Dat gebeurde twintig minuten voor tijd. Via Longo, invaller Sergio Tremour, Mathis Suray en de handschoen van doelman Ennio van der Gouw belandde de bal echter op het dak van het doel. De goalie was een minuut later ook belangrijk toen Longo uit een puntertje de voorsprong dacht te verdubbelen.

Spannende slotfase
Ook Bossin moest bij de les blijven, want invaller Levi Smans kreeg een flinke kans op de 1-1. De goalie kwam als winnaar uit de strijd. Dat bleek de generale repetitie voor het slotoffensief. Daarin kopte Smans naast en liet Longo het aan de overzijde na om het duel te beslissen. De Dordtenaren hielden het spannend tot de laatste seconde, maar met veel kunst- en vliegwerk trok FC Dordrecht de overwinning over de streep: 0-1.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; El Azzouzi, Van Huizen, Van der Avert; Schippers, Suray, Schuurman, Brito (Savastano/57); Pinas (Reemst/53), Longo, Baldé

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Kapotte slagbomen Papendrechtse brug veroorzaken lange file op N3

Corrado Francke | Coen Theuwis | 27 mrt 2024 15:13

Bewoners zijn problemen in Dordts woonzorgcentrum zat: 'Het is een drama'

Corrado Francke | Coen Theuwis | 22 mrt 2024 17:38

Lees ook

Hoe is het mogelijk, die 0-0 tegen Eindhoven? Bij FC Dordrecht weet niemand het

Wat FC Dordrecht ook probeerde tegen FC Eindhoven, de bal wilde er maar niet in. En dus overheerste ...

'Klotegevoel' overheerst bij FC Dordrecht na 2-2 bij ADO: 'Maar alles is nog mogelijk'

Door een fantastisch eerste halfuur leek FC Dordrecht maandag onderweg naar een knappe zege bij ADO ...

Spectaculaire KKD-kraker tussen FC Dordrecht en ADO blijft onbeslist

FC Dordrecht heeft een punt overgehouden aan de KKD-kraker bij ADO Den Haag. In de Hofstad kwam de p...

In superseizoen wordt het steeds drukker bij FC Dordt: 'Heel mooi om te zien'

FC Dordrecht zette vrijdagavond een uitstekende reeks voort. Tegen Telstar boekte de club alweer de ...

Struikeldoelpunt en bekeken schuiver bezorgen FC Dordrecht zege op Telstar

Heel overtuigend was het niet, maar winnen deed FC Dordrecht vrijdagavond wel. Thuis tegen Telstar w...

Keuzestress bij FC Dordrecht: ‘Ik zou niet in de schoenen van Santoni willen staan’

Een bomvolle dertigste uitzending van De Plucheplakkers. Arco Bomgaars (AD/De Dordtenaar), Corrado F...