Dordrecht, Netherlands

Terrasgangers reageren op nieuwe coronamaatregelen horeca

Er is sinds maandag een nieuwe noodverordening van kracht in onze veiligheidsregio. Dat betekent dat horecagelegenheden verplicht zijn gegevens te vragen en bewaren van iedereen die hen bezoekt. Dit om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken voor de GGD.
Vivian Rutte | 11 augustus 2020 16:33 | Aangepast op 11 augustus 2020 16:33
Met het lekkere weer zitten de Dordtse terrassen deze week natuurlijk bomvol, maar het registreren gaat eigenlijk vrij makkelijk: “Ik heb bij aankomst mijn gegevens ingevuld op een papiertje, en meer was het niet.”

De gegevens worden een maand bewaard, vertelt serveerder Jilles van restaurant Babylon: “Wij doen daar verder niks mee, behalve als de GGD ze nodig heeft.” De meeste mensen vinden het dan ook geen probleem dat horecagelegenheden hun gegevens hebben, zegt een dame op het terras: “Als je normaal gesproken op de computer reserveerde hadden ze die gegevens toch ook, dus er is eigenlijk niks nieuws aan.”

Meest gelezen

Tunnel deels dicht en lange file na botsing meerdere auto's en vrachtwagen

Rijnmond | Redactie Streek 56 | 28 nov 2025 11:39

Lees ook

Wethouder door het stof voor openmaken kisten in grafkelders: 'Had nooit mogen gebeuren'

In de grafkelders van de Dordtse begraafplaats Essenhof zijn sinds 2013 kisten geopend terwijl de na...

Bewoners voelen zich onveilig na fataal ongeluk: ‘Het was wachten tot het misging’

Na het verkeersdrama dinsdagmiddag op de Dordtse Krispijnseweg gaat het de dag erna vooral over hard...

Voedselbank Dordrecht viert éénjarig bestaan met muurschildering en extra hulpverlening

De Dordtse voedselbank aan de Edisonstraat vierde woensdag haar éénjarig bestaan. Ter gelegenheid da...

Dodelijk ongeluk bij onbewaakte spoorwegovergang: risico's waren bekend

De veiligheidsrisico's bij de onbewaakte spoorwegovergang in het Brabantse Hooge Zwaluwe waren beken...

'Neem vrede met de wisselvalligheid van FC Dordrecht'

FC Dordrecht slikt de zesde nederlaag van het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Op de Krommedij...

Deze horecaondernemer wint prestigieuze prijs: 'Ik ben ongelofelijk trots'

Alblasserdammer en horecabaas Bjorn van Dijl is tijdens de Entree Awards uitgeroepen tot Horecaonder...