Dordrecht, Netherlands

De Putterstraat in Sliedrecht ligt overhoop en de aannemer maakt de klus niet af

Veel verbazing bij de bewoners van de Putterstraat in Sliedrecht. Daar gebeurt sinds afgelopen vrijdag namelijk niets. Sinds maandag ligt de straat open, maar bewoner Peter de Borst vertelt dat er sinds vrijdag niemand meer te vinden is. "De aannemer is failliet," vertelt hij.
Dennis Koorevaar | Ruud Elmendorp | 15 september 2022 16:10 | Aangepast op 15 september 2022 16:10
En dat midden in de werkzaamheden. De riolering is deels vervangen en de straat zou worden opgehoogd, maar nu is het in de Putterstraat al een aantal dagen stil. "Eerst dachten wij nog aan een extra vrije dag, een staking of een overleg," vertelt De Borst van nummer 21. "Totdat ik zondag van een buurman hoorde dat de aannemer failliet is."

‘Het schiet niet echt op’
Een paar huizen verder heeft bewoonster Iris net de sleutel gekregen van haar woning. "We hoorden dat ze de straat zouden openbreken en dat de werkzaamheden een maandje zouden duren. Dat was op zich prima. Toen wij na een paar dagen weer terug de straat kwamen dacht ik nog: 'Het schiet niet echt op'.

Volgens andere bewoners was het geen verrassing dat de aannemer failliet is gegaan. Zij vertellen dat het niet de eerste keer is. "Het bedrijf is al een keer eerder over de kop gegaan. En nu hadden ze ook hoge kosten." De bewoners wijzen naar de kraan die voor hun deur staat. "Die is elektrisch en dat kost best wat, kan ik me zo voorstellen." De bewoners vinden het grote apparaat ook gevaarlijk. "Voor kinderen nodigt het blijkbaar uit om op te spelen, maar dat vind ik maar niets. Laat ze dat ding alsjeblieft zo snel mogelijk weghalen."

Reactie gemeente
De Putterstraat heeft een brief van de gemeente gehad. "Daarin staat dat er de komende twee weken besproken wordt wat er nu moet gaan gebeuren," vertelt De Borst. "Naar mijn mening betekent dat dat er in ieder geval de komende twee weken niets gebeurt."Ook heeft hij een verzoek aan de gemeente: "Kom de bewoners een beetje tegemoet. Sommige mensen zijn niet goed ter been. Die kunnen niet op deze manier over de stoepen lopen. Een paar dagen terug zijn er buren getrouwd, die hadden een open straat voor de deur. En ik moet over een paar weken mijn tuin gaan doen. Ik weet niet hoe de werklui de straat in moeten."

Vooralsnog was de gemeente Sliedrecht donderdag niet bereikbaar voor commentaar. Wat er verder in de Putterstraat moet gaan gebeuren is dus ook nog niet duidelijk.

Lees ook

Engelenburgerbrug wordt na lange restauratie weer opgebouwd

Al ruim anderhalf jaar wordt er druk gebouwd aan de Engelenburgerbrug. Door de verrotte fundering mo...

Openingstijden Boombrug aangepast vanwege schilderbeurt

Wie onder de Boombrug vaart of eroverheen rijdt, moet de komende weken rekening houden met aangepast...

Gemeente na overlastmeldingen: we hadden bewoners eerder moeten informeren over bouwactiviteiten Laan der VN

Maartje Wildeman kon er vorige week niet van slapen. Ze woont vlak bij de Laan der Verenigde Naties ...

Werkzaamheden Putterstraat na failliet gaan aannemer hervat

"Een nare situatie," zei de Sliedrechtse wethouder Ton Spek dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsver...

Problemen door werkzaamheden in Krispijn; buurtbuddy lost het op

Sinds twee weken wordt er in Krispijn gewerkt aan het vervangen van de riolering. Buurtbewoner Marce...

Dordrecht Zuid begint weer op een station te lijken

Na achttien dagen omreizen is het maandag eindelijk zover: station Dordrecht Zuid is weer klaar voor...