"Kansloos", foetert supporter Chris, gehuld in een blauw FC Dordrecht-shirt. "Tien euro is veel te veel, zo groot zijn we ook weer niet." Ook een medesupporter vliegt er met gestrekt been in, vooral omdat de club de nieuwe maatregel zo laat communiceerde. "Ik voel mezelf knap belazerd, had dan voor seizoenkaarthouders vijf euro gedaan."
'Het wordt steeds commerciëler'
Dennis heeft toch een tientje betaald voor een plekje dichtbij het stadion, maar vindt het betaald parkeren 'een beetje jammer', geeft hij toe. Kees constateert: "Aan de ene kant vind ik het wel goed, maar het is weer een manier van geld verdienen. Het was een leuk clubje met een pisbak, daar kom ik voor. Het wordt steeds commerciëler."
Bij andere supporters is er meer begrip. "Je moet tegenwoordig overal betalen en een beetje extra inkomsten kan geen kwaad", zegt een van de Dordtse fans. En die tien euro? "Als ze er maar een goede speler van kopen", lacht hij.
Plek zat in de buurt
Waar omwonenden
vreesden voor chaos, bleef dat zaterdag
bij het competitieduel met ADO Den Haag in ieder geval uit. Sterker nog: op omliggende parkeerterreinen, zoals op het Halmaheiraplein aan de andere kant van het spoor, was nog plek zat. Ook in de wijk waren er nog genoeg plekjes te vinden vlak voor de aftrap. Het 'eigen' parkeerterrein, waar de maatregel is ingegaan en plek is voor ongeveer 330 auto's, stond ongeveer halfvol.
Wel waren de omstandigheden ideaal om lopend of fietsend naar het stadion te komen. Daarbij komt ook nog dat het stadion met zo'n 2500 toeschouwers, waarvan ruim 200 uitsupporters, nog zeker niet vol zat. Al lijken omliggende parkeerterreinen en de naastgelegen wijk een groter bezoekersaantal ook nog aan te kunnen. Wel verdient de fietsenstalling naast het supportershome een nóg grotere uitbreiding, was zaterdag goed te zien.
Of het in de wijk nog chaotisch wordt? Dat moet later blijken en is natuurlijk ook afhankelijk van de sportieve prestaties van FC Dordrecht.