Dordrecht, Netherlands

Deze Dordtenaren juichen voor Feyenoord in Albanië: ‘Hebben in januari al geboekt’

Nico Dekker (links) in Tirana privé
Niet alleen Rotterdam, maar ook Dordrecht leeft toe naar de finale van de Conference League waarin Feyenoord het opneemt tegen AS Roma. Meerdere Dordtenaren zijn erbij in de Albanese hoofdstad Tirana, waar de finale plaatsvindt. “We hebben in januari al geboekt”, vertelt Nico Dekker vol vertrouwen.
Corrado Francke | 25 mei 2022 12:00 | Aangepast op 25 mei 2022 12:00
Toen hij de tickets naar Albanië boekte, was een finaleplek nog allerminst zeker. De Rotterdammers stonden toen ‘slechts’ in de achtste finale. “We hadden er gewoon veel vertrouwen in.

Al sinds zondag is hij erbij in Tirana, want hij combineert de trip naar de finale met een korte vakantie. In de stad is het genieten geblazen, want ook Tirana is klaar voor de finale. “Overal waar je loopt, zie je banners hangen van de finale. En ze hebben drie fanzones ingericht.”

Nachtje doorhalen
Woensdagochtend doet Nico nog even rustig aan, maar na de lunch gaat hij richting de voor Feyenoordfans ingerichte fanzone. En als zijn cluppie de beker pakt, belooft het een lange nacht te worden. “We vliegen donderdagochtend terug, dus dan halen we een nachtje door. Ik ben wel bang voor ongeregeldheden, maar hopelijk blijft het allemaal rustig.”

Dat nachtje doorhalen neemt hij dan maar voor lief, want de Feyenoord-supporter uit Sterrenburg voorspelt een overwinning voor zijn favoriete club. “Alleen normaal ben ik een beetje terughoudend, dus mijn voorspelling is een beetje gevaarlijk.”
Op de wedstrijddag proberen veel supporters nog aan een kaartje te kopen voor honderden euro’s. “Wij zitten hier in een mooie villa. Met drie personen hebben we 128 euro betaald voor vier nachten. En tickets hebben we ook”, lacht Nico.

500 euro voor een kaartje
Een Dordtenaar die nog geen kaartje had toen hij in Albanië landde, is Remco Kwint. Met drie vrienden kocht hij dinsdagnacht een kaartje naast een café bij het vliegveld. De prijs? 500 euro (!) per stuk. “Ik heb zijn naam wel even gecheckt en vertrouw het wel. Maar ik ben pas opgelucht als ik vanavond in het stadion zit.”

Van de sfeer in Tirana heeft hij nog weinig meegekregen. “We kwamen hier om half een aan. Maar na het ontbijt gaan we de stad in en gaat het spektakel beginnen”, vertelt hij enthousiast.

Slapeloze nachten
Met zijn vriendengroep heeft hij al meer dan een tien jaar een seizoenskaart bij Feyenoord en dus beleefde hij een paar slapeloze nachten richting de finale. “Het was zo spannend, ook of het ging lukken met de tickets”

Zijn voorspelling? “Ik hoop op een 1-0, want ‘we’ zijn wel in het toernooi gegroeid.”

Ook Anton van Kaam is erbij in Albanië. Hij reisde op zijn motor vanuit Dordrecht naar Tirana, maar een kaartje voor de wedstrijd heeft hij nog niet. Zijn verhaal is te lezen op de website van mediapartner Rijnmond.
Nico en zijn vrienden in Albanië privé
Anton van Kaam naast zijn motor privé

Lees ook

Aantal IC-bedden Albert Schweitzer ziekenhuis blijft onveranderd tot na lockdown

Hoewel het aantal opnames van coronapatiënten in het Albert Schweitzer ziekenhuis iets afvlakt, bli...

Dordrecht zet in op maatschappelijk betrokken ondernemen, dít bedrijf doet dat al

Met het actieprogramma 'Ondernemen met Impact' wil de gemeente Dordrecht ondernemers stimuleren zich...

Dominantie in het veld gaat wielrenster Lucinda Brand niet vervelen

Het jaar 2021 stond voor wielrenster Lucinda Brand in het teken van winnen. Heel veel winnen. De ene...

Gevonden! Dit is de nieuwe barista van Het Vogelnest

Het Vogelnest zocht de afgelopen weken hard naar een nieuwe barista. Julia Teekens - bekend van het ...

Gezocht: Muzikanten voor het ToBe Solistenconcours

Muzikanten uit de regio kunnen zich vanaf nu aanmelden voor het ToBe Solistenconcours. De achtste ed...

Coronacijfers lopen ondanks lockdown toch weer op

Na een maand van dalende cijfers, stijgen ook in Dordrecht de besmettingen weer. Dat blijkt uit de d...