Dordrecht, Netherlands

Dordrecht krijgt 28 miljoen voor groen en bereikbaar Maasterras

Zo gaat het Maaspark eruit zien Mecanoo
Het Rijk heeft Dordrecht 28 miljoen euro gegeven voor een snellere woningbouw op het Maasterras. De subsidie is bedoeld voor zowel ‘de groene tuin’ van de tweeduizend nieuwe woningen als een centraal punt waar fiets, auto en openbaar vervoer bij elkaar komen.
Corrado Francke | 24 juni 2022 09:57 | Aangepast op 24 juni 2022 09:57
Een fietspad langs het spoor en een fiets- en voetgangerstunnel onder het spoor door naar het centrum aanleggen. “Hiermee kunnen we het gebied rond de Weeskinderendijk veel aantrekkelijker gaan maken”, laat wethouder Maarten Burggraaf (Stadsontwikkeling) weten.

De gemeente stuurde het Maasterras-project in mei in om vanuit Den Haag subsidie te krijgen. Van de eerste subsidieronde komt nu 28 miljoen naar het Maaspark.

Verschillende hordes
Eind 2024 start de bouw van de eerste woningen van het Maasterras. Tot die tijd moet de gemeente nog alle grond in eigendom krijgen. Ook wil de gemeente het parkeerterrein op de Weeskinderendijk kopen van de NS en ProRail. Tevens moet het rangeerterrein worden verplaatst. “Dit kost veel geld, maar het is echt nodig om van het Maasterras een aantarekkelijke groene en levendige woonwijk te maken”, aldus de gemeente.

Niet alleen Burggraaf, maar ook collega-wethouder Rik van der Linden (Mobiliteit & Infrastructuur) is blij met de bijdrage van de overheid. “Het moet vanzelfsprekender worden om binnen de stad te wandelen en te fietsen. Of om deelvervoer, openbaar vervoer en personenvervoer over water te benutten. Dat komt allemaal samen in het Maaspark. Dit maakt niet alleen het Maasterras toegankelijk, maar ook de Spuiboulevard. En is ook voor de bezoeker van ons mooie centrum van groot belang als centraal overstappunt.”

2026
Doel van de gemeente is om in 2026, als de eerste woningen worden opgeleverd, te beginnen met het Maaspark.
De doorsnede van het Maaspark Mecanoo

Lees meer over:

Maasterras|Subsidie|

Lees ook

Speculant gooit roet in het eten van bouwproject Maasterras

De gemeente had grootse plannen, maar deze werden gedwarsboomd door een speculant. Duizenden woninge...