Dordrecht, Netherlands

Bezoekersrecord en vrolijke gezichten tijdens zonnig Wantijweekend

De tweedaagse Wantijfestiviteiten in Dordrecht hebben een succesvolle editie achter de rug. Er trokken veel mensen naar het park, waar op vrijdag een bezoekersaantal van 11.000 bij WantijLive aanwezig was. Op zaterdag werd een nieuw bezoekersrecord neergezet met een opkomst van 25.000 aanwezigen bij WantijPop.
Trevyn van Houwelingen | 10 juni 2024 15:25 | Aangepast op 10 juni 2024 15:25
Op de vrijdag was er tijdens WantijLive volgens de organisatie aan het begin van de dag al sprake van topdrukte. Van Dik Hout, die dit jaar het 30 jarig jubileum van de band viert, bleek een grote publiekstrekker. Ondanks wat problemen bij de kassa's stroomde het veld al snel vol. De heren van Van Dik Hout werden opgevolgd door Mart Hoogkamer, die het publiek met Hollandse meezingers in vervoering bracht. Later op de dag betrad ook rockband DI-RECT het podium. De eindshow werd verzorgd door hiphopcollectief De Jeugd van Tegenwoordig, inclusief traditionele moshpit.

Bij het gratis toegankelijke WantijPop op zaterdag gingen de festiviteiten om 13:00 uur van start. Artiest Kay Slice opende het bal met zijn dansbare mix van soulvolle hiphop en afrobeats. Na Kay Slice was het aan de Dawn Brothers, gevolgd door de populaire tweetalige hitsongs van Claude, de hitmachine FLEMMING en als afsluiter The Dirty Daddies die er één groot feest van maakten. Met een opkomst van 25.000 bezoekers op de zaterdag was het niet eerder zo druk in het Wantijpark.
Claude bespeelt het publiek op het hoofdpodium van WantijPop RTV Dordrecht
De topdrukte maakte de gezelligheid er niet minder om. Veel bezoekers lieten aan onze verslaggever weten dat naast het genieten van spetterende optredens, heerlijke hapjes en drankjes, Wantijpop voor veel bezoekers ook een weerzien is met veel oude bekenden. “Dagen van tevoren ga ik al kijken wie er allemaal komen, want ik wil ze allemaal weer zien. Wantijpop is gewoon het feestje van de Dordtenaren.”

Wantijpop trekt echter niet alleen Dordtenaren, onder de aanwezigen waren ook veel bezoekers uit de omliggende gemeenten. Voor het optreden van zanger Flemming waren zelfs een stel superfans van zijn fanclub uit Nijmegen naar het Wantijpark gekomen. Voor de populaire artiest Claude was het de eerste keer dat hij in Dordrecht optrad: “De mensen zijn zo leuk hier. Ze zongen zelfs een aardig woordje in het frans mee. Goed was het niet altijd, maar het enthousiasme is mooi!”

Niet alleen nationaal bekende artiesten kregen een plaatsje in de line-up van Wantijpop, op het podium van de Popcentrale waren diverse lokale talenten en opkomende artiesten te zien, met als afsluiter Kaboutertje Putlucht. Bij de Geheime Deuntjes konden mensen genieten van de house muziek, verzorgd door 078 PODCASTS en friends. In de kindertuin Koning Eik was er wederom van alles te doen voor de jongste festivalgangers. Denk aan een poppentheater, zwieren in de zweefmolen en dansworkshops.

Meer zien van Wantijpop? Kijk dan hieronder naar een uitgebreide impressie of naar het TV Dordrecht nieuws van 18:00.

Lees meer over:

Wantijpop|Wantijlive|Festival|

Meest gelezen

Binnenkijken bij Bellevue: na jaren stilstand valt dit het meest op

Joris Gemen | Redactie Streek 56 | 11 jul 2024 08:30

Peter van der Velden terug om tijdelijk op Dordt te passen

Redactie Streek 56 | 10 jul 2024 11:37

Lees ook

Drie duizend euro opgehaald door Beer en Food Festival Papendrecht

Tijdens de tweede editie van het Beer & Food Festival in Papendrecht heeft Tafelronde 140 Alblasserw...

Ideaal festivalweer zorgt voor topdrukte tijdens Wantijpop 2024

Geen extreem hoge temperaturen dit jaar, maar juist ideaal festivalweer. Het Wantijpark was zaterdag...

Na regen, komt Wantijpop

De 28ste editie van Wantijlive en Wantijpop biedt voor elke muzieksmaak wat wils. Vrijdag en zaterd...

Op Pad Met Ad: zonnige reportage bij fantasyfestival Eallum

Vanavond in de uitzending: een zonnige reportage bij fantasyfestival Eallum in Op Pad Met Ad. De rep...

Bezoekers Lepeltje Lepeltje genieten van hapjes, muziek en de zon

Het is dit Hemelvaartsweekend vier dagen lang genieten geblazen voor de bezoekers van het culturele ...

Claude, The Dirty Daddies en Flemming headliners van Wantijpop 2024

Het programma van Wantijpop, dit jaar georganiseerd op 8 juni, is bekend. Verschillende topartiesten...