Dordrecht, Netherlands

Dordtse vleesverkopers geconfronteerd met anti-vlees leuzen

Teksten als ‘massamoordenaar’, ‘fish feel pain’ en ‘einde visserij’ zijn dit weekend verschenen op de stoep bij verschillende vleesverkopers in het centrum . Onder andere de KFC, Kippie en verschillende slagerijen kregen te maken met de actie.
Alexander Eleveld | 24 januari 2022 17:38 | Aangepast op 24 januari 2022 17:38
Wie de teksten heeft aangebracht, is niet bekend. Een horecamedewerker van een zaak aan het Achterom zegt dat het vermoedelijk om een man en vrouw gaat. De politie is een onderzoek gestart en maakt daarbij gebruik van opgevraagde beelden van beveiligingscamera's. “We hebben beelden waarop de vermoedelijke krijters zichtbaar zijn. Deze beelden bekijken we en als duidelijk is wie dit zijn, worden er mogelijk acties ondernomen. Denk bijvoorbeeld aan een stopgesprek”, laat de politie weten.

Meer dan dat kan er ook niet gedaan worden; volgens de politie is er geen sprake van een strafbaar feit. “Hoe vervelend het ook is voor de eigenaren. Er is niks vernield en ze hebben met sop de leuzen kunnen verwijderen.”

Het is niet de eerste keer dat er in de binnenstad een statement wordt gemaakt tegen de verkoop en het consumeren van vlees. Twee jaar geleden vroeg dierenrechtenorganisatie Bite Back aandacht voor hun idealen met een bijzondere actie: levensgrote verpakkingen vlees met mensen erin. Bekijk hier de reportage die RTV Dordrecht toen maakte.

Lees meer over:

KFC|Anti-vlees|Kippie|