Dordrecht, Netherlands

Lego-uitleen in het Badhuis: 'Iedereen moet kunnen bouwen'

Het beroemde, maar prijzige plastic speelgoed. Pixabay
Onder de naam LegoMasters kunnen kinderen sinds kort in wijkhuiskamer het Badhuis in Zwijndrecht terecht om een Lego-pakket te lenen. Door de pakketten beschikbaar te stellen hoopt het Badhuis dat ook kinderen van mensen met een kleine beurs kunnen genieten van dit speelgoed.
Redactie Streek 56 | Wendy Harreman | 17 juni 2024 16:00 | Aangepast op 17 juni 2024 14:38
Corona
“Lego is duur,” vertelt coördinator Ria van Beuzekom. “Maar iedereen moet kunnen bouwen.” Van Beuzekom geeft aan dat het Badhuis de uitleen niet zelf heeft verzonnen. Het idee komt uit Groningen. In Corona-tijd merkte iemand aldaar op dat er best veel kinderen kwamen spelen met het prijzige speelgoed. In korte tijd bouw je een doos niet af dus kwam er een leensysteem. Dit systeem wil men nu in Zwijndrecht ook gaan toepassen.

Donatie
Stichting Maatschappelijke Betrokkenheid Zwijndrecht kwam met een donatie voor het Badhuis dat aan een specifiek doel besteed moest worden. Dat doel werd dus LegoMasters. Ondertussen zijn er 6 mooie bouwdozen aangeschaft om gratis te worden uitgeleend. De pakketten zijn voor diverse leeftijdsgroepen zodat iedereen er gebruik van kan maken. “Het moet natuurlijk wel laagdrempelig blijven”, zegt Van Beuzekom daarover.

Voorwaarden
Als kinderen een pakket willen lenen moeten ze wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo mogen de kinderen de pakketten 4 weken thuis houden maar moeten zij het wel melden als er iets ontbreekt. Ook mogen ze de steentjes niet mengen met andere dozen om ervoor te zorgen dat iedereen van de doos kan genieten. Maar het bouwwerk mag wel heel ingeleverd worden.

Giften zijn welkom
Naast de eigen pakketten hoopt het Badhuis snel meer pakketten te ontvangen. Mensen kunnen zelf bouwpakketten doneren, 2e hands of nieuw, en men kan ook geld doneren zodat het Badhuis zelf pakketten kan inkopen. “We hebben er nu 6,” zegt van Beuzekom, “Maar meer is altijd welkom!”

De uitleenmomenten zijn op maandagavond van 19.30 – 20.00 uur en woensdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur. Mocht dit niet uitkomen het ook mogelijk om telefonisch een afspraak te maken. Het Badhuis is te vinden aan de Prins Hendrikstraat 2 in Zwijndrecht.

Lego is happening in de streek, eerder maakten wij een reportage over een speciale Lego-winkel van Stichting de Hoop in Sliedrecht. Die is hieronder te bekijken.
Ria van Beuzekom, coördinator bij wijkhuiskamer Het Badhuis Wendy Harreman

Lees meer over:

Zwijndrecht|Lego|het Badhuis|

Lees ook

Erespeld voor Zwijndrechtse schoolbestuurder

Schoolkinderen hun talenten zo goed mogelijk laten ontwikkelen, dat is de drijfveer van Mike Mastwij...

Noordpark Festival blaast zaterdag zestien kaarsjes uit

Alsof het zo heeft moeten zijn. Als deze zaterdag de extreme hitte wat is gaan liggen opent het Zwij...

Foutje! 'Zwijndrechts' verkiezingsbord in Dordrecht beland

Wie een vluchtige blik werpt op het verkiezingsbord aan de Recklinghausenweg in Dordrecht ziet welli...

Hier kun je stemmen voor de Europese verkiezingen vandaag

De stembussen in de Drechtsteden zijn open. Stemmen kan vandaag van ‘s ochtends 7.30 uur tot ‘s avon...

Kunstzinnige aandacht voor jongeren met psychische problemen

Een metersgroot beeld van een jongere die ineengedoken zit, met een capuchon op. Het valt wel op, al...

Eerste asielzoekers opgevangen in voormalig hotel Ara in Zwijndrecht

Terwijl er dit weekend nog hard gewerkt is om de transformatie van hotel Ara naar opvanglocatie af t...