Dordrecht, Netherlands

Alle sectoren in de Drechtsteden blij met aangekondigde versoepelingen

Restaurant WiQui in Zwijndrecht Foto: Jordy Nijenhuis
Nederland ging op 19 december weer op slot, en komende woensdag belooft een feestelijke dag te worden. Want ook zij mogen, na maanden gesloten te zijn geweest, als laatste eindelijk weer open. Te beginnen met de horeca. "Een beter bericht kun je eigenlijk niet horen," zegt Willem van der Heyden van restaurant WiQui uit Zwijndrecht. "Dit is waar we het allemaal voor willen doen!"
Dennis Koorevaar | 26 januari 2022 12:42 | Aangepast op 26 januari 2022 12:42
Hij wil namelijk niets liever dan zijn gasten weer ontvangen en dat kan vanaf woensdag weer, als we de uitgelekte berichten uit Den Haag moeten geloven. Dinsdagavond wordt tijdens de persconferentie hoogstwaarschijnlijk aangekondigd dat de horeca weer tot 22.00 uur open mag en dat ook de cultuursector de deuren weer van het slot mag halen.

Petra Reijnhoudt van het Onderwijsmuseum is ook blij. En 
de actie van vorige week heeft volgens haar zeker een belangrijke rol gespeeld. "Waarschijnlijk is het een combinatie van alle acties die gevoerd werden. De theaters deden mee, er zijn brieven gestuurd door de burgemeesters, dus ik denk dat alles wel geholpen heeft."

Voor de sectoren was het een moeizame periode, vertelt ook Peter Kruijtzer van Grand Café Restaurant Boekmans. Hij zag zijn buffer steeds verder opraken.  "Ik had een trillend ooglid, ik sliep slecht en had een onrustige huid. Het klinkt heel raar maar dat zijn signalen van stress." Peter heeft zich daarbij ook afgevraagd of zij het wel gingen overleven met hun horecazaak in Stadspolders, Dordrecht.

Bij het Onderwijsmuseum wordt niet verwacht dat er woensdagochtend om 10.00 uur een rij staat. "Ik verwacht niet dat de bezoekersaantallen in 2022 weer net zo zijn als voor corona. Dat zal jaren duren," zegt de museumdirecteur.
In Zwijndrecht zijn de ondernemers er klaar voor. "Laat maar komen!" zegt Willem enthousiast. "Ik hoop dat dit de laatste keer was, want nog een lockdown zou voor veel ondernemers funest zijn."

Lees ook

Proces 'Lucky' voor fatale schietpartij Zwijndrecht pas in mei

De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak tegen Minh V, alias ‘Lucky’, staat gepland voor 15 of ...

Waterbus stopt weer aan de Hooikade

Goed nieuws voor reizigers: vanaf 2 oktober wordt de halte Hooikade weer opgenomen in de (winter) di...

Manuel werd in de val gelokt, vermoord en in stukken gezaagd. Volgens zijn dochtertje 'mag papa nu wel uit zijn doosje komen’

Dagenlang zocht de familie van Manuel Alvarez in de zomer van 2021 naar de vermiste Zwijndrechter. Z...

UWV: horeca-eigenaren nog steeds dringend op zoek naar personeel

Met 230 openstaande vacatures in de horeca in onze regio is en blijft het voor eigenaren van hotels,...

Proces tegen 'Lucky' voor fatale schietpartij Zwijndrecht loopt vertraging op en start volgend jaar

De rechtszaak tegen verdachte Minh V. alias Lucky heeft een flinke vertraging opgelopen. De 50-jarig...

Van vervallen Rijksmonument naar bruisende daghoreca?

Een oud en vervallen rijksmonument zonder enige functie. In Dordrecht staat er één, pal aan het spoo...