In maart 2023 verliest Karla haar baan, waarbij ze gehandicapten vervoerd. Als ze een paar dagen later haar Volkswagen busje moet inleveren bij haar baas gaat het helemaal mis.
Op de Deltalaan vliegt ze uit de bocht. Ze komt op de andere weghelft terecht en schept daar twee voetgangers die op de stoep lopen. De bus schiet vervolgens door een heg en komt tot stilstand tegen de achtergevel van een woning. Op het politiebureau blijkt dat ze vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol heeft gedronken.
Slachtoffers zwaar gewond
Door de aanrijding lopen de twee voetgangers zwaar lichamelijk letsel op, zo luidt het vonnis. "Het is duidelijk geworden tijdens de zitting dat de slachtoffers na meer dan twee jaar nog steeds niet volledig zijn hersteld. Het herstel kent bovendien nog extra complicaties omdat de slachtoffers een verstandelijke beperking hebben, daardoor zijn ze in een extra kwetsbare positie."
"Met haar onverantwoorde en onoplettende rijgedrag heeft de verdachte onaanvaardbare risico’s voor de verkeersveiligheid genomen", vervolgt de rechter. Ze heeft tijdens de voorgaande zitting aangegeven zelf ook nog steeds last te hebben van het ongeval en ze voelt zich 'enorm schuldig' ten opzichte van de slachtoffers en hun families.
"Deze spijt komt op de rechtbank oprecht over", aldus het vonnis. De verdachte is zelf in behandeling gegaan voor haar alcoholverslaving en geestelijke problemen. Volgens de reclassering komt ze over als een "vriendelijke, behulpzame en kwetsbare dame waarvan de geestelijke draagkracht al lange periode lijkt te zijn overschreden. Dit vanuit een opstapeling van verschillende trauma’s, die bij stress en tegenslagen kunnen leiden tot een terugval in alcoholmisbruik." In dit geval is de tegenslag het verliezen van haar baan.
Taakstraf
Verder schat de reclassering de kans op herhaling in als 'laag'. "En een onvoorwaardelijke celstraf leidt alleen maar tot ernstige verslechtering van de algehele situatie van de verdachte. Dit vanwege haar psychische kwetsbaarheid en onderliggende problematiek", aldus de reclassering.
De officier van justitie heeft tijdens de inhoudelijke behandeling al rekening gehouden met het advies van de reclassering en eiste een taakstraf van 240 uur. Tijdens de uitspraak blijkt dat de rechter lager gaat zitten en hij veroordeelt de Sliedrechtse tot een taakstraf van 160 uur.
De vrouw heeft al twee dagen vastgezeten, wat betekent dat er 156 uren taakstraf overblijven die ze moet gaan uitvoeren. Verder mag ze de komende drie jaren geen motorrijtuigen besturen.