Dordrecht, Netherlands

Met hulp van Feyenoord wil FC Dordrecht komend seizoen 'een flinke stap omhoog zetten'

FC Dordrecht begon maandag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen Corrado Francke
FC Dordrecht startte maandag met 22 spelers aan de voorbereiding richting het nieuwe seizoen. Na vijf teleurstellende jaren wil de club, mede door de hernieuwde samenwerking met Feyenoord, een flinke stap op de ranglijst zetten.
Corrado Francke | 26 juni 2023 15:52 | Aangepast op 26 juni 2023 15:52
"We hebben vorig seizoen heel veel wedstrijden gehad die net de verkeerde kant opvielen", vertelt trainer Michele Santoni. "Dus wij moeten dat heel klein beetje extra kunnen doen. Het heeft ook te maken met de kwaliteiten van de spelers die komen, maar ook met de fitheid, betere begeleiding en nog beter trainen."

'Podium'
Santoni vindt dat de club vorig jaar al stappen heeft gemaakt, maar dat nog niet in de eindstand te zien was. Dat moet komend seizoen anders en om dat voor elkaar te krijgen, biedt Feyenoord de helpende hand in ruil voor het zogeheten 'podium' in de Keuken Kampioen Divisie voor maximaal vier huurlingen.

"Het gaat bij mij niet alleen om de spelers die ze deze kant op sturen want ze hebben ons geholpen met meetapparatuur, we hebben de gym kunnen verbouwen en ook in de scouting helpen ze ons." Santoni stipt ook Pascal Bosschaart aan, de nieuwe assistent die door Feyenoord aan FC Dordrecht wordt verhuurd.

Versterkingen
Uit de hulp in de scouting zijn drie versterkingen (Rene Kriwak, John Hilton en Jeffrey Owusu) naar voren gekomen. Maandag worden zij medisch gekeurd, waarna zijn hun contract ondertekenen in het Matchoholic Stadion.
Met Antef Tsoungui en Guus Baars, de eerste Feyenoord-huurlingen, staat het aantal nieuwelingen in Dordt deze zomer voorlopig op vijf. Santoni had al een aantal maanden contact met Tsoungui, die tijdens de seizoensafsluiter van FC Dordrecht in mei voor het eerst aan de Krommedijk te vinden was. "Hij moest wel overtuigd worden, maar ik had er wel meteen een goed gevoel over."

'Hij wilde heel graag'
Papendrechter Baars, die nu in Rotterdam woont, stond ook al een tijdje op de verlanglijst van FC Dordrecht. "Hij wilde heel graag deze kant op komen. We waren bang dat veel jongens er niets in zagen om deze kant op te komen, maar dat valt reuze mee momenteel", aldus Santoni.

De hoofdtrainer stipt ook de 'onwijs grote database met spelers' aan waar FC Dordrecht door de samenwerking gebruik van kan maken. "In het verleden wil je altijd het beste van het beste laten zien, maar de werkelijkheid vertelt dat we ons te vaak moesten aanpassen aan de kwaliteiten die we hadden."

Komende zaterdag staat bij VV Alblasserdam het eerste oefenduel op het programma. De aftrap op Sportpark Souburgh is om 17:00 uur.

Lees ook

10 jaar na promotie FC Dordrecht: hoofdrolspelers blikken terug op 'kippenvelmoment'

Voor iedereen die FC Dordrecht een warm hart toedraagt, is 18 mei 2014 een historische dag. Deze zat...

Nu te zien: hoe zestig jaar geleden Turkse arbeidsmigranten naar Dordt kwamen

In het stadskantoor van Dordrecht is een fototentoonstelling te bewonderen over zestig jaar Turkse D...

Straks helemaal niet, of toch wel parkeren op de Aardappelmarkt?

Bewoners van de Dordtse Aardappelmarkt zweven tussen hoop en vrees. Onlangs is de kade grenzend aan ...

Vanavond in Eilandleven op TV Dordrecht: herdenking Dubbeldam

Herdenken en vieren. In mei staan verdriet en blijdschap jaarlijks dicht bij elkaar. Niet alleen tij...

Stroever rooster moet fietser behoeden voor valpartij tunnel

Na klachten en ongelukken in het beruchte tunneltje bij de Transvaalstraat in Dordrecht kwam de vraa...

Dordrecht en Water verdeelt 25 duizend euro: dit zijn de winnaars

Het havenbedrijf Rotterdam ondersteunt ook dit jaar verschillende Dordtse projecten en organisaties ...