Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht is te sterk voor Jong AZ én houdt voor het eerst dit seizoen de nul

FC Dordrecht heeft de sterke reeks voort kunnen zetten tegen Jong AZ. De ploeg was maandagavond met 2-0 te sterk voor de Alkmaarders. Een keiharde kopbal van Anouar El Azzouzi en een bekeken schuiver van Stijn Meijer zorgden - tot grote vreugde voor een ieder die Dordt een warm hart toedraagt - voor de tweede driepunter op rij.
Alexander Eleveld | 18 januari 2022 09:14 | Aangepast op 18 januari 2022 09:14
Het was even omschakelen voor de Schapekoppen. Het duel met de Alkmaarders stond eigenlijk afgelopen vrijdag op de planning, maar vanwege coronabesmettingen bij Jong AZ werd de wedstrijd verplaatst naar maandagavond.

Jong AZ begint sterk
De bezoekers begonnen dreigender aan de wedstrijd. Debutant Ersin Zehir punterde bijna in eigen doel, al beleefde doelman Liam Bossin verder een betrekkelijk rustige openingsfase. Dordrecht kwam via Mathis Suray en Jacky Donkor tot de eerste twee schoten, die op wat twijfelachtige wijze werden gekeerd door Beau Reus.

In het verdere deel van de eerste helft ging het over en weer. Pogingen van Van Brederode (Jong AZ) en Donkor troffen nog geen doel.

Kiezelharde kopbal
Na 35 minuten was het wel raak. Anouar El Azzouzi kopte een corner van Pascu kiezelhard binnen en zette daarmee de Dordtenaren op voorsprong: 1-0. Doelman Reus stond erbij en keek ernaar.

Jong AZ had niet direct een antwoord. De eerstvolgende grote kans kwam na rust. Fedde de Jong dacht zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen, maar zag zijn poging via Bossin op de paal ploffen.

Vier wissels
Thijs Oosting hielp een grote kans van de bezoekers om zeep, waarna trainer Maarten Martens besloot zijn elftal na een uur met vier wissels helemaal om te gooien.

Dordrecht leek wat moeite te hebben met al die nieuwe namen op het veld. Met man en macht knokte het Fort Dordrecht om maar tot de eerste wedstrijd zonder tegendoelpunten te komen, Jong AZ zette steeds druk richting het doel van Bossin.

Beslissing
Laatstgenoemde zorgde er met een knappe reflex voor dat invaller Mexx Meerdink kon juichen. Het bleef eenrichtingsverkeer richting het Dordtse doel, maar de bal ging er aan de andere kant in. Stijn Meijer was te snel voor de Jong AZ-defensie en zorgde voor de bevrijdende treffer: 2-0.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Mannes, Van Huizen, El Azzouzi, Savastano; Pascu (Biberoglu/74), Zahir; Conteh, Meijer (Agrafiotis/80), Donkor (Wielzen/74)

Lees ook

FC Dordrecht begint 2022 met driepunter na late goal in Helmond

FC Dordrecht is het nieuwe jaar met drie punten begonnen. In een stroef duel tekende spits Stijn Mei...

FC Dordrecht wil stijgende lijn doortrekken tegen ‘stugge tegenstander’ TOP Oss

FC Dordrecht zit in een stijgende lijn. Het 2-2 gelijkspel tegen De Graafschap vorige week vrijdag, ...

Dodelijk FC Dordrecht wint verrassend van ADO Den Haag

FC Dordrecht heeft vrijdagavond voor een daverende verrassing gezorgd door ADO Den Haag te verslaan:...

FC Dordrecht ziet middenvelder Zehir toch niet blijven

Ersin Zehir en FC Dordrecht beginnen toch niet met elkaar aan het nieuwe seizoen in de eerste divisi...

Samenvatting: FC Dordrecht tankt vertrouwen met oefenzege op KV Kortrijk

FC Dordrecht heeft het eerste blok oefenwedstrijden afgesloten met een 4-2 zege op KV Kortrijk, dat ...

Elektrische raceauto raast over parkeerplaats FC Dordrecht

Spektakel op het parkeerterrein van FC Dordrecht maandagmiddag, waar studenten van de TU Delft een e...