Dordrecht, Netherlands

Toch hotel op het Vrieseplein

Op het Vrieseplein in Dordrecht komt een nieuw 4-sterrenhotel met 80 kamers. In de afgelopen tien jaar was daar al vaker sprake van, maar er is nu een overeenkomst gesloten.
Peter Tromp | 20 december 2017 15:43 | Aangepast op 20 december 2017 15:43
Op het Vrieseplein komt een nieuw 4-sterrenhotel met 80 kamers. In de afgelopen tien jaar was daar al vaker sprake van, maar er is nu een overeenkomst gesloten.

Door de grote toename van toerisme in Dordrecht groeit het aantal hotels en bed and breakfasts gestaag. "Dus dit hotel, op loopafstand van onze historische binnenstad en het station, komt op een prima moment", zegt wethouder Piet Sleeking.

Enig probleem zou nog het krijgen van een zogeheten omgevingsvergunning kunnen worden, maar zowel het college van B&W als ontwikkelaar Vrieseplein BV verwachten geen problemen, omdat voldaan wordt aan alle voorwaarden in het bestemmingsplan.

Omwonenden zeiden eerder bezorgd te zijn over mogelijke parkeerproblemen, schaduwwerking van een hoog hotel en overlast van bijvoorbeeld keukenluchtjes. "Er is in ons plan echt met alles rekening gehouden en overleg geweest met de buurt", zegt ontwikkelaar Cees Bakker.

Kroon voor rotte kies

Hotelketen Best Western blies een soortgelijk plan eerder nog af. Welke keten het nu wordt wil Bakker nog niet zeggen: "Eerst moet alles helemaal rond zijn. Ik ga er ook vanuit dat dat lukt. Dan kan de bouw nog in 2018 beginnen en opent het hotel in april 2020."

Sleeking is blij dat wat hij noemt "de rotte kies" na zo veel jaar praten eindelijk gevuld wordt met "een mooie kroon". De buurt heeft al langer last van zwervers, alcoholisten en psychiatrische patiënten die rondhangen op het plein en de parkeerplaats achter de Blekersdijk.

Tientallen banen

"Met de komst van een hotel en parkeerplaats komt een eind aan de verpaupering en we zijn met Yulius in gesprek over verplaatsing, omdat er in deze buurt een te grote concentratie is van instellingen in de geestelijke gezondheidszorg."


Wethouder Jasper Mos is, ondanks dat hij een 'verlies' van 9 ton op de grondverkoop moet inboeken, ook tevreden: "Dit hotel creëert tientallen banen en gaat ook geld in het laatje brengen voor stad en ondernemers."


Foto: onder andere wethouders Mos en Sleeking en projectontwikkelaar Cees Bakker bekijken de plek waar het hotel komt\

Lees ook

Chaos en enorme rij bij Dordtse vaccinatielocatie

Er staat maandagmiddag een lange rij bij de priklocatie in Dordrecht. De GGD roept de mensen op niet...

Wederom daling aantal coronabesmettingen

In de afgelopen week kregen 550 mensen uit Dordrecht te horen dat hun coronatest bij de GGD positief...

Voormalig SP-lid Ineke Jager op jacht naar zetel bij Beter Voor Dordt

Op de kandidatenlijst van Beter Voor Dordt prijkt een opvallende naam: die van Ineke Jager, op plek ...

Overlast winkelcentrum Bieshof: bankjes ingeruild voor mobiele camera

Toen winkelcentrum Bieshof in Stadspolders werd verbouwd, zijn er nieuwe bankjes bijgekomen. Dat lee...

Gedroomd van de eredivisie, nu aanvoerder van KKD-hekkensluiter Dordrecht: Toine van Huizen blikt terug op bewogen jaar

Het jaar 2021 afsluiten op een mooie plek in de eredivisie met De Graafschap. Het was een reële dro...

Basisscholen weer open na kerstvakantie

Goed nieuws voor ouders met kinderen in het primair onderwijs. De scholen mogen na de kerstvakantie ...