Dordrecht, Netherlands

Hospice De Cirkel zoekt nieuwe vrijwilligers

Hospice De Cirkel heeft een vestiging voor inwoners van de Alblasserwaard in Papendrecht en een vestiging voor de bewoners van de Zwijndrechtse Waard in Hendrik-Ido-Ambacht. Vrijwilligers spelen een belangrijke rol in het reilen en zeilen het hospice.
Redactie Streek 56 | 11 juni 2024 11:12 | Aangepast op 11 juni 2024 11:12
Als het in het ziekenhuis of thuis niet meer kan, zijn deze ‘bijna-thuis-huizen’ een waardevolle mogelijkheid voor mensen om te midden van hun naasten hun laatste levensfase door te brengen. Huiselijkheid, geborgenheid en respect zijn de kernwaarden. De vrijwilligers zijn specifiek opgeleid om de bewoners en hun naasten nabij te zijn. Zij zorgen voor eten, drinken en vooral voor liefdevolle aandacht. De eigen thuiszorgorganisatie van de bewoners en de huisarts van de bewoners geven de nodige medische zorg.

Annemiek Deunhouwer, manager, geeft aan dat in elke vestiging van hospice De Cirkel ongeveer 70 vrijwilligers actief zijn. Deze vrijwilligers zijn van alle leeftijden en komen uit de hele Alblasserwaard en uit Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. Op dit moment zijn in zowel de vestiging in Hendrik-Ido-Ambacht als in Papendrecht nieuwe vrijwilligers welkom, onder andere voor de tuin- en kookgroep. Ook voor een vrijwilliger met kwaliteiten op het gebied van marketing is plaats. Locatie Hendrik-Ido-Ambacht is daarnaast specifiek op zoek naar een vrijwillig coördinator. Na een kort opleidingstraject zijn de nieuwe vrijwilligers van harte welkom om aan de slag te gaan met hun prachtige en dankbare taken.

Johan Bor, vrijwilliger in Papendrecht, zegt over zijn vrijwilligerswerk: “Recent hebben we twee bewoners een gouden moment mogen laten beleven. Eén van de bewoners kon na weken niet buiten te zijn geweest genieten van het mooie weer en de buitenlucht. De andere bewoner van een gezellig praatje met elkaar. Voor ons als vrijwilliger ook een betekenisvol moment. Wat mooi dat ik dit als vrijwilliger kan doen!”

Jannie Sandee, vrijwilliger in Hendrik-Ido-Ambacht: “Ik vind het fijn om voor mensen te zorgen. Het werken in het hospice biedt me die kans. Ik weet dat we een bewoner niet beter kunnen maken, maar we kunnen er wel voor zorgen dat diegene zich beter voelt.”

Wie in de Alblasserwaard of in de Zwijndrechtse Waard woont, kan vrijblijvend bellen voor meer informatie of een afspraak om een kijkje te nemen.

Vestiging Hendrik-Ido-Ambacht: tel. 078 – 612 41 38
Vestiging Papendrecht: tel. 078 – 645 19 56

Meest gelezen

Kortstondige stroomstoring treft 30.000 huishoudens in de Drechtsteden

Ylva Verbeek | Redactie Streek 56 | 10 jun 2024 10:41

A16 dicht na ernstig ongeluk, traumahelikopter landt op snelweg

Rijnmond | Redactie Streek 56 | 7 jun 2024 15:57

Lees ook

Drukke ochtendspits door ongelukken op A16 en A15

Pech voor automobilisten donderdagochtend. Door ongelukken op de A16 bij Zwijndrecht en de A15 bij H...

'Stop racende scooters op de Voorstraat!'

De Dordtse VVD wil dat er een einde wordt gemaakt aan racende scooters en brommers in voetgangersgeb...

Avondvierdaagse feestelijk afgetrapt: 'Gezellig met mijn vriendjes op stap'

Met volle, zwarte bidons gevuld met water wandelen honderden kinderen over de Krommedijk. Het zijn d...

Samen buitenspelen bij De Repelaer tijdens Nationale Buitenspeeldag

Het is Nationale Buitenspeeldag en dat kun je op basisschool De Repelaer wel zien. Sinds twee maande...

Ongeval Noordtunnel A15, weg lang afgesloten

De A15 bij Alblasserdam stond woensdagochtend vast door een eenzijdig ongeval. Tenminste één rijstro...

Fabriek van Chemours stoot tóch PFAS uit tijdens stroomstoring

De fabriek van Chemours heeft tóch PFAS uitgestoten tijdens de stroomstoring van afgelopen maandag. ...