Dordrecht, Netherlands

Huiswerk voor FC Dordrecht na nederlaag tegen directe concurrent FC Den Bosch

Stijn Meijer in duel met Terrence Douglas Corrado Francke
FC Dordrecht heeft vrijdagavond met 3-0 verloren van Den Bosch. Een pijnlijke nederlaag, want de Brabanders zijn (of waren) een directe concurrent op de ranglijst van de Schapekoppen. Door de nederlaag zakken de Dordtenaren twee plekjes naar de achttiende plek in de Keuken Kampioen Divisie.
Corrado Francke | 8 april 2022 21:53 | Aangepast op 8 april 2022 21:53
In de basiself één wijziging ten opzichte van het 0-1 verloren duel met FC Eindhoven vorige week. Jari Schuurman verving Christian Conteh, die nog niet voldoende was hersteld van een griep. De eerste wissel bleek ook al snel een feit, want de met pijntjes kampende Ruggero Mannes moest het veld verlaten. Jerailly Wielzen was zijn vervanger.

De Brabanders kenden een sterkere openingsfase. FC Dordrecht zag dat buitenspel van Jeremy Cijntje – een bekende naam in het Dordtse - een Bossche voorsprong voorkwam. Eerder kon spits Soufyan Ahannach niet profiteren van een inschattingsfout van Dordt-linksback Mauro Savastano.

Dordrecht meermaals gewaarschuwd
Steven van der Heijden (kopkans), Cijntje (rebound) en andermaal Ahannach (volley) voerden de druk richting doelman Liam Bossin verder op. Het al onzichtbare FC Dordrecht kreeg met de blessure van aanvoerder Toine van Huizen nog een tik nadat nota bene teamgenoot Wielzen hem blesseerde.

Zo was FC Den Bosch veel beter dan de bezoekers. Toch kwam de ploeg van trainer Jack de Gier goed weg toen Anouar El Azzouzi vlak voor rust uit een corner net naast kopte.

Opnieuw wissels
Na 46 minuten had coach Michele Santoni al vier keer gewisseld, want in de rust haalde hij de onfortuinlijke Wielzen en collega-back Savastano naar de kant. Met Devon Koswal en Christian Conteh in de ploeg startte Dordrecht met drie verdedigers aan het tweede bedrijf.
Pasu probeert een voorzet van Torino Hunte te voorkomen Corrado Francke
Wat voor rust lang werd uitgesteld, gebeurde tien minuten na het begin van de tweede helft alsnog. Verdediger Jordy van der Winden nam een afvallende bal vol op de pantoffel. Die veranderde van richting, doelman Bossin was kansloos: 1-0.

En dat in de helft die beter was dan de eerste. In het vervolgkwartier schoten Mathis Suray en Conteh op de lat. Laatstgenoemde kreeg de grootste kans op de gelijkmaker, maar raakte de bal niet goed genoeg.

Verslagen
De enige goals die nog volgden, vielen juist aan de overkant. Ahannach stuurde invaller Nikolaj Möller weg en faalde niet oog in oog met Bossin: 2-0. Sebastiaan van Bakel, ook een invaller, bepaalde de stand op 3-0 en zorgde zo voor feest in Stadion De Vliert.

De wedstrijd was beslist, Dordrecht was verslagen en daalde door de nederlaag naar plek achttien in de Keuken Kampioen Divisie.

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Lees ook

FC Dordrecht strikt jeugdinternational Jaymillio Pinas (19)

FC Dordrecht heeft de derde winterse versterking binnen. De 19-jarige Jaymillio Pinas komt naar de K...

Keeper Liam Bossin gaat mee in stijgende lijn FC Dordrech

Na een dramatisch 2021 heeft FC Dordrecht de stijgende lijn ingezet. De club heeft van stijf onderaa...

Innovatiemanager Leon Vlemmings blijft vier jaar langer bij FC Dordrecht

FC Dordrecht en innovatiemanager Leon Vlemmings hebben de samenwerking verlengd met vier jaar. De cl...

FC Dordrecht boekt moeizame overwinning op Egalité Academy in tweede oefenduel

In het tweede oefenduel van de voorbereiding heeft FC Dordrecht zaterdagmiddag een minimale overwinn...

Trainer Michele Santoni blijft langer bij FC Dordrecht: ‘Vereerd met het vertrouwen van de club’

FC Dordrecht heeft het contract met trainer Michele Santoni verlengd tot en met het seizoen 2024/202...

FC Dordrecht met het mes tussen de tanden naar De Graafschap

Een felle peptalk van trainer Michele Santoni na de training donderdag verraadt genoeg: FC Dordrecht...