Dordrecht, Netherlands

'We noemden hem het kanon': ploeggenoten reageren op overlijden voetballer Jan Klijnjan

Oud-voetballer Jan Klijnjan is op 77-jarige leeftijd overleden in Dordrecht. De middenvelder speelde in het verleden voor DFC, Sparta, FC Sochaux en FC Dordrecht. In totaal speelde Klijnjan elf interlands voor het Nederlandse elftal. In Studio De Witt haalt presentator Ben Corino, samen met vrienden van Klijnjan, herinneringen op van 'Het Kanon'.
Marie Frenay | 20 juni 2022 12:37 | Aangepast op 20 juni 2022 12:37
Jan Klijnjan begon als 7-jarige te voetballen bij DFC volgens een van zijn goede vrienden en tevens voetballer Arij Heijstek. Later speelde de Dordtenaar voor verschillende teams en speelde hij elf keer voor het Nederlandse elftal. “Dat hadden er meer kunnen zijn, als hij niet naar Frankrijk was vertrokken”, vertelt Arij Heijstek.

Het Kanon
Onder zijn teamgenoten stond hij ook bekend als ‘Het kanon’. “Wij hadden dan keepertraining en dan vond Jan het leuk om even mee te doen. Wij vonden dat wel wat minder leuk. Ik heb nog steeds zere vingers van die ballen van hem”, vertelt oud-keeper Dick van der Starre. ‘Die man had volgens mij kogelstoten in zijn voeten”, voegt Arij Heijstek eraan toe.

Teurggetrokken bestaan
Rond zijn veertigste kreeg Jan Klijnjan een herseninfarct. Vanaf dat moment leidde hij een wat teruggetrokken betsaan volgens zijn goede vriend Heijstek. “Een paar oud-spelers van DFC deden nog hun best om bij hem langs te gaan. Twee dagen voor zijn overlijden was ik er nog”, vertelt Arij Heijstek.

Jan Klijnjan overleed op 15 juni in het hospice aan de Markettenweg in Dordrecht.

Lees meer over:

Jan Klijnjan|

Meest gelezen

Oud-nieuwslezer TV Dordrecht Sieto Zeeman (66) overleden

Redactie RTV Dordrecht | 18 apr 2024 15:35

Aanhangwagen gekanteld op A15, bijna anderhalf uur vertraging

Corrado Francke | MerweRTV | 15 apr 2024 11:57