Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht zet tam FC Volendam opzij in laatste thuisduel van het seizoen

Feest bij FC Dordrecht-spelers na een eerdere goal dit seizoen tegen TOP Oss Rene Kamps
In een vermakelijk duel heeft FC Dordrecht een knappe overwinning geboekt op het al gepromoveerde FC Volendam: 3-2. Mauro Savastano, Stijn Meijer en Pascu waren verantwoordelijk voor de doelpunten in het laatste thuisduel van dit seizoen.
Corrado Francke | 29 april 2022 21:53 | Aangepast op 29 april 2022 21:53
FC Volendam kon theoretisch gezien nog kampioen worden, al moesten er dan wel hele gekke dingen gebeuren – ook bij medepromovendus FC Emmen. Voor de Schapekoppen gold het goed afsluiten van het seizoen om volgend jaar verder te werken met de ingezette stijgende lijn.

Het begin van de thuisploeg was sterk met pogingen van onder meer Stijn Meijer en Ersin Zehir. De Noord-Hollanders zetten er weinig aanvalslust tegenover en werden alleen via een diepe bal op Gaetano Oristanio gevaarlijk in de eerste twintig minuten.

Dordt op voorsprong in vermakelijk duel
Na 26 minuten kwam FC Dordrecht dan ook geheel terecht op een 1-0 voorsprong. Christian Conteh speelde zichzelf knap vrij en vond linksback Mauro Savastano, die de bal alleen maar binnen hoefde te lopen en zo zijn tweede treffer van het seizoen maakte.

De al heersende feeststemming op de halfvolle tribunes werd versterkt door Stijn Meijer. Na een mooie steekbal omspeelde hij doelman Filip Stankovic en verdubbelde zo de score. De Noord-Hollandse reactie volgde echter snel, toen Robert Mühren eenvoudig binnenschoot: 2-1. Een antwoord van de Dordtse defensie bleef uit.

Spektakel over en weer
De fase voor rust was spectaculair te noemen. Dordrecht-doelman Liam Bossin redde knap op een kopbal van Oristanio. Zo werd de rust niet met een gelijke stand bereikt. Sterker nog: de voorsprong werd uitgebouwd en daar was middenvelder Pascu verantwoordelijk voor. Hij deed wat hem heel lang dit seizoen niet lukte: scoren. Na veel gemiste kansen was het nu eindelijk raak voor de Spanjaard: 3-1.

Een aantrekkelijke wedstrijd kreeg ook in het tweede bedrijf een vermakelijk vervolg. Scheidsrechter Robin Hensgens wuifde een vrijwel zekere Volendamse handsbal in eigen zestienmetergebied weg en zag een paar minuten later ook geen strafschop in een duw tegen Meijer.

Geen doelpunt van de maand
Ondertussen wilde Daryl van Mieghem solliciteren naar het doelpunt van de maand met een poging vanaf de middellijn. Bossin was verrast, maar het schot spatte uiteen op de lat.

In het slotkwartier lag het tempo een stukje later. Jacky Donkor testte Stankovic nog eens, al had Volendam wat vaker de bal. Daaruit volgde nog wel de aansluitingstreffer door een fraaie treffer van Francesco Antonucci (3-2), maar Dordt hield stand en won.

Plek zeventien
Zo pronk een 3-1 eindstand op het scorebord, steeg de ploeg van Michele Santoni naar de zeventiende plek in de Keuken Kampioen Divisie en was er bij de supporters reden voor een feestje na het laatste thuisduel dit seizoen.

Over exact een week wacht bij Jong PSV de seizoensafsluiting.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Wielzen (Hobbel/85), Van Huizen, El Azzouzi, Savastano; Zehir, Pascu (Vermeulen/67), Schuurman; Conteh (Tremour/67), Meijer, Donkor (Pinas/80)

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Spartelbadje de Paddenstoel staat (weer) droog

Marie Frenay | 16 aug 2022 14:31

Motorrijder vliegt tien meter door de lucht bij ongeluk

Stephanie Roggekamp | 11 aug 2022 17:00

Lees ook

FC Dordrecht-middenvelder Baggerman (24) zet punt achter profcarrière

De profcarrière van FC Dordrecht-middenvelder Nikki Baggerman (24) komt tot een einde. Een gesprek ...

FC Dordrecht is de mindere en verliest na late tegengoals in Venlose knollentuin

FC Dordrecht heeft zondagmiddag na drie winstpartijen weer eens verloren in de Keuken Kampioen Divis...

FC Dordrecht, Sportboulevard en de gemeente slaan handen ineen met 'Energiek Dordt Academy'

FC Dordrecht, de Sportboulevard en de gemeente Dordrecht slaan de handen ineen. Onder de naam 'Energ...

Innovatiemanager Leon Vlemmings blijft vier jaar langer bij FC Dordrecht

FC Dordrecht en innovatiemanager Leon Vlemmings hebben de samenwerking verlengd met vier jaar. De cl...

Levi de Wilde wil ruiken aan volwassen voetbal bij FC Dordrecht: 'Dit is een perfecte stap'

Levi de Wilde is een van de nieuwe namen in de selectie van FC Dordrecht komend seizoen. De 18-jarig...

FC Dordrecht verliest nipt van PEC Zwolle in generale repetitie voor seizoensstart

FC Dordrecht heeft, zes dagen voor de start van de competitie, het laatste oefenduel verloren van PE...