Dordrecht, Netherlands

Terraseigenaar Scheffersplein roept op: 'Gemeente organiseer een dialoog'

Als alles goed gaat, gaan de horeca en hun terrassen op 1 juni weer open. Iets voor ondernemers om naar uit te kijken, zou je denken. Maar dat is niet voor iedereen zo. Volgens Dennis van Buuren, eigenaar van Vissers Poffertjes en Osteria Luca, is het volstrekt onduidelijk hoe de horeca aan en op het Statenplein coronaproof te werk moet gaan.
Petra Scheurwater | 12 mei 2020 11:41 | Aangepast op 12 mei 2020 11:41
"Kom over de brug met een gesprekstafel of iets anders voor een dialoog", roept Van Buuren de gemeente om om te helpen. "Er zijn veel dingen die onduidelijk zijn, en er moet goed richting aangegeven worden. Dat is de kern van het verhaal."

"Wij hebben twee weken de tijd om een gedegen plan te schrijven. Dat plan moet ook goed gekeurd worden, dus in mijn optiek moet het plan in week 1 geschreven worden en in week 2 goedgekeurd worden. Dan moet er ook nog tijd zijn om het plan aan te passen."

Ideeën hebben de ondernemers genoeg, maar zonder hulp van de gemeente kunnen die lang niet altijd uitgevoerd worden. Zo is de noodzakelijke ruimte volgens Van Buuren te creëren door het gebied rondom het Scheffersplein autoluw te maken, zodat daar een gedeelte van het terras of de binnenruimte op gezet kan worden.

Niet alleen op het Scheffersplein is het passen en meten, ook bijvoorbeeld op het Groothoofd, het Statenplein en bij terrassen in Stadspolders moet er worden gewoekerd met ruimte.

Tuin Het Magazijn coronaproof

Maar niet alle Dordtse ondernemers zitten met de handen in het haar. Fokke Wagner, van Het Magazijn heeft de laatste maanden niet stil gezeten en heeft de eigen tuin van de horecazaak omgebouwd tot coronaproof terras.

"We hebben een routing gemaakt. Mensen moeten zich vooraan bij de hoofdingang melden, of ze nu gereserveerd hebben of niet. We noteren wie er binnen zijn, zodat we nooit teveel mensen hebben. Als mensen weggaan, vertrekken ze via de uitgang aan de kant van de Munt, zodat ingaande en uitgaande klanten niet hoeven te passeren."

En ook zijn er tafels vrij gemaakt waar het personeel eten en drinken op kan plaatsen, wat de klant er dan zelf af kan pakken.

Lees ook

Spuihavengarage gaat toch nu al open: ‘Een week eerder dan voorzien’

De Spuihavenparkeergarage gaat deze donderdag al open, een week eerder dan gedacht. Vanaf 16.00 uur ...

Papendrechter krijgt cel- en taakstraf én vermaning van zijn vrouw na rellen in Den Haag

De rechter heeft twee mannen uit Papendrecht en Schiedam veroordeeld voor hun aandeel in de rellen i...

Ruim 250 mensen gefouilleerd in Zwijndrecht na jongerengeweld, cameratoezicht blijft

De politie heeft de afgelopen maand ruim 250 mensen preventief gefouilleerd in vier Zwijndrechtse wi...

'A new Job with the Boss': vacatures in de regio op Drechtstad FM

Vanaf deze donderdagavond is er om 18.00 uur een nieuw radioprogramma op Drechtstad FM. ‘A new Job w...

James (33) dwong jonge slachtoffers naaktbeelden te sturen: ‘Ik was eenzaam’

Een man uit Ridderkerk zou volgens het Openbaar Ministerie zeker 17 jonge slachtoffer hebben afgeper...

Raadslid en bachelorette zetten Dordt op de kaart: 'Laten zien hoe mooi de stad is!'

De Grote Kerk zo snel mogelijk beklimmen of je wijnkennis testen bij een lokale ondernemer: het is e...