Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht doet na rode kaart weinig onder voor ADO Den Haag, maar verliest wel

FC Dordrecht is 2023 begonnen met een kleine nederlaag tegen ADO Den Haag: 0-1. Na twintig minuten waren emoties de ploeg van trainer Michele Santoni even de baas toen Jari Schuurman met rood van het veld werd gestuurd. Mario Bilate maakte vlak voor rust het verschil vanaf de penaltystip.
Corrado Francke | 6 januari 2023 23:01 | Aangepast op 6 januari 2023 23:01
Aan de aftrap een paar opvallende namen bij de thuisclub: Boubakar Camara en Pepijn Doesburg namen de plek in van topschutter Aliou Baldé (kwam twee keer te laat op de training) en Samuele Longo, die grieperig op de bank begon.

Na de minuut stilte voor de eind december overleden Braziliaanse voetballer Pelé zorgden beide teams voor weinig spektakel in de openingsfase. Na twintig minuten veerde de Krommedijk voor het eerst op toen Boubakar Camara onderuit werd gehaald door Tyrese Asante. Dordrecht schreeuwde om een penalty, maar arbiter Robin Gansner oordeelde dat Asante de bal speelde.

Domme rode kaart
Twee minuten later kwamen de Schapenkoppen zelfs met een man minder op het veld te staan. Middenvelder Jari Schuurman kon gaan douchen na een harde tackle, met gestrekt been, op de kuit van Xander Severina.

Waar FC Dordrecht voor de rode kaart nog sterker was en de Hagenezen afwachtten, was het nu aan de bezoekers om aan te vallen. Voor de thuisclub was het stofzuigen geblazen achterin en loeren op de counter met onder meer de razendsnelle Jaymillio Pinas.

De frustraties liepen op: zowel bij de Dordtse elf op het veld als de bank, inclusief trainer Michele Santoni. Het chagrijn werd er niet minder op toen Malik Sellouki werd gevloerd in het Dordtse zestienmetergebied. ADO-spits Mario Bilate benutte de daaropvolgende penalty vlak voor rust: 0-1.

Trainer Michele Santoni was na afloop witheet:
Nieuw aanvalsduo
FC Dordrecht trad met een nieuw aanvalsduo aan na rust. Aliou Baldé had zijn straf uitgezeten en werd met de rappe Malhory Noc als counterwapen ingezet. Na 61 minuten leverde dat wat op: Baldé schudde met een geweldige solo drie ADO-verdedigers van zich af, maar strandde op doelman Luuk Koopmans.

In het ‘Haags kwartiertje’ probeerde FC Dordrecht via invaller Samuele Longo op goed geluk nog voor een gelijkmaker te zorgen. De geblondeerde Italiaanse spits frommelde tien minuten voor tijd de 1-1 binnen, maar even daarvoor stond aangever Baldé buitenspel en dus ging het doelpunt niet door.

FC Dordrecht deed ook na de rode kaart weinig onder voor de bezoekers, maar liep wel tegen de tiende seizoensnederlaag aan: 0-1.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Van Huizen, El Azzouzi, Van der Avert; Miceli (Smolarczyk/89), Reemst, Schuurman, Savastano; Camara (Wielzen/20), Doesburg (Baldé/46), Pinas (Noc/46)

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Lees ook

FC Dordrecht knokt zich bij Cambuur naar spectaculaire puntendeling

FC Dordrecht heeft vrijdagavond een verdiend punt overgehouden aan de reis naar SC Cambuur. De ploeg...

FC Dordrecht tien duels ongeslagen na zege op TOP Oss

FC Dordrecht heeft vrijdagavond de ongeslagen reeks verlengd naar tien wedstrijden. Thuis tegen TOP ...

Aftellen naar Tour de France Femmes is begonnen: 'Laat de stad geel kleuren'

De Tour de France Femmes komt steeds dichterbij. Op 13 augustus begint de tweede etappe van het wiel...

Waar eindigt het KKD-sprookje van FC Dordrecht? 'Dit smaakt naar veel meer'

FC Dordrecht blijft comfortabel op de roze wolk zitten en mag dromen van promotie naar de eredivisie...

FC Dordrecht declasseert NAC en verzekert zich van dikverdiende play-offplek

FC Dordrecht heeft zich voor het eerst sinds het seizoen 2017/2018 verzekerd van deelname aan de pla...

Minder FC Dordrecht-fans naar NAC na bekladding supporterscafé

Supporters van FC Dordrecht mogen vanavond niet meer met de auto naar het uitduel bij NAC Breda. Die...