Dordrecht, Netherlands

Einde van de schoolexamens en ze waren even moeilijk als vóór corona

Marijn van de Vreede deed dit jaar een Havo-examen RTV Dordrecht
Voor veel leerlingen zitten de eindexamens er weer op en dus weten we over een week of twee wie er geslaagd zijn of niet. Volgens Nederlands docent John van Lit is het dit jaar toch weer extra spannend: "Het niveau is precies even hoog als vóór corona. Dat is niet omlaag gegaan."
Alexander Eleveld | 27 mei 2022 13:05 | Aangepast op 26 mei 2022 23:41
Marijn van de Vreede is één van hen die na deze week even kan uitrusten van al dat geleer. Het was voor hem de eerste keer: "Ik heb het Mavo-examen in het eerste coronajaar gemaakt." Al met al een stressvolle periode: "Het is anders dan alleen maar school hebben, je moet echt omslaan naar alleen maar leren. Het duurde even voordat ik die omslag kon maken. Gelukkig was ik op tijd begonnen."
Ander traject, even moeilijkHet is volgens Van Lit maar goed dat de examens even moeilijk zijn: "Terwijl deze leerlingen toch een ander traject hebben gehad. Dat geeft, bovenop de gewone spanning, een extra spanning". Hij heeft veel vertrouwen in de leerlingen: "Ze zeggen na hun examen altijd dat het tegenvalt en het moeilijk is. Dat is een soort examencultuur ook. Het hoort ook zo, het is verdorie een examen! Maar als je doorvraagt dan blijkt het allemaal wel mee te vallen."
Marijn kijkt positief terug op de examens en vond alleen het examen van bedrijfseconomie wat moeilijker: "Engels ging wel erg goed. Die was niet zo moeilijk." Mocht hij slagen over twee weken dan gaat hij 'Bestuurskunde Overheidsmanagement' studeren in Den Haag: "Daar heb ik erg veel zin in."

Lees meer over:

Eindexamens|

Meest gelezen

Minister opent zorginitiatief Verwijspunt 078: ‘Uniek concept voor de regio’

Dennis Koorevaar | Corrado Francke | 7 dec 2022 15:40

Het is bijna zover: de Dordtse Decemberdagen zijn aanstaande!

Redactie RTV Dordrecht | Trevyn van Houwelingen | 7 dec 2022 09:00