Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht zet tam FC Volendam opzij in laatste thuisduel van het seizoen

Feest bij FC Dordrecht-spelers na een eerdere goal dit seizoen tegen TOP Oss Rene Kamps
In een vermakelijk duel heeft FC Dordrecht een knappe overwinning geboekt op het al gepromoveerde FC Volendam: 3-2. Mauro Savastano, Stijn Meijer en Pascu waren verantwoordelijk voor de doelpunten in het laatste thuisduel van dit seizoen.
Corrado Francke | 29 april 2022 21:53 | Aangepast op 29 april 2022 21:53
FC Volendam kon theoretisch gezien nog kampioen worden, al moesten er dan wel hele gekke dingen gebeuren – ook bij medepromovendus FC Emmen. Voor de Schapekoppen gold het goed afsluiten van het seizoen om volgend jaar verder te werken met de ingezette stijgende lijn.

Het begin van de thuisploeg was sterk met pogingen van onder meer Stijn Meijer en Ersin Zehir. De Noord-Hollanders zetten er weinig aanvalslust tegenover en werden alleen via een diepe bal op Gaetano Oristanio gevaarlijk in de eerste twintig minuten.

Dordt op voorsprong in vermakelijk duel
Na 26 minuten kwam FC Dordrecht dan ook geheel terecht op een 1-0 voorsprong. Christian Conteh speelde zichzelf knap vrij en vond linksback Mauro Savastano, die de bal alleen maar binnen hoefde te lopen en zo zijn tweede treffer van het seizoen maakte.

De al heersende feeststemming op de halfvolle tribunes werd versterkt door Stijn Meijer. Na een mooie steekbal omspeelde hij doelman Filip Stankovic en verdubbelde zo de score. De Noord-Hollandse reactie volgde echter snel, toen Robert Mühren eenvoudig binnenschoot: 2-1. Een antwoord van de Dordtse defensie bleef uit.

Spektakel over en weer
De fase voor rust was spectaculair te noemen. Dordrecht-doelman Liam Bossin redde knap op een kopbal van Oristanio. Zo werd de rust niet met een gelijke stand bereikt. Sterker nog: de voorsprong werd uitgebouwd en daar was middenvelder Pascu verantwoordelijk voor. Hij deed wat hem heel lang dit seizoen niet lukte: scoren. Na veel gemiste kansen was het nu eindelijk raak voor de Spanjaard: 3-1.

Een aantrekkelijke wedstrijd kreeg ook in het tweede bedrijf een vermakelijk vervolg. Scheidsrechter Robin Hensgens wuifde een vrijwel zekere Volendamse handsbal in eigen zestienmetergebied weg en zag een paar minuten later ook geen strafschop in een duw tegen Meijer.

Geen doelpunt van de maand
Ondertussen wilde Daryl van Mieghem solliciteren naar het doelpunt van de maand met een poging vanaf de middellijn. Bossin was verrast, maar het schot spatte uiteen op de lat.

In het slotkwartier lag het tempo een stukje later. Jacky Donkor testte Stankovic nog eens, al had Volendam wat vaker de bal. Daaruit volgde nog wel de aansluitingstreffer door een fraaie treffer van Francesco Antonucci (3-2), maar Dordt hield stand en won.

Plek zeventien
Zo pronk een 3-1 eindstand op het scorebord, steeg de ploeg van Michele Santoni naar de zeventiende plek in de Keuken Kampioen Divisie en was er bij de supporters reden voor een feestje na het laatste thuisduel dit seizoen.

Over exact een week wacht bij Jong PSV de seizoensafsluiting.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Wielzen (Hobbel/85), Van Huizen, El Azzouzi, Savastano; Zehir, Pascu (Vermeulen/67), Schuurman; Conteh (Tremour/67), Meijer, Donkor (Pinas/80)

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Oud-nieuwslezer TV Dordrecht Sieto Zeeman (66) overleden

Redactie RTV Dordrecht | 18 apr 2024 15:35

Aanhangwagen gekanteld op A15, bijna anderhalf uur vertraging

Corrado Francke | MerweRTV | 15 apr 2024 11:57

Lees ook

FC Dordrecht tien duels ongeslagen na zege op TOP Oss

FC Dordrecht heeft vrijdagavond de ongeslagen reeks verlengd naar tien wedstrijden. Thuis tegen TOP ...

Aftellen naar Tour de France Femmes is begonnen: 'Laat de stad geel kleuren'

De Tour de France Femmes komt steeds dichterbij. Op 13 augustus begint de tweede etappe van het wiel...

Waar eindigt het KKD-sprookje van FC Dordrecht? 'Dit smaakt naar veel meer'

FC Dordrecht blijft comfortabel op de roze wolk zitten en mag dromen van promotie naar de eredivisie...

FC Dordrecht declasseert NAC en verzekert zich van dikverdiende play-offplek

FC Dordrecht heeft zich voor het eerst sinds het seizoen 2017/2018 verzekerd van deelname aan de pla...

Minder FC Dordrecht-fans naar NAC na bekladding supporterscafé

Supporters van FC Dordrecht mogen vanavond niet meer met de auto naar het uitduel bij NAC Breda. Die...

FC Dordrecht dendert door richting de play-offs: 'Moeten het niveau heel hoog houden'

Met een 2-1 zege op De Graafschap bewees FC Dordrecht ook vrijdagavond bij de beste ploegen in de Ke...