Dordrecht, Netherlands

Wat vindt sportief Dordrecht van nieuw plan gemeente? 'Willen snel aan de slag'

Arie in 't Veld (links) en Rob Weeda (rechts) Corrado Francke
De Sportraad en VV Dubbeldam zijn tevreden met de eind februari gepresenteerde sportvisie van de gemeente, waarvoor in totaal tien miljoen euro wordt uitgetrokken. Verenigingen moesten namelijk lang wachten op duidelijkheid. Nu het begin er is, willen zij doorpakken.
Corrado Francke | 6 maart 2023 12:52 | Aangepast op 6 maart 2023 12:52
"We zijn heel blij met de ambities die de gemeenten daarin heeft opgenomen", verwijst Sportraad-voorzitter Rob Weeda naar het doel om bij de tien sportiefste gemeenten van Nederland te horen. "We zien nu in dat sporten veel belangrijker is en dat stimuleren is prachtig." Het verbeterpunt is volgens Weeda dat hij graag had willen lezen dat er ruimte blijft om te sporten. Dit ondanks alle plannen voor woningbouw in de gemeente.

Arie in 't Veld, voorzitter van VV Dubbeldam, wil graag snel volgende stappen zetten. "De verenigingen weten eigenlijk niet waar ze aan toe waren. Dan zit je te hikken of je wel of niet gaat investeren, ik denk dat het best een dilemma is en onzekerheid is nooit goed."
De vereniging wil na jaren onduidelijkheid over de vernieuwing van het sportcomplex graag snel een einde maken aan de twijfels. Binnenkort wordt duidelijk of de nieuwbouw er komt. In 't Veld hoopt sowieso dat de velden aan de Schenkeldijk toegankelijker worden en het complex een open karakter krijgt.

Vertrouwen
De gemeente Dordrecht moet, zo erkende wethouder Marc Merx bij de presentatie van het plan, nog wat aan vertrouwen winnen bij sportclubs. In Dubbeldam is dat niet anders, zeker met de langlopende kwestie in het achterhoofd. Toch is de voorzitter positief. "Er staat nu iets op het papier, het is belangrijk dat we met de verenigingen hier aan de Schenkeldijk een plan gaan maken", benadrukt In't Veld. "Als we dat uitvoeren, krijgen we dat vertrouwen wel weer terug."

Het is nu vooral aan de gemeenteraad om te oordelen over de sportvisie. Als het plan wordt aangenomen, willen verenigingen, de sportraad én de gemeente zo snel mogelijk aan de slag.

Lees meer over:

Sportvisie|

Meest gelezen

Kapotte slagbomen Papendrechtse brug veroorzaken lange file op N3

Corrado Francke | Coen Theuwis | 27 mrt 2024 15:13

Bewoners zijn problemen in Dordts woonzorgcentrum zat: 'Het is een drama'

Corrado Francke | Coen Theuwis | 22 mrt 2024 17:38

Lees ook

Dordrecht steekt tien miljoen in nieuwe sportvisie: 'Het is elke cent waard'

Tachtig procent van de Dordtenaren moet in 2030 minstens één keer per week sporten. Een ambitieus do...