Dordrecht, Netherlands

Terraseigenaar Scheffersplein roept op: 'Gemeente organiseer een dialoog'

Als alles goed gaat, gaan de horeca en hun terrassen op 1 juni weer open. Iets voor ondernemers om naar uit te kijken, zou je denken. Maar dat is niet voor iedereen zo. Volgens Dennis van Buuren, eigenaar van Vissers Poffertjes en Osteria Luca, is het volstrekt onduidelijk hoe de horeca aan en op het Statenplein coronaproof te werk moet gaan.
Petra Scheurwater | 12 mei 2020 11:41 | Aangepast op 12 mei 2020 11:41
"Kom over de brug met een gesprekstafel of iets anders voor een dialoog", roept Van Buuren de gemeente om om te helpen. "Er zijn veel dingen die onduidelijk zijn, en er moet goed richting aangegeven worden. Dat is de kern van het verhaal."

"Wij hebben twee weken de tijd om een gedegen plan te schrijven. Dat plan moet ook goed gekeurd worden, dus in mijn optiek moet het plan in week 1 geschreven worden en in week 2 goedgekeurd worden. Dan moet er ook nog tijd zijn om het plan aan te passen."

Ideeën hebben de ondernemers genoeg, maar zonder hulp van de gemeente kunnen die lang niet altijd uitgevoerd worden. Zo is de noodzakelijke ruimte volgens Van Buuren te creëren door het gebied rondom het Scheffersplein autoluw te maken, zodat daar een gedeelte van het terras of de binnenruimte op gezet kan worden.

Niet alleen op het Scheffersplein is het passen en meten, ook bijvoorbeeld op het Groothoofd, het Statenplein en bij terrassen in Stadspolders moet er worden gewoekerd met ruimte.

Tuin Het Magazijn coronaproof

Maar niet alle Dordtse ondernemers zitten met de handen in het haar. Fokke Wagner, van Het Magazijn heeft de laatste maanden niet stil gezeten en heeft de eigen tuin van de horecazaak omgebouwd tot coronaproof terras.

"We hebben een routing gemaakt. Mensen moeten zich vooraan bij de hoofdingang melden, of ze nu gereserveerd hebben of niet. We noteren wie er binnen zijn, zodat we nooit teveel mensen hebben. Als mensen weggaan, vertrekken ze via de uitgang aan de kant van de Munt, zodat ingaande en uitgaande klanten niet hoeven te passeren."

En ook zijn er tafels vrij gemaakt waar het personeel eten en drinken op kan plaatsen, wat de klant er dan zelf af kan pakken.

Lees ook

Daan opnieuw benoemd tot kinderburgemeester van Zwijndrecht: 'We merkten dat hij er net lekker inzat'

Een bijzonder moment dinsdagavond in het gemeentehuis van Zwijndrecht: de 11-jarige Daan van den Hoe...

GGD komt naar je toe dit najaar: ‘Veel vragen over gezondheid’

Wie met gezondheidsvragen zit, maar de weg naar een huisarts of de GGD niet weet te vinden wordt dit...

Ronde van Nederland-etappe doorkruist onze streek, finish op Zwijndrechtsebrug

De eerste etappe van de Tour of Holland, de opvolger van de Ronde van Nederland, loopt volledig door...

Let op: deze bruggen zijn 's nachts tijdelijk dicht

Komende week is zowel de Papendrechtsebrug als de Wantijbrug een nacht afgesloten voor verkeer. Rijk...

Onzekere toekomst cultuurcentrum DOOR: vrijwilligers zoeken nieuw bestuur

Door het wegvallen van subsidie en een bestuur dat geen uitweg meer ziet gaat cultuurcentrum DOOR in...

Van kindertekening tot AI: 15 inzendingen voor ontwerpwedstrijd FC Dordrecht

Welke nieuwe afbeelding verschijnt straks op de achterzijde van de Noordtribune van het FC Dordrecht...