Opgroeien op de kermis
Monique groeit op in een kermisfamilie en helpt al vanaf haar achtste jaar mee in de schiettent van haar ouders. Iets wat vanzelfsprekend is voor Monique. “Je groeit er eigenlijk mee op. Het voelt niet als werken, het is een manier van leven.” Sinds 1998 combineert Monique haar ‘kermisleven’ met haar werk als fanatiek oliebollenbakker.
Tegenwoordig is Monique zes maanden per jaar zeven dagen in de week te vinden. Voorheen was dat nog zo’n drieënhalve maand per jaar, maar Monique wist die periode voor haar kraam te verlengen naar een half jaar door met wethouder Maarten Bruggraaf in gesprek te gaan. “Na de pandemie liep het aantal kermisklanten terug. Daarnaast mogen ijskramen acht maanden per jaar open, dus waarom onze oliebollenkraam niet?”
Oliebollen eten in de zomer
Monique is nu van begin september tot aan het eerste weekend van maart te vinden in haar kraam op de Merwedestraat. Toch is Monique ervan overtuigd dat de Dordtenaren het hele jaar door oliebollen willen eten. Een half jaar open zijn is dus niet genoeg. “Op kermissen worden de oliebollen in de zomer ook met 30 graden gegeten.” Bovendien verkoopt Monique nog veel meer dan alleen oliebollen en presentator Ad van den Herik weet dat als geen ander. Ad neemt namelijk een kijkje in de kraam en leert hoe je churros bakt.
Benieuwd naar het gesprek tussen Ad en Monique? Kijk dan naar de nieuwste aflevering van Op Pad Met Ad. De uitzending van Op Pad Met Ad zie je vrijdagavond op TV Dordrecht, vanaf 18.00 uur direct na het nieuws, met een herhaling op zondag vanaf 12.00 uur. Of kijk hem nu alvast online.