Dordrecht, Netherlands

Top-omstandigheden: records sneuvelen bij halve marathon

Na twee jaar afwezigheid was de Riwal Hoogwerkers Halve Marathon weer terug. 722 deelnemers verschenen aan de start van de 44ste editie.
Marjolein Vos | 15 maart 2022 11:26 | Aangepast op 15 maart 2022 11:26
Het goede weer (hoge temperatuur en weinig wind) zorgde ervoor dat er records werden gelopen. Drie dames wisten te finishen onder de tijd van het oude parcoursrecord. Saskia Heijnen van Leiden Atletiek verpulverde met een tijd van 1.20.17 het oude record. Achter haar finishten de Rotterdamse Sanne Broeksma (winnares in de categorie vrouwen 35) en Sanne Mooldijk ook onder het oude record.

Ook bij de mannen werd snoeihard gelopen op de halve marathon, laat de organisatie weten. Het was Dennis de Freytas van atletiekvereniging Attila die aan het langste eind trok en met een tijd van 1.08.40 de winst pakte. Met deze tijd bleef hij slechts een minuutje verwijderd van het parcoursrecord. Achter hem werd hard gestreden om het zilver en brons. Uiteindelijk was het Nicky van der Poel die in de laatste honderd meter wegliep bij zijn belager en beslag legde op het zilver. Slechts drie seconden achter hem finishte Marco van Etten op de derde plaats.

Voor verslaggever Maurice Laparlière was er helemaal geen tijd, laat staan een record. Normaal gesproken loopt hij ieder jaar zelf de halve marathon, maar door een hardnekkige blessure zat dat er deze keer niet in. Om toch de sfeer mee te beleven, gaf hij zich op als vrijwilliger. Bekijk hier hoe dat hij de loop vanaf de andere kant bekeek.

Lees meer over:

Halve marathon|

Meest gelezen

Laatste tocht voor overleden Johnny (38)

Jordy Hijman | 30 sep 2022 19:42

Cliënten van ASVZ deden mee aan de Buddyrun

Alexander Eleveld | 2 okt 2022 10:50

'Dordrecht is de perfecte plek voor Scrooge Live'

Alexander Eleveld | 28 sep 2022 11:50