Dordrecht, Netherlands

Vijfde nederlaag op rij voor FC Dordrecht na dramastart tegen De Graafschap

Ook spits Samuele Longo (midden) kwam er niet aan te pas tegen De Graafschap René Kamps
FC Dordrecht heeft vrijdag voor de vijfde keer op rij verloren in de Keuken Kampioen Divisie. In eigen huis kende de ploeg een dramatische start tegen De Graafschap. In het slotkwartier liepen de 'Superboeren' verder uit: 0-4.
Corrado Francke | 11 maart 2023 10:25 | Aangepast op 11 maart 2023 10:25
Nadat de laatste natte sneeuwvlokken naar beneden waren gedwarreld, moest FC Dordrecht laten zien dat “meer energie leveren” de boodschap was van trainer Michele Santoni. Maar integendeel: de ‘Superboeren’ zaten al binnen een kwartier op rozen. Na een prima voorzet van Basar Önal knikte ex-Schapenkop Giovanni Korte raak: 0-1. Omdat een Dordts been de bal nog toucheerde, kon doelman Liam Bossin niets meer doen.

Kwetsbaar
De Dordtse verdediging toonde zich kwetsbaar, bleek ook enkele minuten later. Waar Bossin in het openingskwartier driemaal knap redde, was hij kansloos op de inzet van Camiel Neghli, die uit een rebound de score verdubbelde: 0-2. Bossin was kwaad, de defensie oogde aangeslagen en Santoni zag het met lede ogen (en met de handen over elkaar) aan.

Aanvallend was het spel ook nog niet om over naar huis te schrijven. De iets offensievere drang was weliswaar zichtbaar, maar het aantal Dordtse misverstanden was groter dan het aantal goede passes op de Doetinchemse helft. Aan de andere kant onderscheidde Bossin zich voor de vierde én vijfde keer met knappe reflexen en hield zo zijn ploeg op de been.
Ook Santoni was ontevreden, want met drie wissels greep de oefenmeester hard in. Benjamin Reemst, Alessio Miceli en Elso Brito moesten laten zien hoe het wél moest. Of het nu door een donderpreek kwam tijdens de rust of niet: de ploeg straalde meer energie uit. Al moet ook gezegd worden dat De Graafschap het wel best vond om de bal aan de thuisploeg te laten.

Miceli valt op
FC Dordrecht probeerde de weg naar doelman Hidde Jurjus te vinden. Met Miceli voorop, want de Italiaan zorgde met een vlammend schot voor wat meer leven in de brouwerij. Jurjus moest zich helemaal strekken, maar voorkwam met zijn handschoen de aansluitingstreffer.

De Graafschap zakte na rust vooral in, waardoor Dordt in de wedstrijd bleef en vaker de aanval zocht. Middenvelder Jari Schuurman kwam dicht bij een doelpunt, maar raakte de paal nadat Jurjus een schot van Tidjany Touré had gekeerd.

Geen nipte, maar ruime nederlaag
Het grootste gevaar voor het doel van Jurjus was geweken. Middenvelder Daniël van Vianen maakte nog zijn debuut voor FC Dordrecht, maar kon aan de vijfde nederlaag op rij niets meer veranderen. Het geloof was weg, De Graafschap-spelers Mees Kaandorp en Alexander Büttner bepaalden de eindstand op 0-4 en zo lijken de komende duels (met FC Den Bosch en Helmond Sport) het seizoen te moeten redden.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Schippers (Van Vianen/73), El Azzouzi, Van der Avert, Savastano (Brito/46); Schuurman, Cetin (Doesburg/77), Touré; Camara (Miceli/46), Longo, Pinas (Reemst/46)

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Kapotte slagbomen Papendrechtse brug veroorzaken lange file op N3

Corrado Francke | Coen Theuwis | 27 mrt 2024 15:13

Bewoners zijn problemen in Dordts woonzorgcentrum zat: 'Het is een drama'

Corrado Francke | Coen Theuwis | 22 mrt 2024 17:38

Lees ook

Hoe is het mogelijk, die 0-0 tegen Eindhoven? Bij FC Dordrecht weet niemand het

Wat FC Dordrecht ook probeerde tegen FC Eindhoven, de bal wilde er maar niet in. En dus overheerste ...

'Klotegevoel' overheerst bij FC Dordrecht na 2-2 bij ADO: 'Maar alles is nog mogelijk'

Door een fantastisch eerste halfuur leek FC Dordrecht maandag onderweg naar een knappe zege bij ADO ...

Spectaculaire KKD-kraker tussen FC Dordrecht en ADO blijft onbeslist

FC Dordrecht heeft een punt overgehouden aan de KKD-kraker bij ADO Den Haag. In de Hofstad kwam de p...

In superseizoen wordt het steeds drukker bij FC Dordt: 'Heel mooi om te zien'

FC Dordrecht zette vrijdagavond een uitstekende reeks voort. Tegen Telstar boekte de club alweer de ...

Struikeldoelpunt en bekeken schuiver bezorgen FC Dordrecht zege op Telstar

Heel overtuigend was het niet, maar winnen deed FC Dordrecht vrijdagavond wel. Thuis tegen Telstar w...

Keuzestress bij FC Dordrecht: ‘Ik zou niet in de schoenen van Santoni willen staan’

Een bomvolle dertigste uitzending van De Plucheplakkers. Arco Bomgaars (AD/De Dordtenaar), Corrado F...