Dordrecht, Netherlands

Columnist Kees Thies in ´Op Pad Met Ad'

Tijdens de zomervakantie zendt RTV Dordrecht de beste en leukste afleveringen van ´Op Pad Met Ad' van het afgelopen half jaar nog een keer uit. Deze week aflevering 4, een wandeling van Ad van den Herik met de Dordtse 'stadschroniquer' Kees Thies.
Redactie RTV Dordrecht | 7 augustus 2023 15:05 | Aangepast op 7 augustus 2023 15:05
Net zoals beroemdheden als Ischa Meijer en Simon Carmiggelt ooit deden in het Parool schrijft Kees Thies iedere dag een stukje in het AD. Afgelopen zaterdag nog over de toekomst van de lokale omroepen, waarbij ook in de Drechtsteden een streekomroep de logische volgende stap is. En vandaag bijvoorbeeld over het bewegend bos, dat wat hem betreft mag stoppen met reizen.

Ad van den Herik wilde van Thies weten hoe het is om een dagelijkse column te schrijven en hoe je voorkomt dat je column een klaagzang wordt. Thies vertelt dat het schrijven van een dagelijks stukje -wat hij inmiddels al 13 jaar doet- bij hem veel discipline vergt en dat hij de verhalen soms letterlijk op straat moet gaan zoeken. En hij verklapt door te gaan zo lang hij er plezier aan beleeft: "als het moeten wordt, stop ik".

De programma's van ´Op Pad Met Ad' zijn onze verhalen van de straat. Iedere week heeft Dordtenaar Ad van den Herik een ontmoeting met interessante bekende en minder bekende stadgenoten. Daarnaast steekt hij ook regelmatig 'de thermometer in de Dordtse samenleving' zoals hij het zelf zegt. Dan vraagt hij inwoners van de stad naar hun mening over actuele zaken.

In de ´best of´ van OPMA van deze zomer zijn de volgende afleveringen nog een keer te zien op TV Dordrecht: Marry Huigen, Dordtenaren en geluk, Tony Bruys, de bijzondere ontmoeting met mensen met niet aangeboren hersenletsel, Kees Baarda en zijn boek over de Dordtse bruggen en Ad's bezoek aan de Boekenmarkt.

Deze week dus de uitzending uit juni met 'stadschroniquer' Kees Thies. Vandaag 7 augustus en komende vrijdag 11 augustus vanaf 18.00 uur nog een keer te zien op TV Dordrecht. Alle afleveringen van ´Op Pad Met Ad' zijn trouwens ook terug te zien op ons YouTube-kanaal.

Lees ook

Vrijdag in Op Pad Met Ad: Marije Schnabel over 4 mei en eenling politiek

Ze is een duizendpoot, Marije Schnabel van de Dordtse PvdA. Als eenling vertegenwoordigt ze het soci...

Sterrenburg viert op 5 mei de vrijheid met een speciale maaltijd

Een primeur in Op Pad Met Ad deze week: in navolging van andere gemeenten zal op 5 mei een vrijheids...

Video: Op Pad Met Ad over het verlies van de Noordendijkflats

Hoe gaan de oud-bewoners van de gesloopte flats aan de Noordendijk om met het verlies van hun huizen...

Video: Op Pad Met Ad over de openingstijden op zondag

Krijgt Dordrecht ook zondagsopeningstijden voor twaalven? Er zijn plannen om net als elders op zonda...

De wondere wereld van de kringloopwinkel: 'Waarom wordt het ook daar steeds duurder?'

Een nieuwe aflevering van Op Pad Met Ad neemt de kijker mee in de wereld van de kringloop. Presentat...

Gluren bij de buren: zo ziet het leven in een tiny house eruit

Kun jij je een leven op dertig vierkante meter voorstellen? De bewoners van de tiny houses op het Do...