Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht zet tam FC Volendam opzij in laatste thuisduel van het seizoen

Feest bij FC Dordrecht-spelers na een eerdere goal dit seizoen tegen TOP Oss Rene Kamps
In een vermakelijk duel heeft FC Dordrecht een knappe overwinning geboekt op het al gepromoveerde FC Volendam: 3-2. Mauro Savastano, Stijn Meijer en Pascu waren verantwoordelijk voor de doelpunten in het laatste thuisduel van dit seizoen.
Corrado Francke | 29 april 2022 21:53 | Aangepast op 29 april 2022 21:53
FC Volendam kon theoretisch gezien nog kampioen worden, al moesten er dan wel hele gekke dingen gebeuren – ook bij medepromovendus FC Emmen. Voor de Schapekoppen gold het goed afsluiten van het seizoen om volgend jaar verder te werken met de ingezette stijgende lijn.

Het begin van de thuisploeg was sterk met pogingen van onder meer Stijn Meijer en Ersin Zehir. De Noord-Hollanders zetten er weinig aanvalslust tegenover en werden alleen via een diepe bal op Gaetano Oristanio gevaarlijk in de eerste twintig minuten.

Dordt op voorsprong in vermakelijk duel
Na 26 minuten kwam FC Dordrecht dan ook geheel terecht op een 1-0 voorsprong. Christian Conteh speelde zichzelf knap vrij en vond linksback Mauro Savastano, die de bal alleen maar binnen hoefde te lopen en zo zijn tweede treffer van het seizoen maakte.

De al heersende feeststemming op de halfvolle tribunes werd versterkt door Stijn Meijer. Na een mooie steekbal omspeelde hij doelman Filip Stankovic en verdubbelde zo de score. De Noord-Hollandse reactie volgde echter snel, toen Robert Mühren eenvoudig binnenschoot: 2-1. Een antwoord van de Dordtse defensie bleef uit.

Spektakel over en weer
De fase voor rust was spectaculair te noemen. Dordrecht-doelman Liam Bossin redde knap op een kopbal van Oristanio. Zo werd de rust niet met een gelijke stand bereikt. Sterker nog: de voorsprong werd uitgebouwd en daar was middenvelder Pascu verantwoordelijk voor. Hij deed wat hem heel lang dit seizoen niet lukte: scoren. Na veel gemiste kansen was het nu eindelijk raak voor de Spanjaard: 3-1.

Een aantrekkelijke wedstrijd kreeg ook in het tweede bedrijf een vermakelijk vervolg. Scheidsrechter Robin Hensgens wuifde een vrijwel zekere Volendamse handsbal in eigen zestienmetergebied weg en zag een paar minuten later ook geen strafschop in een duw tegen Meijer.

Geen doelpunt van de maand
Ondertussen wilde Daryl van Mieghem solliciteren naar het doelpunt van de maand met een poging vanaf de middellijn. Bossin was verrast, maar het schot spatte uiteen op de lat.

In het slotkwartier lag het tempo een stukje later. Jacky Donkor testte Stankovic nog eens, al had Volendam wat vaker de bal. Daaruit volgde nog wel de aansluitingstreffer door een fraaie treffer van Francesco Antonucci (3-2), maar Dordt hield stand en won.

Plek zeventien
Zo pronk een 3-1 eindstand op het scorebord, steeg de ploeg van Michele Santoni naar de zeventiende plek in de Keuken Kampioen Divisie en was er bij de supporters reden voor een feestje na het laatste thuisduel dit seizoen.

Over exact een week wacht bij Jong PSV de seizoensafsluiting.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Wielzen (Hobbel/85), Van Huizen, El Azzouzi, Savastano; Zehir, Pascu (Vermeulen/67), Schuurman; Conteh (Tremour/67), Meijer, Donkor (Pinas/80)

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Lees ook

Jari Schuurman verlengt contract bij FC Dordrecht met drie jaar

Middenvelder Jari Schuurman blijft drie jaar langer bij FC Dordrecht. Donderdagmiddag kondigde de cl...

Keeper Liam Bossin gaat mee in stijgende lijn FC Dordrech

Na een dramatisch 2021 heeft FC Dordrecht de stijgende lijn ingezet. De club heeft van stijf onderaa...

De een blijft, de ander vertrekt: FC Dordrecht bereidt zich voor op transferzomer

Nog vijf wedstrijden te gaan en het seizoen zit erop voor FC Dordrecht. Ondertussen wordt er hard ge...

Devon Koswal weer topfit na lang blessureleed: 'Hard voor getraind in de zomer'

Negentig minuten tegen Telstar, een helft in Den Bosch en drie korte invalbeurten. Meer zat er - doo...

FC Dordrecht boekt overtuigende zege in Utrecht en is verlost van de laatste plek

FC Dordrecht heeft vrijdagavond een overtuigende zege geboekt op Jong Utrecht: 0-4. Dankzij de derde...

Apengeluiden zorgen voor smet op overtuigende overwinning FC Dordrecht

FC Dordrecht heeft vrijdagavond een overtuigende zege geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. In eige...