Dordrecht, Netherlands

Advocaat moordverdachte Lucky: 'Minh V. wilde geld ophalen voor Anneke en daarna zelfmoord plegen'

'Lucky' werd zaterdagmiddag opgepakt in Schiedam. ©RTV Dordrecht
Minh V., de man die wordt verdachte van het doodschieten van de 66-jarige vrouw Michel en het schieten op haar dochter en zijn ex-vriendin Anneke van 38 had het vuurwapen waarmee hij dat deed in de bestelbus liggen waarin de politie hem afgelopen zaterdag arresteerde. Minh V. bekende meteen, zegt zijn advocaat Haroon Raza. "Met het wapen wilde hij zichzelf van het leven beroven. Hij wil niet verder leven."
RTV Rijnmond | 28 februari 2023 09:19 | Aangepast op 28 februari 2023 09:19
Minh V. verklaart via zijn advocaat dat hij niet meer wilde leven nadat hij op zijn ex-vriendin Anneke en haar moeder geschoten had. Ze beëindigde de relatie vorig jaar na vijftien jaar en trok terug in bij haar moeder. Met haar moeder ging ze in januari winkelen in Zwijndrecht, waarna Minh V. hen opwachtte en beschoot. Naar eigen zeggen schoot hij eerst in de lucht, daarna op de twee vrouwen.

'Niet op de vlucht'
De politie was al vijf weken op zoek naar Minh V. maar vond hem niet. Hij ontkent zelf dat hij ondergedoken zat, maar hij was bezig om geld op te halen. Bijvoorbeeld bij mensen die hem nog een bedrag verschuldigd waren of bij wie hij nog bedragen had liggen. Om hoeveel geld het gaat, kon Raza niet zeggen. Het is ook niet gezegd dat hij daadwerkelijk al bij mensen langs was geweest om een rekening te vereffenen. Hij wilde geld achterlaten voor Anneke. Minh V. zegt zelf niet te zijn geholpen.

Lees ook: Moordverdachte ‘Lucky’ opgepakt, maand na schietpartij in Zwijndrecht

Op het moment dat hij het geld bij elkaar had, wilde hij een eind maken aan zijn leven met het vuurwapen waarmee hij Michel en Anneke beschoot. Minh V. heeft ook een brief geschreven aan zijn ex-vriendin Anneke, die is volgens de advocaat nu in bezit van de officier van justitie. De verdachte had niet alleen het wapen, maar ook het telefoonnummer van de politie-tiplijn bij zich. Hij was volgens zijn advocaat niet van plan Anneke nog iets aan te doen. "Minh V. heeft zich verbaasd over haar beveiliging na de schietpartij in januari."
De familie van Anneke en haar moeder Michel noemt de verklaringen van Minh V. 'ongelofelijk en belachelijk'. "Ze geloven er werkelijk geen woord van", aldus een woordvoerder van de familie. "Om die reden willen ze er nu verder ook geen woorden aan vuil maken."

'Geef mij maar dertig jaar'
De politie hield hem afgelopen zaterdag aan op de Kethelbrug in Schiedam. Hij reed in een bestelbusje door de stad toen hij werd klemgereden. Nog voor zijn advocaat er was, had hij alles al bekend. Volgens zijn advocaat wil Minh V. niet verder leven en accepteert hij welke straf hij dan ook krijgt. "Hij zei: Geef mij maar die dertig jaar." Het OM Rotterdam was maandagavond niet bereikbaar om te reageren op de claims van Minh V. en zijn advocaat. Ook de politie kon niet ingaan op vragen.

Dit is een artikel van onze mediapartner Rijnmond.

Lees meer over:

Schietpartij|zwijndrecht|

Lees ook

Proces 'Lucky' voor fatale schietpartij Zwijndrecht pas in mei

De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak tegen Minh V, alias ‘Lucky’, staat gepland voor 15 of ...

Waterbus stopt weer aan de Hooikade

Goed nieuws voor reizigers: vanaf 2 oktober wordt de halte Hooikade weer opgenomen in de (winter) di...

Manuel werd in de val gelokt, vermoord en in stukken gezaagd. Volgens zijn dochtertje 'mag papa nu wel uit zijn doosje komen’

Dagenlang zocht de familie van Manuel Alvarez in de zomer van 2021 naar de vermiste Zwijndrechter. Z...

Proces tegen 'Lucky' voor fatale schietpartij Zwijndrecht loopt vertraging op en start volgend jaar

De rechtszaak tegen verdachte Minh V. alias Lucky heeft een flinke vertraging opgelopen. De 50-jarig...

Zittingsdag drie ten einde, strafeis bekend en advocaat verdachte aan het woord

De verdachte schoot op 4 mei van het vorig jaar een schoenmaker dood in Vlissingen. Twee dagen later...

De oma van Ann-Sofie mist de vrolijke bezoekjes en appjes van haar doodgeschoten kleindochter

De vader van de doodgeschoten Ann-Sofie zet een foto van zijn dochter neer, een paar meter achter de...