Dordrecht, Netherlands

Feest aan de Krommedijk: FC Dordrecht beleeft droomavond tegen PEC Zwolle

Dordt-doelman Liam Bossin houdt voor het eerst dit seizoen de nul Corrado Francke
FC Dordrecht heeft vrijdagavond promotiekandidaat PEC Zwolle een koude douche bezorgd: 3-0. De ploeg van trainer Michele Santoni had wel tien goals kunnen maken en maakte het lang onnodig spannend, maar twee goals in de slotfase maakten aan al die spanning een einde.
Corrado Francke | 7 oktober 2022 22:00 | Aangepast op 7 oktober 2022 22:00
De Dordtenaren schoten, niet voor het eerst dit seizoen, sterk uit de startblokken. Na goed werk van spits Samuele Longo tikte collega-aanvaller Aliou Baldé al na amper vier minuten knap raak: 1-0. Zo presteerde FC Dordrecht het dit seizoen om voor de vierde keer raak te schieten in de eerste vijf minuten van een wedstrijd.

Kansen en kansen
De vroege doelpuntenmaker kreeg twee minuten later na een actie aan de zijkant de mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen, maar schoot voorlangs (en over de zijlijn). Na deze vermakelijke openingsfase had PEC Zwolle vaker de bal, maar waren de kansen wederom voor de thuisclub. Boubakar Camara kon een voorzet van Longo niet tot kopgoal verwerken en ging na een halfuur voor eigen succes waar een pass een betere optie was.

Niet alleen de aanvallers, maar ook verdediger Mauro Savastano vertolkte een hoofdrol. De vervanger van Jop van der Avert in de basiself van FC Dordrecht kopte een bal die het doel in leek te stuiteren op het laatste moment over de lat. Captain Toine van Huizen keek ernaar en balde zijn vuisten.
PEC Zwolle speelde slordig en daar profiteerde Baldé bijna weer van. De rappe buitenspeler liep al juichend richting het thuispubliek, maar realiseerde een seconde later dat zijn schuiver toch echt de voor Dordrecht verkeerde kant van de paal was gepasseerd.

Ook rap na rust lukte het Baldé niet te scoren en dat leidde een sterkere fase van de Zwollenaren in. Binnen een paar minuten bracht Dordt-doelman Liam Bossin redding op pogingen van Younes Taha, Gervane Kastaneer en Lennart Thy. Laatstgenoemde schoot ook nog op de lat na wat meer leek op een voorzet.

Ondanks alle kansen stond het bij het ingaan van het laatste kwartier nog altijd ‘maar’ 1-0. Een nagelbijtende slotfase volgde waarin invaller Jaymillio Pinas, net als vorige week bij FC Eindhoven, op de paal kegelde. De kansen bleven maar komen, maar ook toen Pinas ongeveer een minuut de tijd kreeg om de wedstrijd in het slot te gooien, lukte hem dat niet.

Late goals
In de slotfase kwam dan eindelijk een einde aan alle spanning. Invaller Pepijn Doesburg verdubbelde bij zijn eerste balcontact de voorsprong, Anouar El Azzouzi maakte het feest aan de Krommedijk nog een stukje groter en zorgde voor het slotakkoord: 3-0.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; El Azzouzi, Van Huizen, Savastano (Van der Avert/69); Schippers, Schuurman, Suray, Brito; Camara (Reemst/62), Longo (Doesburg/84), Baldé (Pinas/62, Tremour/84)

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Lees ook

Supporters FC Dordrecht sluiten 2021 af met oliebollen: 'Veel verloren, maar je blijft achter je club staan'

Sportief gezien was het voor FC Dordrecht een jaar om snel te vergeten. Al hadden fans van de club h...

FC Dordrecht haalt Turkse jeugdinternational: ‘Een jonge, talentvolle speler’

FC Dordrecht heeft zich op de laatste dag voor de transferdeadline versterkt met Sefik Abali. De 19-...

Trots en frustratie bij FC Dordrecht na puntendeling met Jong Ajax: ‘Nog net niet scherp genoeg'

FC Dordrecht zat vrijdagavond na een uur op rozen tegen Jong Ajax, maar zag de Amsterdammers in de s...

Het bijzondere verhaal van matchwinner Sergio Tremour: ‘Vorig jaar dacht ik aan stoppen’

Sergio Tremour schoot FC Dordrecht vrijdagavond in blessuretijd langs NAC Breda: 1-2. Het betekende ...

FC Dordrecht haalt met Elso Brito een oude bekende terug

FC Dordrecht presenteert Elso Brito als meest recente aanwinst. De 28-jarige linksback komt transfer...

Ervaren spits Samuele Longo versterkt FC Dordrecht

FC Dordrecht heeft met Samuele Longo een nieuwe spits binnengehaald.