Dordrecht, Netherlands

Terraseigenaar Scheffersplein roept op: 'Gemeente organiseer een dialoog'

Als alles goed gaat, gaan de horeca en hun terrassen op 1 juni weer open. Iets voor ondernemers om naar uit te kijken, zou je denken. Maar dat is niet voor iedereen zo. Volgens Dennis van Buuren, eigenaar van Vissers Poffertjes en Osteria Luca, is het volstrekt onduidelijk hoe de horeca aan en op het Statenplein coronaproof te werk moet gaan.
Petra Scheurwater | 12 mei 2020 11:41 | Aangepast op 12 mei 2020 11:41
"Kom over de brug met een gesprekstafel of iets anders voor een dialoog", roept Van Buuren de gemeente om om te helpen. "Er zijn veel dingen die onduidelijk zijn, en er moet goed richting aangegeven worden. Dat is de kern van het verhaal."

"Wij hebben twee weken de tijd om een gedegen plan te schrijven. Dat plan moet ook goed gekeurd worden, dus in mijn optiek moet het plan in week 1 geschreven worden en in week 2 goedgekeurd worden. Dan moet er ook nog tijd zijn om het plan aan te passen."

Ideeën hebben de ondernemers genoeg, maar zonder hulp van de gemeente kunnen die lang niet altijd uitgevoerd worden. Zo is de noodzakelijke ruimte volgens Van Buuren te creëren door het gebied rondom het Scheffersplein autoluw te maken, zodat daar een gedeelte van het terras of de binnenruimte op gezet kan worden.

Niet alleen op het Scheffersplein is het passen en meten, ook bijvoorbeeld op het Groothoofd, het Statenplein en bij terrassen in Stadspolders moet er worden gewoekerd met ruimte.

Tuin Het Magazijn coronaproof

Maar niet alle Dordtse ondernemers zitten met de handen in het haar. Fokke Wagner, van Het Magazijn heeft de laatste maanden niet stil gezeten en heeft de eigen tuin van de horecazaak omgebouwd tot coronaproof terras.

"We hebben een routing gemaakt. Mensen moeten zich vooraan bij de hoofdingang melden, of ze nu gereserveerd hebben of niet. We noteren wie er binnen zijn, zodat we nooit teveel mensen hebben. Als mensen weggaan, vertrekken ze via de uitgang aan de kant van de Munt, zodat ingaande en uitgaande klanten niet hoeven te passeren."

En ook zijn er tafels vrij gemaakt waar het personeel eten en drinken op kan plaatsen, wat de klant er dan zelf af kan pakken.

Meest gelezen

Man zoekt Pokémon in park, maar valt in de sloot

Corrado Francke | 12 nov 2025 20:03

Lees ook

De Sint komt eraan: hier in Dordrecht kun je hem vandaag zien

De spanning neemt toe, want Sinterklaas is in aantocht. Als alles goed gaat, meert de Goedheiligman ...

Fiona helpt mee in deze supermarkt met vlees inpakken: ‘Niet moeilijk’

De Jumbo Foodmarkt in winkelcentrum Sterrenburg in Dordrecht heeft er in één klap zes nieuwe collega...

Zaterdag in Studio De Witt: In gesprek met fotograaf Louis Meulstee

Presentator Ben Corino gaat zaterdagochtend in Studio De Witt in gesprek met de Dordtse fotograaf Lo...

Hij komt, hij komt: de lieve, goede Sint is er op deze locaties

Sinterklaas en zijn pieten hebben hun reis uit Spanje bijna achter de rug en komen zaterdag aan in d...

Bus strandt in Sliedrecht: ‘Rook, iedereen eruit!’

De passagiers uit bus 388 hadden hun vrijdagochtend vast anders voorgesteld. Uit het niets wordt de ...

Problemen Jeugdwet Papendrecht ontdekt bij nog 14 gezinnen

Ook bij veertien andere gezinnen in Papendrecht is door de gemeente een te lage vergoeding uitgekeer...