Dordrecht, Netherlands

Dordtse Siobhán tweede bij Project Rembrandt: 'Ik moest mijn tranen inhouden'

Het nam een jaar van haar leven in beslag; de deelname aan tv-programma Project Rembrandt. "Het is zo ontzettend jammer dat het klaar is, maar het voelt ook alsof er een nieuw hoofdstuk gaat beginnen. Het hoofdstuk van kunstenaar Siobhán."
Stephanie Roggekamp | 17 maart 2022 13:52 | Aangepast op 17 maart 2022 13:52
Siobhán is 22 jaar oud en studeert Game Design in Breda, maar hiervoor heeft ze heel haar leven in Dordrecht gewoond "Ik ben een echte Dordtenaar." Wanneer ze terugblikt op de afgelopen periode in het programma is ze vooral trots op het feit dat ze nu alles kan terugkijken en herbeleven. "Als ik dan kijk naar de aller eerste aflevering en zie hoe ik ben gegroeid als kunstenaar en persoon dan ben ik trots. Ik kwam er namelijk best wel verlegen binnen en de laatste aflevering was ik iets minder verlegen", lacht ze terwijl ze het zegt. "Het is super leuk om dat terug te zien."

Verder leren
De enthousiaste jonge kunstenaar is helemaal niet teleurgesteld met haar tweede plek. "Ik had ook niet willen winnen tegenover Egon." Hij is volgens haar een goede allround kunstenaar. "Zelf ben ik goed in het schilderen van portretten en ik heb nog zoveel te leren." De komende tijd wil ze zich erop richten om alles 'behalve portretten' te maken.

 "Ik wil een allround schilderij kunnen maken waarin zowel een portret, als een geloofwaardige omgeving of objecten in voor komen. Daar moet ik echt mee gaan oefenen." Voor degene die juist zo genieten van Siobháns portretten niet getreurd: "Ik ga zeker verder met het maken van zulke schilderijen. Het geeft me veel liefde om dat te maken."

Terugkijken
"Het was zo leuk om eindelijk de finale terug te mogen kijken", vertelt Siobhán trots. "Ik had vrienden uitgenodigd om zondag mee te kijken. Zij wisten nog niks van de uitkomst, alleen mijn moeder en vriend wisten het." Haar vriendengroep zat op dat moment nerveus voor de tv en hadden allemaal cadeautjes meegenomen. Siobhán: "Ze zeiden: we weten niet wat de uitkomst is, maar we zijn alvast super trots op je."

Opdrachten aannemen
Na haar deelname ziet ze zichzelf als echte kunstenaar en wil in de toekomst graag geld verdienen met haar schilderijen. "Ik kan me herinneren dat ik de afgelopen weken tegen mijn vrienden zei: deze week ga ik beginnen met het aannemen van opdrachten. Maar ik heb er oprecht geen tijd voor. Nu moet ik eerst alle andere dingen in mijn leven op orde krijgen om te zien hoeveel werk ik kan gaan maken." Het neemt niet weg dat ze zeker is over haar toekomst om geld te gaan verdienen met hetgeen waar ze zo van houdt: schilderen.

 Benieuwd hoe Siobhán de finale beleefde en naar het onderwerp van haar eindwerk? Bekijk het hier:

Lees meer over:

Project Rembrandt|

Lees ook

De Dordtse Siobhán Kaufman laat haar talent zien in het derde seizoen van 'Project Rembrandt'

Siobhán Kaufman (22) uit Dordrecht neemt het tegen negen andere kandidaten op in het televisieprogra...