Dordrecht, Netherlands

Geen grote kerstmarkt in Dordt dit jaar, maar decemberdagen

Gezellig, kleinschaliger en meer activiteiten voor de Dordtenaar: dat is hoe het college van burgemeester en wethouders kerst voor zich zien dit jaar. Het college kiest hiermee voor decemberdagen in plaats van de iconische grote kerstmarkt. Volgens jaar komt er ook een schaatsbaan in het centrum.
Ron van de Rhee | 31 mei 2023 16:14 | Aangepast op 31 mei 2023 16:14
Met deze keuze heeft het College een gevoelige knoop doorgehakt in de kwestie ‘wel of geen grote kerstmarkt meer in de stad?’ de grote kerstmarkt trok in 2019 een hoop bezoekers aan, een kwart miljoen om precies te zijn. Dat was het laatste jaar dat de markt zo grootschalig was.

Bekijk hieronder de videoreportage! (Let op: de tekst loopt door onder de video):
De opvolgende jaren gooide corona roet in het eten en vorig jaar durfde de stad het niet aan om een grote kerstmarkt te organiseren. De vraag bleef wel komt de markt in de oude vorm terug of niet? Inmiddels kan het college daar een simpel antwoord op geven: nee.

Sokken en ondergoed
“Het was kiezen tussen de sokken van Wilnis of de kerstballen van de Dordtse ondernemer”, vertelt wethouder Maarten Burggraaf. De wethouder zag de laatste jaren veel handelaren van buitenaf die witte sokken en ondergoed verkochten op de kerstmarkt. Het College wil daarom terug naar een kleinschalige evenement voor de Dordtenaar.

Niet alle gemeenteraadsleden zien dat zitten. Zo vraagt fractievoorzitter van de VSP Margret Stolk zich af: “Wat zeg je tegen de Dordtenaren? En wat zeg je tegen de Horeca?” Ook Robert de Boer, commissielid OP Ons Eiland baalt van dit besluit: “het is bijzonder jammer voor een evenementenstad zoals Dordrecht.”

Raadsdebat
De kleine kerstmarkt zal dit jaar 95.000 euro kosten en in 2024 komt daar nog 50.000 euro bovenop voor de schaatsbaan in het centrum. Het raadsdebat over de kerstmarkt wordt mogelijk volgende week gevoerd.

Lees meer over:

grote kerstmarkt|

Meest gelezen

Illegaal bordeel Vincent van Goghstraat gesloten

Redactie RTV Dordrecht | 20 sep 2023 12:41