Dordrecht, Netherlands

Gouden speld voor Papendrechts raadslid Corrie Middelkoop

Corrie Middelkoop zwaait na veertien jaar trouwe dienst af als raadslid voor de gemeente Papendrecht. Als blijk van waardering voor haar inzet en maatschappelijke betrokkenheid voor de plaats, ontving Middelkoop de gouden gemeentespeld.
Joris Gemen | Redactie Streek 56 | 5 juli 2024 18:00 | Aangepast op 5 juli 2024 16:55
Dat Middelkoop in die veertien jaar niet stil heeft gezeten, bleek nog maar eens uit de toespraak van burgemeester Margreet van Driel: "er is meer dan alleen jouw inzet in de gemeenteraad. Bijvoorbeeld de werkzaamheden voor SchuldHulpMaatje, een initiatief waarbij vrijwilligers zich inzetten om mensen uit de schulden te krijgen en te houden."

De burgemeester vervolgt: ''collega’s van deze organisatie omschrijven jou niet alleen als een sympathieke dame die geïnteresseerd is in anderen, afspraken altijd nakomt en haar ‘mannetje’ staat, maar vooral als iemand met veel bevlogenheid en daadkracht.''

Vrijwilliger 
Middelkoop is ook al vele jaren in diverse vrijwillige functies actief voor de Bethlehemkerk in Papendrecht.  Bijvoorbeeld als lid van de kerkenraad en voorzitter van het Overleg Kerken Papendrecht. Daarin staat ze bekend als persoon die voor verbinding zorgt tussen de verschillende Papendrechtse kerken. 

''Vanwege al jouw verdiensten kijken wij als Papendrecht nu speciaal om naar jou. En ontvang je deze gouden gemeentespeld'', besluit Van Driel haar toespraak.

Meest gelezen

Binnenkijken bij Bellevue: na jaren stilstand valt dit het meest op

Joris Gemen | Redactie Streek 56 | 11 jul 2024 08:30

Peter van der Velden terug om tijdelijk op Dordt te passen

Redactie Streek 56 | 10 jul 2024 11:37

Lees ook

Dan van Leeuwen maakt weer politieke sprongen; van Forum naar BVNL

Voormalig Dordts raadslid Dan van Leeuwen stapt per direct over naar Belang van Nederland, de partij...