Dordrecht, Netherlands

Huiswerk voor FC Dordrecht na nederlaag tegen directe concurrent FC Den Bosch

Stijn Meijer in duel met Terrence Douglas Corrado Francke
FC Dordrecht heeft vrijdagavond met 3-0 verloren van Den Bosch. Een pijnlijke nederlaag, want de Brabanders zijn (of waren) een directe concurrent op de ranglijst van de Schapekoppen. Door de nederlaag zakken de Dordtenaren twee plekjes naar de achttiende plek in de Keuken Kampioen Divisie.
Corrado Francke | 8 april 2022 21:53 | Aangepast op 8 april 2022 21:53
In de basiself één wijziging ten opzichte van het 0-1 verloren duel met FC Eindhoven vorige week. Jari Schuurman verving Christian Conteh, die nog niet voldoende was hersteld van een griep. De eerste wissel bleek ook al snel een feit, want de met pijntjes kampende Ruggero Mannes moest het veld verlaten. Jerailly Wielzen was zijn vervanger.

De Brabanders kenden een sterkere openingsfase. FC Dordrecht zag dat buitenspel van Jeremy Cijntje – een bekende naam in het Dordtse - een Bossche voorsprong voorkwam. Eerder kon spits Soufyan Ahannach niet profiteren van een inschattingsfout van Dordt-linksback Mauro Savastano.

Dordrecht meermaals gewaarschuwd
Steven van der Heijden (kopkans), Cijntje (rebound) en andermaal Ahannach (volley) voerden de druk richting doelman Liam Bossin verder op. Het al onzichtbare FC Dordrecht kreeg met de blessure van aanvoerder Toine van Huizen nog een tik nadat nota bene teamgenoot Wielzen hem blesseerde.

Zo was FC Den Bosch veel beter dan de bezoekers. Toch kwam de ploeg van trainer Jack de Gier goed weg toen Anouar El Azzouzi vlak voor rust uit een corner net naast kopte.

Opnieuw wissels
Na 46 minuten had coach Michele Santoni al vier keer gewisseld, want in de rust haalde hij de onfortuinlijke Wielzen en collega-back Savastano naar de kant. Met Devon Koswal en Christian Conteh in de ploeg startte Dordrecht met drie verdedigers aan het tweede bedrijf.
Pasu probeert een voorzet van Torino Hunte te voorkomen Corrado Francke
Wat voor rust lang werd uitgesteld, gebeurde tien minuten na het begin van de tweede helft alsnog. Verdediger Jordy van der Winden nam een afvallende bal vol op de pantoffel. Die veranderde van richting, doelman Bossin was kansloos: 1-0.

En dat in de helft die beter was dan de eerste. In het vervolgkwartier schoten Mathis Suray en Conteh op de lat. Laatstgenoemde kreeg de grootste kans op de gelijkmaker, maar raakte de bal niet goed genoeg.

Verslagen
De enige goals die nog volgden, vielen juist aan de overkant. Ahannach stuurde invaller Nikolaj Möller weg en faalde niet oog in oog met Bossin: 2-0. Sebastiaan van Bakel, ook een invaller, bepaalde de stand op 3-0 en zorgde zo voor feest in Stadion De Vliert.

De wedstrijd was beslist, Dordrecht was verslagen en daalde door de nederlaag naar plek achttien in de Keuken Kampioen Divisie.

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Lees ook

FC Dordrecht is te sterk voor Jong AZ én houdt voor het eerst dit seizoen de nul

FC Dordrecht heeft de sterke reeks voort kunnen zetten tegen Jong AZ. De ploeg was maandagavond met ...

FC Dordrecht loopt zege op De Graafschap mis door blunderende scheidsrechter Kooij: 2-2

FC Dordrecht heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan het duel met De Graafschap. De Dordtenaren...

FC Dordrecht heeft met Pepijn Doesburg eerste aanwinst voor komend seizoen binnen

Pepijn Doesburg is de eerste aanwinst van FC Dordrecht voor komend seizoen. De 21-jarige aanvaller k...

FC Dordrecht begint seizoen tegen Roda JC, veel vroege ontmoetingen met Jong-teams

Het competitieprogramma van FC Dordrecht voor het seizoen 2022/2023 is bekend. De ploeg van trainer ...

FC Dordrecht voegt wederom snelle Franse aanvaller toe aan selectie

Boubakar Camara (21) heeft een contract voor twee seizoenen getekend met een optie voor nog een sei...

FC Dordrecht verliest van Jong PSV en is na twee duels nog puntloos

FC Dordrecht is maandagavond met lege handen vertrokken uit Eindhoven. De ploeg van trainer Michele ...