Dordrecht, Netherlands

Dordrecht ontoegankelijk voor rolstoelgebruikers? Niet deze winkels

Winkelen in Dordrecht wanneer je in een rolstoel blijkt soms een pittige uitdaging te zijn ondervond leden van de werkgroep DordtInclusief. Sommige winkels zijn juist ontzettend toegankelijk en dat moet beloond worden met een pluim volgens de werkgroep.
Marie Frenay | 28 oktober 2022 17:17 | Aangepast op 28 oktober 2022 17:17
Hoge drempels in historische panden of onbereikbare pinautomaten toveren de stad om in een hindernisbaan bewoners met een rolstoel of een scootmobiel bijvoorbeeld. Gelukkig is dit niet overal een probleem.

Ondernemingen en winkels die toegankelijk zijn kregen op vrijdag een Pluim. Winkelcentrum Sterrenburg en de Game Mania en Dordt mochten deze Pluim vandaag in ontvangst nemen.
Het winkelcentrum staat volgens de inclusieve werkgroep open voor feedback. Zelfs tijdens de verbouwing van het winkelcentrum werd er rekening gehouden met rolstoelen. Er wordt volgens de doelgroep alles aan gedaan om het voor iedereen toegankelijk te maken en te houden.

De Game Mania zit in een normaal gesproken ontoegankelijk historisch pand. Ondanks dit nadeel is het de game winkel alsnog geluk om de zaak toegankelijk te maken voor rolstoelgebruikers.

Inclusieve uitstraling
Naast de twee pluimen voor beide ondernemingen werd er ook een aanmoedigingsprijs uitgereikt. Deze prijs is er speciaal voor Mevrouw Visser. Zij werkt bij de toiletten van de Hema en straalt inclusiviteit uit volgens de werkgroep.

Volgens Dordt inclusief zet de vrouw zich in voor toegankelijke toiletten in Dordrecht en dat is niet zo vanzelfsprekend. Sinds de sluiting van V&D zijn er maar weinig schone en toegankelijke toiletten.

Lees meer over:

rolstoeltoegankelijkheid|

Lees ook

Stembureaus Dordrecht ‘rolstoelproof’

De ruim 60 locaties waar woensdag 22 november een stembureau ingericht wordt, zijn allemaal getest o...

GL en VVD: waterbus onbereikbaar voor rolstoelers door steile loopplank

GroenLinks en de VVD willen dat de waterbussen zo snel mogelijk toegankelijk gemaakt worden voor rol...

Dit zijn de grootste pijnpunten voor rolstoelgebruikers in Dordrecht

Ongelijke stoeptegels, geparkeerde auto's voor de afritten of scooterrijders die je maar net voorbij...

'Ook mensen op wielen moeten van Park Merwestein kunnen genieten'

Een rondje door Park Merwestein 'door de ogen van' mensen in een rolstoel of scootmobiel leverde vee...