Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht terug op het trainingsveld met veel bekende gezichten: 'Hard gewerkt aan stukje stabiliteit'

Een hoop onbekende testspelers was jarenlang het beeld op de eerste training van FC Dordrecht. Hoe anders was dat maandag, toen in totaal 26 spelers de (Schape)koppen weer bij elkaar stoken aan de Krommedijk, onder wie veel bekende gezichten van vorig seizoen. "We hebben hard aan een stukje stabiliteit gewerkt en daar is dit het resultaat van", aldus trainer Michele Santoni.
Corrado Francke | 13 juni 2022 17:01 | Aangepast op 13 juni 2022 17:01
Santoni begint met een positief gevoel aan zijn tweede seizoen in Dordrecht. "We staan er beter voor dan vorig seizoen", concludeert hij. Vorig seizoen moesten de spelers elkaar immers nog leren kennen, nu is dat wel anders. Daarom kan Santoni al direct de puntjes op de i zetten richting de competitiestart over ruim zeven weken.
"We hebben gekozen om niet te trainen na de laatste wedstrijd, maar ik wilde de jongens ook niet al te lang op vakantie sturen", verklaart Santoni het vroege moment van de eerste training.

Naast de spelers van vorig seizoen stonden er ook een paar nieuwelingen op het veld. Testkeepers Owen van der Vlag (FC Groningen) en Sam Pak (Feyenoord Onder-21) krijgen de kans om een plekje in de selectie af te dwingen, Levi de Wilde (voorheen Heerenveen) is op amateurbasis aangesloten bij de club. Van de nieuwelingen stond Pepijn Doesburg al wel op het veld, terwijl middenvelder Benjamin Reemst nog een weekje vakantie krijgt.

Verschillende systemen
Met Toine van Huizen, Anouar El Azzouzi en de weer fitte Devon Koswal heeft Santoni een luxeprobleem in de verdediging. "We moeten ook weten hoe zij met z'n drieën spelen, of we zetten Anouar weer op het middenveld. Dat gaan we allemaal uitproberen deze weken."

Heeft FC Dordrecht al een doel voor komend seizoen? "Voor mij is het doel continuïteit brengen in de prestatie, dan eindig je veel hoger dan de zeventiende plek vorig jaar. We moeten stappen blijven maken", zegt Santoni.

Dordts verlanglijstje
Op het verlanglijstje van de club staat, naast een doelman, nog een rechtsbuiten, linksback. "En er is ruimte voor nog een speler, maar dat heeft geen haast", besluit Santoni, die ook graag met sterkhouders van vorig seizoen aan de competitie wil beginnen. "Tot nu toe is er geen belangstelling voor geweest", geeft hij aan.

Jacky Donkor, een van die uitblinkers van vorig seizoen, gaat echter niet in of hij begin augustus nog bij FC Dordrecht speelt. "Ik weet nog niet wat er gaat gebeuren."

Op vrijdag 17 juni speelt FC Dordrecht in het Zeeuwse dorp Arnemuiden de eerste oefenwedstrijd in voorbereiding op het nieuwe seizoen.
Op het trainingsveld stonden 26 spelers Corrado Francke

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Lees ook

FC Dordrecht-middenvelder Baggerman (24) zet punt achter profcarrière

De profcarrière van FC Dordrecht-middenvelder Nikki Baggerman (24) komt tot een einde. Een gesprek ...

FC Dordrecht is de mindere en verliest na late tegengoals in Venlose knollentuin

FC Dordrecht heeft zondagmiddag na drie winstpartijen weer eens verloren in de Keuken Kampioen Divis...

FC Dordrecht, Sportboulevard en de gemeente slaan handen ineen met 'Energiek Dordt Academy'

FC Dordrecht, de Sportboulevard en de gemeente Dordrecht slaan de handen ineen. Onder de naam 'Energ...

Innovatiemanager Leon Vlemmings blijft vier jaar langer bij FC Dordrecht

FC Dordrecht en innovatiemanager Leon Vlemmings hebben de samenwerking verlengd met vier jaar. De cl...

Levi de Wilde wil ruiken aan volwassen voetbal bij FC Dordrecht: 'Dit is een perfecte stap'

Levi de Wilde is een van de nieuwe namen in de selectie van FC Dordrecht komend seizoen. De 18-jarig...

FC Dordrecht verliest nipt van PEC Zwolle in generale repetitie voor seizoensstart

FC Dordrecht heeft, zes dagen voor de start van de competitie, het laatste oefenduel verloren van PE...