Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht zakt na rust door het ijs bij Jong AZ en verliest pijnlijk

Jong AZ viert feest na een doelpunt Shane Winsser / Winsser Visuals
FC Dordrecht heeft maandagavond op pijnlijke wijze verloren bij Jong AZ. In Wijdewormer schoten de Schapenkoppen uit de startblokken met een vroege goal, maar na rust zakte de ploeg volledig door het ijs. Het werd uiteindelijk 3-1 voor de jonge Alkmaarders.
Corrado Francke | 5 september 2022 21:54 | Aangepast op 5 september 2022 21:54
De Dordtenaren begonnen, ondanks een angstig momentje van doelman Liam Bossin, sterk aan de wedstrijd. Een fraai balletje van Jari Schuurman leidde een aanval in, spits Samuele Longo schoot in de rebound zijn eerste kans meteen raak: 0-1.

Een poging van Lewis Schouten zorgde nog niet voor een snelle gelijkmaker, al leek Ricuenio Kewal even later wel onderweg naar de 1-1. Bossin hield zijn doel echter klein en redde knap op de inzet van de Jong AZ-middenvelder.

Baldé
Feyenoord-huurling Aliou Baldé viel op met zijn snelheid, maar had na een halfuur veel meer uit een aanval kunnen en moeten halen. De aanvaller koos voor eigen succes en dat bleek niet de beste keuze.

Op de vroege benauwde momentjes van Bossin na bleef FC Dordrecht voor rust eenvoudig op de been. De Alkmaarders lieten wat knappe aanvallen zien, maar richting het Dordtse zestienmetergebied ging het vaker fout dan goed.

Jong AZ goed uit de kleedkamer
Waar in de eerste helft de bezoekers beter uit de startblokken kwamen, waren de jonge Noord-Hollanders beduidend de betere. Iman Griffith had de gelijkmaker op zijn schoen en Bossin was gezien. Jari Schuurman fungeerde echter als wandelende doelpaal en haalde de bal van de lijn.
De aanval erna was het wel raak. Damienus Reverson verschalkte Bossin in de korte hoek en sprintte uit vreugde richting zijn moeder, die een traantje wegpinkte na dit belangrijke doelpunt. Hierna was het gevaar nog niet geweken, want een gevaarlijke vrije trap werd door Bossin maar net over de lat getikt.

Volledige inzinking
Een uitermate pijnlijke fase volgde voor de ploeg van trainer Michele Santoni, waar Jaymillio Pinas na een blessure zijn eerste minuten van het seizoen mocht maken. Verdediger Misha Engel zette Jong AZ na ruim een uur op voorsprong, Solyman Allouch verdubbelde amper een minuut later de marge naar twee: 3-1.

FC Dordrecht creëerde hierna maar weinig en van een slotoffensief was ook amper sprake. De ploeg ging pijnlijk onderuit en bivakkeert na vijf duels op de dertiende plek in de Keuken Kampioen Divisie.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; El Azzouzi, Van Huizen, Van der Avert (Savastano/74); Schippers, Reemst (Pinas/57), Schuurman, Brito; Suray, Longo, Baldé (Doesburg/64)
Voor rust was FC Dordrecht gevaarlijker Corrado Francke

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Lees ook

FC Dordrecht knokt zich bij Cambuur naar spectaculaire puntendeling

FC Dordrecht heeft vrijdagavond een verdiend punt overgehouden aan de reis naar SC Cambuur. De ploeg...

FC Dordrecht tien duels ongeslagen na zege op TOP Oss

FC Dordrecht heeft vrijdagavond de ongeslagen reeks verlengd naar tien wedstrijden. Thuis tegen TOP ...

Aftellen naar Tour de France Femmes is begonnen: 'Laat de stad geel kleuren'

De Tour de France Femmes komt steeds dichterbij. Op 13 augustus begint de tweede etappe van het wiel...

Waar eindigt het KKD-sprookje van FC Dordrecht? 'Dit smaakt naar veel meer'

FC Dordrecht blijft comfortabel op de roze wolk zitten en mag dromen van promotie naar de eredivisie...

FC Dordrecht declasseert NAC en verzekert zich van dikverdiende play-offplek

FC Dordrecht heeft zich voor het eerst sinds het seizoen 2017/2018 verzekerd van deelname aan de pla...

Minder FC Dordrecht-fans naar NAC na bekladding supporterscafé

Supporters van FC Dordrecht mogen vanavond niet meer met de auto naar het uitduel bij NAC Breda. Die...