Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht is de mindere en verliest na late tegengoals in Venlose knollentuin

FC Dordrecht heeft zondagmiddag na drie winstpartijen weer eens verloren in de Keuken Kampioen Divisie. In Venlo, waar de grasmat meer weg had van een omgeploegde akker, kwam de ploeg van trainer Michele Santoni terug tot 2-2. De thuisploeg legde een goede slotfase op de mat en wist het duel daarom alsnog te winnen: 4-2.
Corrado Francke | 31 januari 2022 11:16 | Aangepast op 31 januari 2022 11:16
Al voor de wedstrijd was het ouderwets genieten geblazen. Stadion De Koel was weer voor een derde gevuld, supporters en pers werden getrakteerd op een stuk vlaai en de zon liet zich duidelijk zien boven Limburg.

Spektakel
De thuisclub begon sterk en probeerde het deels teruggekeerde publiek meteen op spektakel te trakteren. De eerste twee pogingen leverden echter geen problemen op voor Dordt-doelman Liam Bossin.

De organisatie van de bezoekers liet nog wat te wensen over in de eerste helft. Zowel Nick Venema als Kees de Boer kwamen niet tot scoren, maar Dordrecht riep over zich af dat een tegentreffer snel zou volgen.

Tegentreffer
Dat gebeurde na een klein halfuur spelen. Een mooie aanval werd afgerond door Venema: 1-0. De spits scoorde daarmee dit seizoen – na Jong Utrecht - namens twee verschillende ploegen tegen de Schapekoppen.

Het kansenaantal van Dordt was mager, al had de ploeg drie minuten na de openingstreffer op gelijke hoogte moeten komen. Donkor verzaakte echter een counter uit te spelen waardoor de Limburgers op voorsprong bleven.

Bossin, dit seizoen al vaker belangrijk voor FC Dordrecht, voorkwam vlak voor rust dat VVV de score verdubbelde in De Koel, waarvan de grasmat was omgedoopt tot knollentuin en akker.

Penalty gekeerd
En om nog maar even door te praten over de Iers-Belgische keeper: Bossin was ook direct na rust belangrijk. Venema kreeg vanaf elf meter, na een overtreding van Ruggero Mannes, de uitgelezen mogelijkheid op zijn tweede van de middag.

Bossin bleek echter een sta-in-de-weg en keerde de strafschop. FC Dordrecht bleef in leven, al bleek dat slechts uitstel van executie. Rayan el Azrak rondde na 58 minuten een fraaie solo knap af: 2-0.

Invallers
Met invallers Mathis Suray, Nikolas Agrafiotis en Seydine N’Diaye in de ploeg probeerde Santoni het tij nog te keren. Agrafiotis had in ieder geval nog plannen. De aanvaller draaide knap weg in het Limburgse zestienmetergebied en tekende op knappe wijze voor de aansluitingstreffer.

Dat gaf de mede-invallers inspiratie tot meer. Suray viel op dankzij zuivere passes, N’Diaye eiste een kwartier voor tijd een nog belangrijkere rol op. De lange verdediger torende boven iedereen uit en kopte Dordt op 2-2.

Beslissing
Toch bleek dat niet genoeg voor een punt. Een hectische slotfase leidde VVV alsnog naar de overwinning. Joeri Schrooijen en Sven Braken zorgden voor de beslissende goals in Venlo: 4-2.

Lees meer over:

FC Dordrecht|VVV Venlo|

Meest gelezen

Laatste tocht voor overleden Johnny (38)

Jordy Hijman | 30 sep 2022 19:42

Cliënten van ASVZ deden mee aan de Buddyrun

Alexander Eleveld | 2 okt 2022 10:50

'Dordrecht is de perfecte plek voor Scrooge Live'

Alexander Eleveld | 28 sep 2022 11:50

Lees ook

Santoni voelt gerechtigheid na winst in Helmond: ‘Valt een keertje aan de goede kant’

Opluchting overheerst bij FC Dordrecht. De club was vrijdagavond met 1-2 te sterk voor Helmond Sport...

Dubbel gevoel bij FC Dordrecht na punt tegen Almere: 'Hadden drie punten kunnen pakken'

FC Dordrecht-trainer Michele Santoni houdt een dubbel gevoel over aan het punt tegen hekkensluiter A...

Jaymillio Pinas, van Ajax-talent tot avontuur in Dordt: ‘Wilde zo snel mogelijk aansluiten bij een club’

Een avontuur in de eredivisie lonkte, maar een achillespeesblessure gooide roet in het eten. “Een ...

Na 40 jaar doet Henk Donkervoort een stapje terug bij FC Dordrecht

Henk Donkervoort is al veertig jaar betrokken bij FC Dordrecht, maar komende zomer neemt hij afschei...

Valse start voor FC Dordrecht: 'Goals geven we op een belachelijke manier weg'

Gezelligheid, een lekker voetbalweertje en veel bier: supporters van FC Dordrecht waren vrijdagavond...