Dordrecht, Netherlands

Burgemeester Kolff blij met aanbeveling van de gemeenteraad: "Dit is een belangrijke mijlpaal"

De kans is groot dat Wouter Kolff ook de komende zes jaar de burgemeester van Dordrecht is. De gemeenteraad gaf dinsdag, na een besloten vergadering, groen licht voor zijn herbenoeming en daar is de burgemeester erg blij mee: “Uiteindelijk moeten het kabinet en de koning daar ook nog wat van vinden, maar dit is een belangrijke mijlpaal.”
Corrado Francke | 12 april 2023 16:30 | Aangepast op 12 april 2023 16:07
"Kolff wordt gezien als een uitstekende burgemeester, prettig persoon en verbinder met een groot en relevant netwerk", vat Rolin den Heijer namens de vertrouwenscommissie het oordeel van de gemeenteraad samen. "Het is iemand die de stad en de regio verder kan brengen."

Profielschets
De commissie sprak in de afgelopen tijd met de burgemeester en met verschillende mensen die met hem samenwerken. Ook is de profielschets uit 2017, toen Kolff voor het eerst als burgemeester werd aangesteld, aangepast. In de besloten vergadering boog de gemeenteraad zich over die schets.

De burgemeester zelf is "dankbaar en trots" dat de gemeenteraad verder wilt met Kolff. "De afgelopen zes jaar is voorbij gevlogen. "Ik heb ontzettend veel plezier in het werk dat ik mag doen. Het voelt niet als een werk, maar als een 'manier van leven', want ik ben het zeven dagen per week."

Het was de afgelopen jaren niet altijd makkelijk om burgemeester te zijn volgens Wouter Kolff, maar de doorgewinterde bestuurder wist altijd koers te houden: “Toen ik burgemeester werd heb ik een zeventiende-eeuwse scheepskompas gekregen van mijn ouders. Houd het roer recht wat er ook gebeurt. En daar heb ik af en toe wel eens aan gedacht de afgelopen jaren, want het heeft af en toe wel flink gestormd.”

Voor zijn eerste ambtsperiode in Dordrecht, die nog duurt tot 13 september 2023, was Kolff vijf jaar burgemeester van Veenendaal. Tussen 2010 en 2012 was hij wethouder in Nieuwegein.

Koning
Het is nu aan de koning om zijn burgemeesterschap definitief te verlengen, na tussenkomst van de commissaris van de Koning en de minister van Binnenlandse Zaken. De Dordtse burgemeester staat in elk geval te trappelen om weer aan de bak te gaan in Dordt: “Ik vind het vooral prachtig om mij straks weer onder de Dordtenaren te bevinden. Onder de inwoners kunnen zijn en dat zal ik blijven doen.”

Lees ook

Kolff start aan tweede termijn als burgemeester Dordrecht

Wouter Kolff (VVD) is vandaag officieel beëdigd voor een tweede termijn als burgemeester van Dordrec...

Burgemeester Sliedrecht verdubbelt beveiliging crisisnoodopvang na vondst vuurwapens en munitie

Burgemeester Jan de Vries van Sliedrecht heeft de beveiliging bij een crisisnoodopvang voor asielzoe...

20 Dordtenaren onderscheiden tijdens jaarlijkse lintjesregen: ‘Een bijzonder moment’

“Tot anderhalf uur geleden wist ik nog van niks.” Blij verrast waren de 17 gedecoreerden die woensda...

'Er zijn wat dingen beter, maar ook slechter': Zo staat het er voor in partnerstad Dordrecht

"Wat mij altijd bijblijft is dat wij het hier toch wel heel erg goed hebben en hoe ongelooflijk arm ...

Wouter Kolff vandaag beëdigd als voorzitter van Veiligheidsberaad

Zijn benoeming werd een paar maanden geleden al bekend gemaakt, vandaag wordt de Dordtse burgervader...

Stoelen voor Afrikaanse scholen: Kolff bezoekt zusterstad Dordrecht

Burgemeester Wouter Kolff is deze week niet in onze stad te vinden, maar wel in Dordrecht in Zuid-Af...