Dordrecht, Netherlands

Terraseigenaar Scheffersplein roept op: 'Gemeente organiseer een dialoog'

Als alles goed gaat, gaan de horeca en hun terrassen op 1 juni weer open. Iets voor ondernemers om naar uit te kijken, zou je denken. Maar dat is niet voor iedereen zo. Volgens Dennis van Buuren, eigenaar van Vissers Poffertjes en Osteria Luca, is het volstrekt onduidelijk hoe de horeca aan en op het Statenplein coronaproof te werk moet gaan.
Petra Scheurwater | 12 mei 2020 11:41 | Aangepast op 12 mei 2020 11:41
"Kom over de brug met een gesprekstafel of iets anders voor een dialoog", roept Van Buuren de gemeente om om te helpen. "Er zijn veel dingen die onduidelijk zijn, en er moet goed richting aangegeven worden. Dat is de kern van het verhaal."

"Wij hebben twee weken de tijd om een gedegen plan te schrijven. Dat plan moet ook goed gekeurd worden, dus in mijn optiek moet het plan in week 1 geschreven worden en in week 2 goedgekeurd worden. Dan moet er ook nog tijd zijn om het plan aan te passen."

Ideeën hebben de ondernemers genoeg, maar zonder hulp van de gemeente kunnen die lang niet altijd uitgevoerd worden. Zo is de noodzakelijke ruimte volgens Van Buuren te creëren door het gebied rondom het Scheffersplein autoluw te maken, zodat daar een gedeelte van het terras of de binnenruimte op gezet kan worden.

Niet alleen op het Scheffersplein is het passen en meten, ook bijvoorbeeld op het Groothoofd, het Statenplein en bij terrassen in Stadspolders moet er worden gewoekerd met ruimte.

Tuin Het Magazijn coronaproof

Maar niet alle Dordtse ondernemers zitten met de handen in het haar. Fokke Wagner, van Het Magazijn heeft de laatste maanden niet stil gezeten en heeft de eigen tuin van de horecazaak omgebouwd tot coronaproof terras.

"We hebben een routing gemaakt. Mensen moeten zich vooraan bij de hoofdingang melden, of ze nu gereserveerd hebben of niet. We noteren wie er binnen zijn, zodat we nooit teveel mensen hebben. Als mensen weggaan, vertrekken ze via de uitgang aan de kant van de Munt, zodat ingaande en uitgaande klanten niet hoeven te passeren."

En ook zijn er tafels vrij gemaakt waar het personeel eten en drinken op kan plaatsen, wat de klant er dan zelf af kan pakken.

Lees ook

Deze partij wil fatbikes weren op overlastplekken: 'De maat is vol'

De Dordtse VVD wil dat de gemeente gebieden aanwijst waar fatbikes niet meer welkom zijn. Volgens fr...

De Week van de Mantelzorg: ‘We willen opkomen voor mantelzorgers’

Het is de Week van de Mantelzorg en dat betekent dat in onze streek veel vrijwilligers in het zonne...

Auto's beschadigd na explosie

Bij een explosie in Dordrecht zijn maandagavond twee auto’s beschadigd geraakt. De explosie was even...

Dames kleuren de Dordtse carnavalstop, met prinses aan kop: 'Begon met een grapje'

Mannen hadden jarenlang de bovenhand, maar komende editie kleurt een prinses én een volledig vrouwel...

Met dit kookboek voor een minimaal bedrag koken: ‘Mensen onder de armoedegrens moet je helpen’

Lekker koken voor weinig geld: hoe doe je dat? Maatschappelijke organisatie Quiet Drechtsteden heef...

Herdenkingsbord en struikelsteen voor gefusilleerde timmerman

Een bijzondere gelegenheid in Hardinxveld-Giessendam afgelopen weekend. Bij scheepswerf De Merwede z...