Dordrecht, Netherlands

112-nieuws: man te water, vrouw zwaargewond en spookrijder aangehouden

Met je mobieltje achter het stuur zitten, is niet slim. Al helemaal niet als de auto waarin je rijdt gestolen is en de kentekenplaten vals zijn. Precies zo'n bestuurder probeerde zondagochtend aan de politie te ontsnappen, maar kon na een wilde achtervolging worden aangehouden.
Rijnmond | 8 juli 2024 11:54 | Aangepast op 8 juli 2024 11:54
Het begon zondagochtend op de A16 in de buurt van Capelle aan den IJssel. Agenten zagen de bestuurder met zijn telefoon in de weer en wilden hem controleren. Ze gaven de man een volgteken, maar daar wilde hij daar niet naar luisteren.

"Even leek het alsof hij de auto aan de kant wilde zetten, maar toen schoot hij snel de snelweg op", legt de woordvoerder van de politie uit. Door die actie raakten agenten de man even uit het zicht, tot hij even later weer opduikt op de A15, rijdend in de richting van de Noordtunnel.

De man was duidelijk bereid om heel wat gevaarlijke stunts uit te halen om uit handen van de politie te blijven. Op de N3 bij Dordrecht ging hij namelijk spookrijden.

Uiteindelijk schoot de man bij Dordrecht de Molenzigt in. Daar reed hij een klein weggetje op waar agenten hem wisten in te sluiten en aan te houden. De spookrijder bleek een 40-jarige man uit Malta.

Bij de aanhouding bleek dat de auto, waar de man in reed, gestolen was. Ook de kentekenplaten waren vals. Daarnaast had de man tijdens het spookrijden een politieauto beschadigd. Hij is meegenomen naar het politiebureau.

Vrouw (18) ernstig gewond na val uit rijdende auto
Een 18-jarige vrouw uit Dordrecht is zondagochtend ernstig gewond geraakt nadat zij uit een rijdende auto viel. Dat gebeurde op de Westerparklaan in Breda. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk gebeurde zondagochtend rond 4:20 uur. Hoe de vrouw precies uit de auto is gevallen, is onbekend. De politie doet onderzoek naar het incident.

De auto werd bestuurd door een 28-jarige man. Er zat ook nog een 22-jarige man in de auto. Ook zij komen uit Dordrecht. Zij hebben een verklaring afgelegd tegenover de politie. Wat zij verklaard hebben, kan de politie nog niet zeggen. De auto is meegenomen voor onderzoek.

Brandweer haalt man uit water
Aan de Bomkade in Dordrecht moest de brandweer zondagochtend een man uit het water halen die daar per ongeluk in gevallen was. De man kon zich vasthouden aan een paal, maar kon het water niet meer uitkomen.

De brandweer heeft de man uiteindelijk met behulp van duikers en een ladder weer op het droge weten te krijgen.

Persoon gewond bij tankstationAfgelopen vrijdagmiddag was er ook nog een incident in Zwijndrecht. Daar schoot een koppelstuk van een pomp los bij een tankstation. Daarover meer in onderstaande video.

Lees ook

Bossin terug bij FC Dordt, Receveur vertrekt: 'Geen match op sportief gebied'

Liam Bossin keert terug bij FC Dordrecht. De 28-jarige doelman was sinds het faillissement van zijn ...

Papendrechtse kinderen vermaken zich tijdens VakantieBijbelWeek

Jaar in jaar uit staat die er weer. De witte tent in het Vijverpark in Papendrecht. Ook dit jaar kwa...

Dordtenaren trotseren de Vierdaagse: 'Die tiende keer gaat er zeker komen'

De Nijmeegse Vierdaagse is weer in volle gang. Meer dan 45 duizend deelnemers doorkruisen Nijmegen e...

Demo-Jobs wil in de Drechtsteden mensen weer aan het werk te krijgen

Mensen die niet aan een baan komen die bij hen past, terwijl er nog nooit zoveel tekorten zijn gewee...

Zo moet het geboorteboekje bijdragen aan taalniveau jongste kinderen

Kersverse ouders die hun kind komen inschrijven bij de gemeente Dordrecht, ontvangen daarbij vanaf d...

Olde Keizer verdient contract bij FC Dordrecht, dat nog niet uitgewinkeld lijkt

Chiel Olde Keizer is de nieuwste contractspeler van FC Dordrecht. De linksback was de afgelopen weke...