Dordrecht, Netherlands

Beschoten woning Willem Marisstraat voorlopig op slot, buurt klaagt over drugsdealers

De beschoten woning in Krispijn RTV Dordrecht
Bewoners rond de Willem Marisstraat in Krispijn, waar in de nacht van 2 op 3 juli een woning werd beschoten, zien dat er in de buurt al langere tijd straatdealers actief zijn. Het is niet duidelijk of er een verband is met het incident, begin juli, waarbij met een vuurwapen op een woning is geschoten.
Corrado Francke | 22 juli 2022 16:53 | Aangepast op 22 juli 2022 16:53
"Die dealers en hun klanten stoppen met hun auto's naast elkaar. Ze wisselen geld en hun drugs uit. Dan rijden ze weer weg", schetsen meerdere buurtbewoners. "Er gaat geen dag voorbij dat hier geen dealers zijn. Je raakt eraan gewend. Zolang je ze niet lastig valt, vallen ze jou ook niet lastig", zeggen meerdere wijkbewoners onafhankelijk van elkaar.

Twee kogels
De beschoten eengezinswoning is ondertussen voorlopig op slot. Vanaf de straat werd begin deze maand op met een vuurwapen op het huis geschoten. Twee kogels gingen op de begane grond door de ruiten heen.
De bewoners lagen op dat moment op de verdieping te slapen. De man en vrouw met hun kinderen, verblijven sindsdien tijdelijk op een ander adres. "De getroffen bewoners hebben na een gesprek met de politie en de gemeente besloten om in het kader van de rust en veiligheid in de wijk tijdelijk elders te wonen", aldus de woordvoerder van de gemeente.

Poster
De gemeente heeft een poster op het pand geplakt met de waarschuwing dat de woning gesloten is, en dat bij het naar binnen treden huisvredebreuk wordt gepleegd. De kogelgaten zitten nog in het raam dat is afgeplakt.
Van de gemeente hebben de omwonenden een brief gekregen over het incident. Het legt daarin uit dat het gezin tijdelijk elders woont. En ze biedt nazorg aan. "Mensen die geschrokken zijn en behoefte hebben om te praten kunnen in contact komen met bijvoorbeeld de wijkmanager." Het voelt niet prettig, zegt een van de buren. "Het komt nu wel heel dichtbij. Dit geeft een raar gevoel."

Dordrecht is de laatste weken, net als Rotterdam en Oss, opgeschrikt door schietincidenten waarbij gericht is op huizen. In minder dan drie weken tijd zijn in Rotterdam en omgeving veertien woningen beschoten. In het Brabantse Oss werden afgelopen week tijd vier woningen geraakt door kogels.

Team Grootschalige Opsporing
De politie heeft een TGO-team opgetuigd (Team Grootschalige Opsporing). "Er wordt gekeken of er mogelijk verband is tussen de incidenten", aldus de politie. "Daar zit nu de focus van het onderzoek: de juiste incidenten aan elkaar te koppelen. Welke incidenten horen bij elkaar?"

Het onderzoek loopt. De politie zoekt nog tips en getuigen. Bewoners van de Willem Marisstraat in Dordt hebben vanwege het onderzoek al camerabeelden beschikbaar gesteld.

Dealers zijn volgens meerdere wijkbewoners ondertussen nog steeds vrijwel dagelijks actief in de buurt. Het is niet duidelijk of er een verband is tussen de drugshandel op straat en het schietincident. De politie adviseert mensen om verdachte situaties altijd te melden.

Deze bewoonster legt uit wat er mis is in de buurt:
e="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

Lees meer over:

Schietpartij|

Lees ook

Wie schoot Remsley Eisden (36) dood? Politie zoekt man van ongeveer 1.70 meter

De politie is op zoek naar een man van 1.70 meter lang met een normaal postuur voor de liquidatie va...

Hoe gaat de klopjacht op moordverdachte 'Lucky' in zijn werk?

Na de schietpartij zaterdag bij winkelcentrum Walburg in Zwijndrecht, is justitie een klopjacht bego...

Dordts meisje van 16 en vrouw 34 jaar oud overleden bij schietpartij in Alblasserdam, vrouw (20) en jongen (13) gewond

Op een zorgboerderij in Alblasserdam zijn bij een schietpartij twee doden gevallen. Het gaat om een ...

Wie beschoot de woning aan de Willem Marisstraat? Politie tast nog in het duister

Het is nog steeds niet duidelijk wat zich in de vroege ochtend van 2 juli heeft afgespeeld in Krispi...

Politie valt opnieuw woning binnen in zoektocht naar ‘Lucky’

In de zoektocht naar de voortvluchtige moordverdachte Minh Nghia Vuong is de politie maandagavond ee...

Fatale schietpartij op Zorgboerderij dompelt Alblasserdam in rouw

Alblasserdam is in shock de dag na de fatale schietpartij waarbij twee doden en twee zwaargewonden v...