Dordrecht, Netherlands

Motorcrosstalent Van Drunen (15) maakt indruk met tweede plek bij WK-start

Van Drunen, op de groene motor, begin maart tijdens een wedstrijd in het Brabantse Lierop Corrado Francke / MOTONEWS
De Sliedrechtse motorcrosster Lotte van Drunen is het wereldkampioenschap voor dames (WMX) uitstekend begonnen. Het 15-jarige talent moest bij de Grand Prix in Sardinië alleen de Spaanse Daniela Guillen voor zich dulden en reed knap naar de tweede plek.
Corrado Francke | 26 maart 2023 11:00 | Aangepast op 26 maart 2023 11:00
Van Drunen begon perfect aan het openingsweekend, want naast de snelste tijd in de kwalificatie domineerde ze de eerste race op het Italiaanse zandcircuit. De Sliedrechtse leidde zaterdag van start tot finish en won met ruim dertig seconden voorsprong op Guillen. De Nieuw-Zeelandse Courtney Duncan werd derde.

Derde plek op zondag
Zondag lag Van Drunen, na een iets mindere start dan in de eerste manche, op de zevende plek na de eerste ronde. Snel reed ze naar de vierde plek en halverwege de wedstrijd passeerde ze ook haar landgenote Lynn Valk uit Nijverdal. Met snelle rondetijden kwam ze ook in de buurt van de Zeeuwse Nancy van de Ven, die tweede lag. Van Drunen kwam echter net tekort om Van de Ven nog in te halen.

Omdat Guillen de tweede manche de snelste was, ging de Spaanse met de overwinning aan de haal en is ze met 47 punten leidster in het WK-klassement. Van Drunen volgt met 45 punten op de tweede plek.

Eerste volledige seizoen
Het is voor Van Drunen haar eerste volledige seizoen in het wereldkampioenschap motorcross voor dames. Vorig jaar maakte ze in Turkije haar debuut, in de jaren ervoor won ze – tussen de snelste jongens van haar leeftijd - al verschillende internationale kampioenschappen.

Het WMX-seizoen telt zes Grand Prixs. In april gaat het seizoen verder met een wedstrijd in Zwitserland. In augustus rijden de snelste motorcrossdames van de wereld in Nederland tijdens een wedstrijd op het circuit van Arnhem.

Zo won Van Drunen de wedstrijd op zaterdag:

Lees meer over:

Lotte van Drunen|motorcross|

Lees ook

Sliedrechtse Lotte van Drunen (15) nieuwe leidster in WK motorcross

Lotte van Drunen is de nieuwe leidster in het wereldkampioenschap motorcross. De 15-jarige Sliedrech...