Dordrecht, Netherlands

Ook tegen VVV gaat het in een bizarre slotfase mis voor FC Dordrecht

Liam Bossin (in het oranje) bokst de bal weg René Kamps
Eerst Roda JC, toen Willem II en nu VVV Venlo: FC Dordrecht kreeg het in 2023 driemaal voor elkaar om in de slotfase een punt uit handen te geven. Na een rode kaart voor Dordt-captain Toine van Huizen vond VVV vrijdagavond een gat in het verdedigingsbolwerk en dat bleek voldoende voor een Dordtse teleurstelling: 1-2. De manier waarop die eindstand tot stand kwam, was bizar te noemen.
Corrado Francke | 17 februari 2023 23:19 | Aangepast op 17 februari 2023 23:19
Trainer Michele Santoni had te maken met luxeproblemen tijdens zijn keuze voor de basiself. Voor Sahverdi Cetin en Boubakar Camara was er wel plek in de opstelling, Jop van der Avert en Tidjany Touré begonnen op de bank.

Vanaf de zijlijn, waar de reservebank met twaalf spelers uitpuilde, zag de Dordt-trainer een slordige openingsfase. Beide teams hielden de bal vaak niet lang in de ploeg, al was VVV iets vaker op de helft van de Dordtenaren. De eerste poging was dan ook van spits Nick Venema, wiens schot overtuiging miste.

Doelpunt afgekeurd
De thuisclub stichtte na 25 minuten voor het eerst gevaar, toen Venlose verdedigers schoten van Jari Schurman en Abdullah Aberkane in de weg stonden. Even later kwam Dordt goed weg toen Venema VVV op voorsprong tikte, maar even daarvoor de bal met de hand had geraakt. Scheidsrechter Kevin Puts keurde de treffer, tot opluchting van de Dordtenaren en tot frustratie van de Limburgers, af.

Richting het Limburgse doel zag Cetin een schot net over de kruising verdwijnen. Vlak na de afgekeurde treffer trof diezelfde Duitser met een mooie trap de bovenkant van de lat. De grootste kans voor rust was echter voor de Boubakar Camara, die door een VVV-verdediger alleen op doelman Ennio van der Gouw af werd gestuurd. De Fransman koos alleen geen hoek uit, maar schoot vol tegen de Limburgse goalie aan. Een kans van jewelste, maar de eerste helft bleef doelpuntloos.

Na afloop was FC Dordrecht-trainer Michele Santoni furieus richting de arbitrage:
De Venloërs maakten iets meer aanspraak op de overwinning, maar vonden geen opening in de Dordtse defensie. Aanvallend bleef de Krommedijk-club ongelukkig, wat leidde tot het na een uur inbrengen van Tidjany Touré voor de ongelukkige Camara.

Ook Samuele Longo en Vincent Schippers werden binnen de lijnen gebracht.
Het was soms met kunst- en vliegwerk, maar de manschappen van Santoni leken voor de zevende keer dit seizoen de nul te gaan houden. Al was concentratie ook in het laatste kwartier belangrijk, want in 2023 verloor de ploeg al van Roda JC en Willem II door goals in de slotfase.

Bizar slot
De laatste tien minuten beloofden een overlevingsslag te worden, want Dordt-captain Toine van Huizen kreeg rood toen hij in de ogen van arbiter Puts tegenstander Soulyman Allouch tegen de grond mepte. Allouch kwam weg met geel.

De overlevingsslag ging, in ieder geval in eerste instantie, al snel verloren. Tristan Dekker kreeg de ruimte om aan te nemen en schoot beheerst raak in de verre hoek: 0-1.

De buit leek binnen voor VVV met een man meer, maar FC Dordrecht kwam weer op gelijke hoogte door een rake kopbal van invaller Longo. Nog geen minuut later was de sfeer echter weer omgeslagen, toen VVV'er Simon Janssen enkele seconden voor het eindsignaal de winnende treffer achter Bossin schoot: 1-2.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Aberkane (Schippers/68), Van Huizen, El Azzouzi, Brito; Cetin, Receveur, Schuurman; Camara (Touré/63), Doesburg (Longo/68), Pinas (Reemst/78)

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Lintjesregen 2024: deze Dordtenaren kregen een koninklijke onderscheiding

Marjolein Vos | Corrado Francke | 26 apr 2024 13:00

Lees ook

FC Dordrecht knokt zich bij Cambuur naar spectaculaire puntendeling

FC Dordrecht heeft vrijdagavond een verdiend punt overgehouden aan de reis naar SC Cambuur. De ploeg...

FC Dordrecht tien duels ongeslagen na zege op TOP Oss

FC Dordrecht heeft vrijdagavond de ongeslagen reeks verlengd naar tien wedstrijden. Thuis tegen TOP ...

Aftellen naar Tour de France Femmes is begonnen: 'Laat de stad geel kleuren'

De Tour de France Femmes komt steeds dichterbij. Op 13 augustus begint de tweede etappe van het wiel...

Waar eindigt het KKD-sprookje van FC Dordrecht? 'Dit smaakt naar veel meer'

FC Dordrecht blijft comfortabel op de roze wolk zitten en mag dromen van promotie naar de eredivisie...

FC Dordrecht declasseert NAC en verzekert zich van dikverdiende play-offplek

FC Dordrecht heeft zich voor het eerst sinds het seizoen 2017/2018 verzekerd van deelname aan de pla...

Minder FC Dordrecht-fans naar NAC na bekladding supporterscafé

Supporters van FC Dordrecht mogen vanavond niet meer met de auto naar het uitduel bij NAC Breda. Die...