Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht begint 2022 met driepunter na late goal in Helmond

FC Dordrecht is het nieuwe jaar met drie punten begonnen. In een stroef duel tekende spits Stijn Meijer vijf minuten voor tijd voor de winnende goal: 1-2.
Alexander Eleveld | 11 januari 2022 10:08 | Aangepast op 11 januari 2022 10:08
Zonder Feyenoord-huurling Christian Conteh, maar met nieuwe shirts én de van een blessure teruggekeerde Jari Schuurman begonnen de Schapekoppen aan de eerste voetbalminuten van 2022.

Aftasten
Het door corona geplaagde Helmond – slechts vier spelers op de bank – leunde in de openingsfase vooral achterover. ‘Aftasten’ stond centraal bij de beide ploegen in het eerste kwartier.

Daar kwam via Mathis Suray een einde aan. De rechtsbuiten leverde een voorzet op maat af bij Stijn Meijer, maar die raakte de bal zwak en liet doelman Mike Havekotte eenvoudig redding brengen.

Dylan Seys zette daar namens Helmond twee doelpogingen tegenover, beiden zonder succes. De eerste helft kabbelde voort met weinig kansen en twee zoekende teams die bij enige regelmaat grossierden in foute passes.
Samenvatting van de wedstrijd RTV Dordrecht
Vuurwerk bleef uit
Trainer Michele Santoni wilde vuurwerk zien in het duel, zo gaf hij onlangs aan in een interview met RTV Dordrecht. In de eerste helft – eentje om snel te vergeten - bleef het echter bij een knalerwt en een wondertol.

De enige vuurpijl voor rust kwam in de blessuretijd: Boyd Reith haalde snoeihard uit. Zijn poging spatte uiteen op de paal.

Een poging van Jacky Donkor en gemiste vrije trappen van Jari Schuurman en Alessio Miceli zeiden voldoende: Dordrecht werd na rust wat beter.

Conteh direct goud waard
De pijlsnelle Christian Conteh moest voor nog wat meer leven in de brouwerij gaan zorgen. En zo geschiedde. Meijer frommelde de bal in de zestien in de voeten van de Dordtse debutant, Conteh aarzelde niet en schoot raak via Havekotte: 0-1.

Lang genieten van de voorsprong zat er echter niet in voor de Schapekoppen. Helmond-invaller Ilias Breugelmans bracht zijn ploeg twee minuten na het Dordtse doelpunt alweer op gelijke hoogte.

Zo snel als ‘ie kwam, ging de storm aan beide kanten ook weer liggen. Daarin zorgden Jellert van Landschoot en Dylan Seys ervoor dat Dordt nog goed wegkwam.

Winnende goal
Stijn Meijer had daar geen boodschap aan. Een schot van invaller Kevin Vermeulen werd gekeerd, waarna Meijer vijf minuten voor tijd het duel in het voordeel van de Dordtenaren besliste: 1-2.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Mannes, Van Huizen, El Azzouzi, Van der Avert; Miceli (N’Diaye/87), Pascu, Schuurman (Conteh/58); Suray (Vermeulen/74), Meijer, Donkor

Lees meer over:

FC Dordrecht|Helmond Sport|

Lees ook

Santoni voelt gerechtigheid na winst in Helmond: ‘Valt een keertje aan de goede kant’

Opluchting overheerst bij FC Dordrecht. De club was vrijdagavond met 1-2 te sterk voor Helmond Sport...

Dubbel gevoel bij FC Dordrecht na punt tegen Almere: 'Hadden drie punten kunnen pakken'

FC Dordrecht-trainer Michele Santoni houdt een dubbel gevoel over aan het punt tegen hekkensluiter A...

Jaymillio Pinas, van Ajax-talent tot avontuur in Dordt: ‘Wilde zo snel mogelijk aansluiten bij een club’

Een avontuur in de eredivisie lonkte, maar een achillespeesblessure gooide roet in het eten. “Een ...

Na 40 jaar doet Henk Donkervoort een stapje terug bij FC Dordrecht

Henk Donkervoort is al veertig jaar betrokken bij FC Dordrecht, maar komende zomer neemt hij afschei...

Valse start voor FC Dordrecht: 'Goals geven we op een belachelijke manier weg'

Gezelligheid, een lekker voetbalweertje en veel bier: supporters van FC Dordrecht waren vrijdagavond...