Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht aast op een goede tweede seizoenshelft en wil ervaren speler erbij

Michele Santoni lacht tijdens de donderdagtraining, met op de voorgrond Jari Schuurman Corrado Francke
FC Dordrecht-trainer Michele Santoni hoopt dat zijn ploeg het kunstje in het tweede deel van vorig seizoen nog eens over kan doen. Toen waren de Dordtenaren de zevende beste ploeg na de winterstop. De club is nog op zoek naar een ervaren verdediger of middenvelder, zo laat Santoni een dag voor de eerste competitiewedstrijd van 2023 - een thuisduel met ADO Den Haag - weten.
Corrado Francke | 5 januari 2023 14:31 | Aangepast op 5 januari 2023 14:31
"Blijven doen wat we heel 2022 hebben gedaan", zegt Santoni als hem wordt gevraagd naar zijn goede voornemens voor het nieuwe jaar. De Dordt-trainer wil dat geloof in een goede tweede seizoenshelft centraal staat. Ook wil hij spelers fitter krijgen en doorontwikkelen. "Vorig jaar hebben we voor de winterstop heel hard moeten werken en veel teleurstellingen gekend. Maar we zijn nooit afgestapt van ons plan", legt hij zijn basis voor 2023 uit.

FC Dordrecht is nog wel op zoek naar een ervaren verdediger of middenvelder. Een versterking is volgens Santoni niet de grootste prioriteit, maar tegelijkertijd laat hij weten dat de club "druk op zoek" is naar een volwassen speler tussen alle voornamelijk jonge twintigers die nu onder contract staan.
"Als dat haalbaar en betaalbaar is, wil de club meewerken. Als dat niet zo is, gaan we geen gekke dingen doen. We zijn wel altijd alert op de transfermarkt", houdt Santoni alle opties open. "Maar nogmaals: dat moet een bonusje zijn, we hebben goed ons werk gedaan in de zomer en veel spelers hebben nog niet hebben laten zien wat ze kunnen."

'Geen concrete interesse'
De oefenmeester vertelt dat er nog geen concrete interesse is in spelers van FC Dordrecht, al zou hij er niet staan te kijken als er geboden wordt op doelman Liam Bossin of verdediger Anouar El Azzouzi. Bossin speelde zich al in de kijker bij onder meer PEC Zwolle en FC Emmen, terwijl vanuit het buitenland interesse werd getoond in El Azzouzi.

"Als er een goed bod komt, gaan we ook niet in de weg zitten. We zijn als club nog niet zo ver om bepaalde spelers voor bepaalde prijzen hier te houden. Maar hij moet dan wel een stapje omhooggaan, we gaan geen spelers aan de concurrentie geven."

ADO-thuis
Vrijdagavond begint FC Dordrecht aan 2023 met een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Santoni verwacht van collega-trainer Dick Advocaat, die in 1991 ook nog een tijdje trainer was van het toenmalige SVV/Dordrecht'90, niet dat ADO meteen vol de aanval kiest. "Hij houdt het ook heel compact en ze hebben veel snelheid voorin. Wij moeten niet dom balverlies lijden en onnodige counters weggeven."
De laatste training van FC Dordrecht voor ADO-thuis Corrado Francke

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Lees ook

FC Dordt steunt Sparta: stadion niet openen voor een derde capaciteit

Alle voetbalstadions in Nederland zijn vanwege de coronamaatregelen al vanaf 12 november gesloten vo...

FC Dordrecht sorteert voor op laatste seizoensmaanden: ‘We hebben elke week nog een finale’

Na een week rust wegens storm Eunice pakt FC Dordrecht het seizoen weer op met een thuiswedstrijd te...

Santoni niet blij met instelling FC Dordrecht in Den Bosch: 'Sommige spelers te veel gepamperd'

FC Dordrecht verloor vrijdagavond met 3-0 van FC Den Bosch en dat zorgde voor sombere gezichten bij ...

Fransman Malhory Noc moet Christian Conteh doen vergeten bij FC Dordrecht

Malhory Noc is de nieuwe rechtsbuiten van FC Dordrecht. De 24-jarige aanvaller komt over van US Boul...

FC Dordrecht nipt verslagen door Almere City in oefenduel

FC Dordrecht heeft vrijdagmiddag een oefenwedstrijd tegen Almere City met 1-0 verloren. Het enige do...

FC Dordrecht verslaat Jong FC Utrecht en pakt eerste driepunter dit seizoen

FC Dordrecht heeft vrijdagavond de eerste overwinning van het seizoen behaald. In eigen huis werd Jo...