Dordrecht, Netherlands

Terraseigenaar Scheffersplein roept op: 'Gemeente organiseer een dialoog'

Als alles goed gaat, gaan de horeca en hun terrassen op 1 juni weer open. Iets voor ondernemers om naar uit te kijken, zou je denken. Maar dat is niet voor iedereen zo. Volgens Dennis van Buuren, eigenaar van Vissers Poffertjes en Osteria Luca, is het volstrekt onduidelijk hoe de horeca aan en op het Statenplein coronaproof te werk moet gaan.
Petra Scheurwater | 12 mei 2020 11:41 | Aangepast op 12 mei 2020 11:41
"Kom over de brug met een gesprekstafel of iets anders voor een dialoog", roept Van Buuren de gemeente om om te helpen. "Er zijn veel dingen die onduidelijk zijn, en er moet goed richting aangegeven worden. Dat is de kern van het verhaal."

"Wij hebben twee weken de tijd om een gedegen plan te schrijven. Dat plan moet ook goed gekeurd worden, dus in mijn optiek moet het plan in week 1 geschreven worden en in week 2 goedgekeurd worden. Dan moet er ook nog tijd zijn om het plan aan te passen."

Ideeën hebben de ondernemers genoeg, maar zonder hulp van de gemeente kunnen die lang niet altijd uitgevoerd worden. Zo is de noodzakelijke ruimte volgens Van Buuren te creëren door het gebied rondom het Scheffersplein autoluw te maken, zodat daar een gedeelte van het terras of de binnenruimte op gezet kan worden.

Niet alleen op het Scheffersplein is het passen en meten, ook bijvoorbeeld op het Groothoofd, het Statenplein en bij terrassen in Stadspolders moet er worden gewoekerd met ruimte.

Tuin Het Magazijn coronaproof

Maar niet alle Dordtse ondernemers zitten met de handen in het haar. Fokke Wagner, van Het Magazijn heeft de laatste maanden niet stil gezeten en heeft de eigen tuin van de horecazaak omgebouwd tot coronaproof terras.

"We hebben een routing gemaakt. Mensen moeten zich vooraan bij de hoofdingang melden, of ze nu gereserveerd hebben of niet. We noteren wie er binnen zijn, zodat we nooit teveel mensen hebben. Als mensen weggaan, vertrekken ze via de uitgang aan de kant van de Munt, zodat ingaande en uitgaande klanten niet hoeven te passeren."

En ook zijn er tafels vrij gemaakt waar het personeel eten en drinken op kan plaatsen, wat de klant er dan zelf af kan pakken.

Meest gelezen

Op deze plek komen bijna 200 nieuwe koop- en huurwoningen

Redactie Streek 56 | 3 nov 2025 10:43

Politie zoekt verdachte van beroving jongen (16) in Zwijndrecht

Rijnmond | Redactie Streek 56 | 31 okt 2025 14:00

Lees ook

Vladislavs wil zijn brood pakken, maar verliest zijn aandacht en doorboort de vangrail

Chaos op de A16 bij Ridderkerk in februari vorig jaar. Een vrachtwagenchauffeur knalt door de vangra...

Volledig elektrisch baggeren: dankzij deze investering van 3,5 miljoen euro kan het

Een primeur voor de Sliedrechtse baggeraar Van den Herik. Het schip Prins 6 is het eerste volledig e...

Inaaya Mashal volgt Mees van Veen op als kinderburgemeester Papendrecht

Inaaya Mashal is de nieuwe en daarmee de tweede kinderburgemeester ooit van Papendrecht. Op maandaga...

Dit zijn de winnaars van de Dordtse Puienprijs 2025

Het bioscooppand van filmtheater De Witt is een van de winnaars van de Dordtse Puienprijs 2025. Die ...

Cliënt die gordijn in brand stak in kliniek hoeft niet terug de cel in

De rechtbank heeft een 34-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam veroordeeld tot een celstraf voor he...

Boa's met bodycams: ook deze gemeente rust handhavers ermee uit

Buitengewoon Opsporingsambtenaren (boa's) in Ridderkerk krijgen voortaan een bodycam bij de standaar...