Dordrecht, Netherlands

Terraseigenaar Scheffersplein roept op: 'Gemeente organiseer een dialoog'

Als alles goed gaat, gaan de horeca en hun terrassen op 1 juni weer open. Iets voor ondernemers om naar uit te kijken, zou je denken. Maar dat is niet voor iedereen zo. Volgens Dennis van Buuren, eigenaar van Vissers Poffertjes en Osteria Luca, is het volstrekt onduidelijk hoe de horeca aan en op het Statenplein coronaproof te werk moet gaan.
Petra Scheurwater | 12 mei 2020 11:41 | Aangepast op 12 mei 2020 11:41
"Kom over de brug met een gesprekstafel of iets anders voor een dialoog", roept Van Buuren de gemeente om om te helpen. "Er zijn veel dingen die onduidelijk zijn, en er moet goed richting aangegeven worden. Dat is de kern van het verhaal."

"Wij hebben twee weken de tijd om een gedegen plan te schrijven. Dat plan moet ook goed gekeurd worden, dus in mijn optiek moet het plan in week 1 geschreven worden en in week 2 goedgekeurd worden. Dan moet er ook nog tijd zijn om het plan aan te passen."

Ideeën hebben de ondernemers genoeg, maar zonder hulp van de gemeente kunnen die lang niet altijd uitgevoerd worden. Zo is de noodzakelijke ruimte volgens Van Buuren te creëren door het gebied rondom het Scheffersplein autoluw te maken, zodat daar een gedeelte van het terras of de binnenruimte op gezet kan worden.

Niet alleen op het Scheffersplein is het passen en meten, ook bijvoorbeeld op het Groothoofd, het Statenplein en bij terrassen in Stadspolders moet er worden gewoekerd met ruimte.

Tuin Het Magazijn coronaproof

Maar niet alle Dordtse ondernemers zitten met de handen in het haar. Fokke Wagner, van Het Magazijn heeft de laatste maanden niet stil gezeten en heeft de eigen tuin van de horecazaak omgebouwd tot coronaproof terras.

"We hebben een routing gemaakt. Mensen moeten zich vooraan bij de hoofdingang melden, of ze nu gereserveerd hebben of niet. We noteren wie er binnen zijn, zodat we nooit teveel mensen hebben. Als mensen weggaan, vertrekken ze via de uitgang aan de kant van de Munt, zodat ingaande en uitgaande klanten niet hoeven te passeren."

En ook zijn er tafels vrij gemaakt waar het personeel eten en drinken op kan plaatsen, wat de klant er dan zelf af kan pakken.

Lees ook

Juf Henny gaat na bijna vijftig jaar gaat met pensioen: ‘Die kleuters ga ik het meest missen’

Kleuterjuf Henny Dullens (65) houdt het na 47 jaar voor gezien: waar ze ooit in 1979 op kleuterschoo...

Aftrap Dordtse Decemberdagen: Sing Along, lichtjesroute en 'vooral veel gezelligheid'

Een rondje op het ijs, een romantische wandeling langs de verlichte Lange IJzeren Brug, of een kijkj...

Ambachter vast na vondst 150 kilo illegaal vuurwerk

De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht en de politie zijn bij een controle vorige week gestuit op 150 kilo ...

Opnieuw brand op regenboogpad, achtste vernieling in totaal

Daags nadat de gemeente over een grotendeels herstel communiceerde, is het regenboogpad in Papendrec...

Kuijt baalt na nederlaag: ‘Ongelofelijk dat we hier met lege handen staan’

FC Dordrecht verloor de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar met 3-4 van FC Eindhoven, maar n...

Santa Run meer lopers dan ooit: ‘We moesten na 900 deelnemers de stop erop zetten’

Tijdens de Santa Run Dordrecht renden dit jaar maar liefst 900 kerstmannen mee: het grootste aantal ...