Dordrecht, Netherlands

Terraseigenaar Scheffersplein roept op: 'Gemeente organiseer een dialoog'

Als alles goed gaat, gaan de horeca en hun terrassen op 1 juni weer open. Iets voor ondernemers om naar uit te kijken, zou je denken. Maar dat is niet voor iedereen zo. Volgens Dennis van Buuren, eigenaar van Vissers Poffertjes en Osteria Luca, is het volstrekt onduidelijk hoe de horeca aan en op het Statenplein coronaproof te werk moet gaan.
Petra Scheurwater | 12 mei 2020 11:41 | Aangepast op 12 mei 2020 11:41
"Kom over de brug met een gesprekstafel of iets anders voor een dialoog", roept Van Buuren de gemeente om om te helpen. "Er zijn veel dingen die onduidelijk zijn, en er moet goed richting aangegeven worden. Dat is de kern van het verhaal."

"Wij hebben twee weken de tijd om een gedegen plan te schrijven. Dat plan moet ook goed gekeurd worden, dus in mijn optiek moet het plan in week 1 geschreven worden en in week 2 goedgekeurd worden. Dan moet er ook nog tijd zijn om het plan aan te passen."

Ideeën hebben de ondernemers genoeg, maar zonder hulp van de gemeente kunnen die lang niet altijd uitgevoerd worden. Zo is de noodzakelijke ruimte volgens Van Buuren te creëren door het gebied rondom het Scheffersplein autoluw te maken, zodat daar een gedeelte van het terras of de binnenruimte op gezet kan worden.

Niet alleen op het Scheffersplein is het passen en meten, ook bijvoorbeeld op het Groothoofd, het Statenplein en bij terrassen in Stadspolders moet er worden gewoekerd met ruimte.

Tuin Het Magazijn coronaproof

Maar niet alle Dordtse ondernemers zitten met de handen in het haar. Fokke Wagner, van Het Magazijn heeft de laatste maanden niet stil gezeten en heeft de eigen tuin van de horecazaak omgebouwd tot coronaproof terras.

"We hebben een routing gemaakt. Mensen moeten zich vooraan bij de hoofdingang melden, of ze nu gereserveerd hebben of niet. We noteren wie er binnen zijn, zodat we nooit teveel mensen hebben. Als mensen weggaan, vertrekken ze via de uitgang aan de kant van de Munt, zodat ingaande en uitgaande klanten niet hoeven te passeren."

En ook zijn er tafels vrij gemaakt waar het personeel eten en drinken op kan plaatsen, wat de klant er dan zelf af kan pakken.

Meest gelezen

Grote opkomst verwacht voor Rode Lijn-demonstratie: ‘Het leeft echt in Dordrecht’

Erik van Krimpen | Redactie Streek 56 | 27 jun 2025 17:04

Begraafplaats Essenhof heeft zelf ingrepen gedaan bij keldergraven; gemeente laat het onderzoeken

Corrado Francke | Redactie Streek 56 | Pascal Lenstra | 24 jun 2025 10:10

Zo gaan Dordtse basisscholen om met de hittegolf

Jonathan Sekeris | Barbara Visscher | 30 jun 2025 13:40

Lees ook

Onderzoek wijst uit: kansen sluiting Chemours op juridische grond 'zéér gering'

De kans dat chemiebedrijf Chemours verplicht kan worden de deuren te sluiten is héél erg klein. "Er ...

Kuijt van start als trainer FC Dordrecht: 'Overtuigd door rust, stabiliteit en vertrouwen'

Dirk Kuijt is op een snikhete maandag begonnen als trainer van FC Dordrecht. Op zijn eerste werkdag ...

Celstraffen voor 'nepaannemers' die tientallen mensen voor half miljoen euro oplichtten

De rechter heeft een 50-jarige Dordtenaar veroordeeld voor het opzetten van nepklusbedrijven, waarme...

Landelijk hitteplan van kracht, drie gemeenten werken met eigen plan

'Drink voldoende, houd je huis koel en denk ook om elkaar'. Zo luidt het RIVM-advies om de hittegolf...

Heilige relikwieën in processie door hete binnenstad

De jaarlijkse Heilig Houtprocessie werd deze zondag gelopen in de Dordtse binnenstad. De twee splint...

Protestmars Rode Lijn trekt duizenden: ‘Dordrecht spreek je uit!’

“Dordrecht spreek je uit!”, klinkt het door de straten van het centrum. De ‘Rode Lijn Dordrecht’ de...