Dordrecht, Netherlands

Eindelijk weer badderen bij de paddenstoel: spartelbadje gaat deze week open

De Paddenstoel is bijna zwemklaar. ©Corrado Francke
Dordtenaren hebben er lang op moeten wachten. Het was ook niet de bedoeling dat de opknapbeurt van De Paddenstoel zo lang zou duren. Vorig jaar zomer werd het badje al gesloten vanwege renovatie. Het beton was in de loop der jaren aangetast, het badje verzakt en het voldeed qua milieu en techniek niet meer aan de normen en wetgeving.
Marjolein Vos | 1 augustus 2022 16:30 | Aangepast op 1 augustus 2022 16:01
Maar toen begon de ellende pas. De grond bleek vervuild en moest gesaneerd. De kosten daarvan bedroegen bijna 750.000 euro. En daarnaast waren er problemen met de levering van bouwmaterialen waardoor het badje ook een groot deel van deze zomer gesloten moest blijven.

Maar het einde van de renovatie lijkt dan nu toch in zicht. Er moet nog één laag coating aangebracht worden en dan is de Paddenstoel zwemklaar. De gemeente moet nog officieel groen licht krijgen van de aannemer maar verwacht dat het badje deze week gevuld wordt.

Wat is er nieuw?
Doordat het bad een waterzuivering-installatie heeft gekregen, hoeft het niet meer elke dag opnieuw handmatig gevuld en leeggepompt te worden. Dit gebeurt voortaan semi-automatisch: het water gaat van het bad naar een bufferbad in het pompgebouw. Daar wordt het water gezuiverd en de volgende dag schoon het badje ingepompt. De gemeente heeft gekozen voor semi-automatisch, zodat de medewerker het badje kan nakijken op zaken als glasscherven of uitwerpselen. In het filtergebouw komen twee toiletten die geopend zijn tijdens de openingstijden van de spartelbadje.

Lees meer over:

De Paddenstoel|

Lees ook

Renovatie kinderbadje de Paddenstoel weer in volle gang

Er wordt weer gebouwd aan kinderbadje de Paddenstoel, maar of het badje deze zomer alweer open kan, ...

Spartelbadje De Paddenstoel pas eind juli open

De temperaturen lopen volgende week op tot zomerse waarden, maar waterliefhebbers moeten nog even ge...

Spetter pieter pater, bij De Paddenstoel kunnen we weer lekker in het water

Het heeft lang geduurd, maar donderdag was het eindelijk zover: de hekken van kinderbadje De Paddens...

Spartelbadje de Paddenstoel staat (weer) droog

Het spartelbadje de Paddenstoel is nog maar twee weken geopend of het staat alweer droog. En nee, he...